GRATIS EVENEMANG I STOCKHOLM


Vi på redaktionen arrangerar flera tävlingar i månaden. För att först få reda på vad som händer - kolla regelbundet in denna sidan, "gilla" oss på Facebook eller följ oss på Twitter. Har ditt företag något som du vill att vi tävlar ut? Det kan vara biljetter (filmer, festivaler, teatrar, resor etc), presentkort, produkter eller en tjänst. Kontakta oss så berättar vi mer.

Tävling  

Tävling 211
Vi tävlade ut 3 bokpaket med barnböckerna Lyssna Kjelle och Siri reser inte till Japan av Kajsa Gordan, utgivna på Berghs Förlag. Tävlingen pågick 6 - 13 november.

Här är vinnarna:
Alexandra Andersson
Kina Edman
Emma Virke

 

Tävling 210
Vi tävlade ut 3 ex av barnboken Den Vita Stenen av Gunnel Linde som gavs ut den 7 november på Alvina Förlag. Tävlingen pågick 3 - 7 november.

Här är vinnarna:
Lisa Jensen
Louise Rudwall
Julia Baxter

 

Tävling 209
Vi tävlade 6 biljetter till Birgit Bidder & Modern Fantazias på Södra Teatern den 12 november. Tävlingen pågick 23 oktober  - 7 november.
 
Här är de vinnande bidragen:
 
Birgit Bidder vill spränga gränser. Musik är musik. Skapa möten, samtala och dela erfarenheter och kunskap. Precis som jag också vill. Jag har aldrig någonsin lyssnat på en kammarorkester. Jag behöver nya influenser. Möjligheter att växa! Därför hoppas jag vinna två biljetter. Det vore spännande.
Linda Wallin

Varför skulle en inte vara värd att skriva musik åt en kammarorkester? En mening av Birgit Bidder. Musik är musik, och musiken uppfattas olika oberoende av ålder, kultur, bakgrund, historia, geografiskt eller ekonomiskt läge. Musik är musik, och musik ska ingen behöva leta efter eller sakna extra. Idag är musiken ett redskap för utveckling, avslappning, terapi och energi (för att bara nämna några få aktiviteter som musiken speglar och berör), men så många fler gömmer sig - med musiken - bakom väggar och yta. Stänger omvärlden utanför och försvinner i sitt eget lilla intet, där hörlurarna är den enda stängda dörr utåt. Att Birgit Bidder vill dela musiken med medverkande publik för att skapa gemenskap, samhörighet, diskussion och tankar berör mig och min andra halva. Vi vill följa med!
Sandra Sarén

Nya låtar av Bidder komponerade för kammarorkester. Det låter spännande och egensinnigt. Den här konserten vill jag gå på! Att det låter punkigt är för mig en kvalitetsstämpel. Jag är i Fas 3 själv och gillar att något positivt görs även för oss. Ett lovvärt projekt i form av ett konstprojekt! Hoppas att diskussionen efteråt också blir levande.
Magnus Brattborn

 

Tävling 208
Vi tävlade ut 3 ex av barnboken Min Sussirull av Emma Virke som gavs ut den 9 september på Alvina Förlag. Tävlingen pågick 22 oktober -  2 november.

Här är vinnarna:

Ann-Mari MacBride
Anna Bengtsson
Kajsa Gordan

 

Tävling 207
Vi tävlade ut 5 prova-på improvisationsteaterbiljetter till Improvisation & Co. Tävlingen pågick 21 - 31 oktober.

 

Tävling 206
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 13 - 15 oktober 2014.

 

Tävling 205
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 8 - 10 september 2014.

 

Tävling 204
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 3 - 4 september 2014.

 

Tävling 203
Vi tävlade ut 2 stycken 3-dagars festivalpass till Stockholm Folk Festival på Hesselby Slott 7-10 augusti. Tävlingen pågick 3 - 6 augusti 2014.

 

Tävling 202
Vi tävlade ut 2 stycken 3-dagars festivalpass till Stockholm Folk Festival på Hesselby Slott 7-10 augusti. Tävlingen pågick 29 juli - 1 augusti 2014.

 

Tävling 201 – THE EXPENDABLES 3 (världspremiär 13 augusti)
Vi tävlade ut 20 biobiljetter till The Expendables 3 med världspremiär den 13 augusti. Dessa ska vi nu tävla ut! Tävlingen pågick 16 juli - 6 augusti 2014.

Här är de vinnande bidragen:

Mitt absoluta smultronställe är den gamla slitna träbryggan nedanför ekudden vid Järla Sjö i Nacka. Oavsett hur varmt det är så blir det aldrig fullt av folk där. Så nära stan men ändå så stilla.
Helen Forsström Norén

Mitt smultronställe är Velamsund i Nacka. Här finns spår för att åka skidor på vintern och gå eller jogga på sommaren. Det finns även ett bad med en liten kiosk. Här går det även bra att åka långfärdsskridskor på vintern. En sak som man inte får glömma är restaurang Långa Randen med jätte god mat och trevlig personal. Velamsund är ett otroligt fint ställe. Dit åker jag ofta för att må gott.
Marita Pettersson

Mitt bästa smultronställe i Stockholm är tveklöst Långholmen. Att kunna utöva motion och när även tillfälle ges sola, bada och kunna njuta av en och annan picknick när vädret tillåter så naturskönt och nära i en huvudstad och miljonstad som Stockholm är andra städer få förunnat i världen. Älska Stockholm!
Marie Larsson

Mitt bästa smultronställe är Stockholms skärgård och åka ut till olika öar. Men kan då varmt rekommendera ön Sandhamn, som är en vacker ö, med mycket att se och göra. En solig dag ska man bara göra en god picknick med favorittillbehör, ta en promenad längs vattnet, och sola och bada vid Trouville stranden. Väldigt fin utsikt vill jag lova! Kan också tipsa om den härliga restaurangen på Sandhamns värdshus.
Nicole Nylander-Widén

Mitt bästa smultronställe i Stockholm tänkte jag först skriva att det är Stallmästaregården, för där träffade jag min blivande man, Daniel. Det är romantiskt, naturnära, avkopplande men samtidigt nära till stan med allt roligt som finns där. Men sen kom jag på att min bästa smultronställe är där Daniel är, för med honom är Stockholm alltid roligt, spännande, mysigt och romantiskt. Det kanske inte är vinnande i en tävling där man ska berätta om sitt smultronställe, men så är det och Daniel är den bästa som finns och han råkar vara ett stort fan av The Expandables, så jag hoppas på en grym present att ge honom! :)
Jill Åkerblom

Skinnarviksberget: Finns ingen bättre plats för att se Stockholm från ovan. Räkna alla kyrktorn, grilla, drick vin eller bara njut. Vare sig du är turist, inflyttad eller äkta Stockholmare a la fjärde generationen blir du aldrig trött på det du ser - och det bästa av allt, det är gratis!
Johan Sandell

Thaiboat vid Skanstull! Ett jättemysigt ställe/restaurang beläget vid vattnet på Söder. Fantastiskt trevligt och välkomnande oavsett om man vill njuta av god,vällagad mat från det Thailändska köket eller slå sig ned i en av solstolarna på den konstgjorda sandstranden under en vajande palm, med en av deras specialitèer.... läskande, fruktiga drinkar! En riktig oas  när man vill njuta och "drömma sig bort" ett slag! :)
Susanne Eriksson

Parkteatern på Galärvarvet
gratis är.
Där får du bästa garvet
med nån du håller kär.
Cecilia Sylvan Henriksson

Mitt smultronställe ligger undanskymt och det är i stort sett bara de som bor där som hittat dit. Ta grön linje till Alvik och gå av på södra sidan. Njut av mysiga Alviks torg och köp en glass innan du går ner mot vattnet och Sjöpaviljongen. Vandra längs "strandpromenaden" och sätt dig längst ned där du kan äta din glass med en 270-graders utsikt av härligt vatten och vackra vyer. Varning! Du kan bli sittande många timmar.
Jenni Pettersson

Mitt bästa smultronställe i Stockholm är Fredhälls bad - det är så mysigt och vackert att sola där på sommaren, nära till stan men också känns lite avlägset.
Katie Dodd Syk

 

Tävling 200
Vi tävlade ut 10 biobiljetter. Tävlingen gick ut på skriva något om Stockholm som kulturstad. Tävlingen pågick 4 - 20 juni 2014.

Här är de vinnande bidragen:
 
En dag i Stockholm
Parkteater i grönska mitt i min stad,
så mycket bra som finns i deras programblad!
Mediterar sen på söder och hittar min själ,
tackar Buddha och säger farväl.
Tillfreds med livet och söker nu skratt,
tänk så mycket att göra utan att bli pantsatt!
En gömd oas nedför en gammal trapp,
människor och liv finns på Big Bens Stand Up.
Möter en glad böna som bjuder på ett glas,
vi öppnar snabbt upp oss & han heter Claes.
Natten är ung och klockan innan tolv,
vi fortsätter och dansar som två ynglingar på Ace dansgolv.
Svettiga och nöjda tar vi plats på en parkbänk
och vi båda sitter inne med samma tänk.
Ett kultur-Stockholm kan upplevas igen och igen,
här hittar man sig själv och ofta en ny god vän.
Elin Nordmark
 
Jag skulle bli jätteglad om jag vinner 1 biobiljett! Stockholm är kulturhuvudstaden nr ett, Vi får besök av världsartister, har stora musikaler och shower, museum, teater. Det finns mycket sevärdheter som dessutom är gratis! I Stockholm är det alltid stor fest!
Marie Sjölin
 
Stockholms kultur är svår att definiera
Det finns mer kultur än man hinner uppleva
Teater, museer och musik
Gör oss på kultur rik
Alltid finns något att uppleva
Och man blir bara sugen på att se mera!
Linda Feldt
 
Allt i Stockholm gör Stockholm till kulturstad - all konst i tunnelbana, alla vackra hus, statyer som finns överallt. Mängden av konserter och artistuppträdanden - matupplevelser, teatrar och så många biografer. Och så klart museum som finns inom alla intresseområden från foto till idrotts till natur, konst, polis och verkligen för alla åldrar. Bara att ta en resa med buss eller ta en promenad ger så mycket :)
Andrea Fredriksson
 
Stockholm är en härlig kulturstad, hej å hå
Hoppas att vinna biobiljetter för oss två.
Sommaren med lediga kvällar & dagar
Nöje med en biofilm som oss behagar
Trevlig midsommar och tack för allt arbete ni lägger ned med chanser till utlottning av intressanta kulturskatter i "Gratis i Stockholm" 
Kristina Welander
 
Stockholm - här tillfogas Sverige världen
100 mil har jag flyttat för att ha denna stad som hyresvärden.
Jag - en aspirerande konstnärs-tös,
med avsikt att på kultur gå lös.
Kultur - i detta sammanhang står STHLM på 1:a placering i detta rike den stolte, söt-salta, magnifike!
Julia Stenman
 
Stockholm - staden full av vatten,
där kultur går att uppleva även på natten.
Museer, teater, konst - ja ta mig katten
för Stockholm som kulturstad jag lyfter på hatten!
Katarina Johannesson
 
Parkteatern, Kulturhuset, Operan och Dramaten
Detta är bara fyra av alla fina kulturyttringar i stadsapparaten.
I Stockholm finns så mycket mer - som jag önskar fler ser!
Jessica Vieglins
 
Jag skulle vilja besöka Junibacken med mina barn. Astrid Lindgren har vi läst hur mycket som helst. Ett ställe som inrymmer så mycket dramatik av mänsklig historia och industriell historia är Liljeholmen. I denna stadsdel av Stockholm skulle man vilja höra dess vingslag och viskningar berättas för en på plats.
Annika Karlsson
 
Om jag ska underhållning få,
vet jag vart resan ska gå!
Vår fina huvudstad har allt och mer,
teatrarna så mycket bra ger!
Sedan all denna musik,
mitt huvud blir sig aldrig lik!
Intrycken av allt är stort,
och ändå har jag bara lite gjort!
Jag kommer fortsätta upptäcka nytt,
snart kanske jag bostadsort bytt?
Åsa Holmkvist

 

Tävling 199 – PETTSON & FINDUS - ROLIGHETER  (Biopremiär
1 augusti)

Vi tävlade ut 20 biljetter till Pettson & Findus - Roligheter från SF med Sverigepremiär den 1 augusti. Tävlingen pågick 4 juni - 27 juli .

Här är de vinnande bidragen:

Det jag just nu gillar bäst med Stockholm som mamma till två små barn är alla fantastiska lekplatser! Helt gratis har vi en massa nöjen inom kort promenadavstånd från där vi bor på Söder - studsmattor och djur i Blecktornsparken, fantastiskt uppbyggd torparmiljö på Bryggartäppan, vattenstrålar som skjuts upp ur marken vid Skånegläntan bakom Skrapan (dotterns älsklingsplats att svalka sig på varma sommardagar) för att bara nämna några stycken! Dessutom finns en uppsjö av lika roliga och unika lekplatser, många med plaskmöjlighet under sommaren, i Stockholms övriga stadsdelar! Ovärderligt för de små - och helt gratis!! Det gillar vi!!
Camilla Robertsson
 
Skulle söta Max kunna tänka sig
att låta sig bjudas på bio av mig?
Det vore för mig en stund av lycka,
att i mörkret försiktigt hans hand få trycka...
Sedan in i duken flyger vi
tillsammans på vingar av fantasi,
se en långnäst gubbe med glasögon och hatt
som bor med busig, randig katt
Emelie Quicker
 
Åh Stockholm åh Stockholm frågan är vad finns det inte att göra i Stockholm!? Favoriterna är nog ändå promenera från gamla stan m en tivolistrut ut genom slottet o riksdagen genom Drottninggatan osv... El fylla picknickkorgen m smörgåsar o fika o sätta sig på gräsplätt vid vattnet i Djurgården! El en kall vinter dag åka ut till Flottsbro o åka skidor/ pulka (m minstingen) avsluta m o grilla korv o dricka varmchoklad! Vi e barnfamilj så d blir ju mest dem som bestämmer!! Några förslag Junibacken topp 1, Skansen, Grönan, leklandet Katach, Sydpoolen, Heron city, Hågelbyparken! Självklart vore det jätte kul att få gå på filmen m min 3 årige dotter som sett fram emot till premiären! Hon till och m önskar sig en katt som hon vill döpa till Findus:)) Vi håller tummarna o njuter av sommaren så länge kanske vi får ett underbart slut på semestern oxå...
Linda Orhan
 
Vad jag gillar bäst med Stockholm är möjligheterna till att göra så mkt för liten peng, skärgårdsturer, utomhusteater, picknick på Djurgården. Tack vår fantastiska huvudstad!
Anna-Karin Klemets
 
Enligt mig är Stockholm skönast! Bra blandning av storstad och natur vilket jag gillar skarpt. Plus så är ju Stockholms skärgård bland det vackraste som finns på jorden. Tunnelbana som underlättar resandet, diverse stora sport/kultur evenemang, och sköna människor (om man bemöter dom på rätt sätt) är ju bara några få exempel på vad som gör Stockholm underbart. Stockholm är en av världens vackraste huvudstäder med mycket vatten och mängder av aktiviteter.
Mikael Pettersson
 
Här i Stockholm gillar man ungar!
Föräldralediga behandlas som drottningar och kungar!
Man känner sig välkommen med sin bebis på bussar, restauranger och butiker.
Det är sällan någon blir irriterad av att man tar plats,
stökar till eller att barnet skriker!
Så är det inte alls i min tidigare hemstad...
Är Stockholm bäst eller vad?!
Lina Martin
 
Stockholm, en älskad stad,
med allt från shopping till salta bad.
En härlig sommarstad full av liv,
närhet till utbud utan många kliv.
Åsa Bågenklint
 
Jag gillar bäst Stockholms stora utbud av aktiviteter. Allt ifrån fina parker där man kan ha picnic och titta på Mälaren till att gå på bio och mysiga kaféer.
Clara Arrhenius
 
Det bästa med Stockholm är att kunna ta djurgårdsfärjan över till Gröna Lund och tillbringa en eftermiddag i Pettson & Findus hus.
Lisa Berglund
 
Om jag vann skulle jag ge biljetterna till min nu 23-åriga dotter så att hon kunde ta med något av sina småsyskon på filmen. Dottern är uppväxt med Pettson och Findus så hon har själv många minnen från böckerna och jag vet att hon skulle uppskatta filmen som vuxen.
Katarina Johannesson

Se trailer på Pettson & Findus - Roligheter här!

Läs mer om filmen & boka biljett här!

 

Tävling 198
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick
19 - 20 maj 2014.

 

Tävling 197
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick
3 - 6 maj 2014.

 

Tävling 196
Vi tävlade ut biljetter till The Crunch på Etablissemanget, Södra Teatern. Tävlingen pågick 15 - 17 april 2014.

 

Tävling 195
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick
15 - 16 april 2014.

 

Tävling 194
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick
7 - 9 april 2014.

 

Tävling 193
Vi tävlade ut biljetter till Integration - På Vems Villkor på Bio Rio. Tävlingen pågick 24 - 25 mars 2014.

 

Tävling 192
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick
23 - 25 mars 2014.

 

Tävling 191
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick
11 - 13 mars 2014.

 

Tävling 190
Vi tävlade ut biljetter till ett föredrag om Alfred Nobel på Nobelmuseet.  Tävlingen pågick 25 februari - 3 mars 2014.

 

Tävling 189 – AMERICAN HUSTLE (Sverigepremiär 21 februari)
Vi tävlade ut 10 biobiljetter till American Hustle med Sverigepremiär 21 februari. Tävlingen pågick 19 - 25 februari 2014. 
 
Här är de vinnande bidragen: 
 
Stockholm kulturstad
Stockholm är den bästa staden både i stort och smått.
Här finns allt som gör dig glad, både bad och stad,
nöje och kultur, betong och natur.
Kultur för alle man,
finns för alla som vill och kan.
Både fattig och rik,
det gör staden unik
Gratis i Stockholm bidrar stort
så att alla kan få något gjort
Gratis i Stockholm delar stadens stora kulturliv
och ger chansen till den som är aktiv.
Eva Ullén

Stockholm Stockholm stad i världen, tar oss gärna med på färden,
genom historien med museer, teater och annan kultur.
Där kan aldrig nån bliva sur.
Allt finns för den som vill.
Här behöver man aldrig sitta still.
Helena Holgersson

Hurra vilken underbar kulturstad Stockholm är att bo i. Jag kan bara slå vad om att det är här det kommer att hända och jag kommer inte att vända när mitt hopp nu tändas när någon ett mail till mig sända. För var i världen blir man erbjuden gratiskultur, så här i Stockholm är ingen sur :-) när vi tillsammans har tur, att få gå och se "American Hustle" på bio, vilket jag hoppas är "mio".
Heléne Hedell

Om jag teater ska se,
får jag till Stockholm mig bege!
Vill jag en konsert höra,
måste jag samma sak göra!
Alla museer finns i denna stad,
på Djurgården ligger de på rad!
Så kulturhuvudstad har Stockholm alltid varit,
för det är dit jag alltid farit!
Emelie Hassel

Att skriva på rim är inte min grej, men slipper jag bara det tror jag att jag skulle kunna skriva en halv roman om Stockholm som kulturstad. Är det något Stockholm är extra bra på så är det kulturutbudet! Både brett och billigt, om man är lite vaken och på hugget. På Kungliga Operan kan man lyssna på Tjajkovskij, Mozart, Puccini och kollegorna för ynka femtilappen. På Stadsteatern kan du köpa sista-minuten-biljetter en timme före föreställning från 75 bagare! Och hela somrarna kan man gå spritt språngande gratis på Parkteatern och alla deras kreativa hittepå'n, både musik, dans och teater! På jazzstället Glenn Miller Café (på Brunnsgatan 21) kan man lyssna på landets bästa jazzmusiker för 40:-/set. Och jag vet inte hur många gånger jag kunnat köpa billiga biljetter till Dramatens föreställningar genom dunderfolkliga Coop! Finkulturen i Stockholm är inte bara för några få. Den behöver inte vara dyr. Eller pretentiös. Det önskar jag fler visste.
Nina Olkerud

 

Tävling 188
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 18 - 20 februari 2014.

 

Tävling 187 – LONE SURVIVOR (Sverigepremiär 14 februari)
Vi tävlade ut 10 biobiljetter till Lone Survivor med Sverigepremiär 14 februari. Tävlingen pågick 13 - 18 februari 2014. 
 
Här är de vinnande bidragen:
 
Stockholm är en fantastisk sta
Ja njuter av henne varje da
Hennes byggnader, utsikter och sjönära läge
gör att man gärna en båt äge
Gör man inte det finns fina parker
där man kan ha picknick eller bara flanera och sparke
På spännande utflykt kan man oxå gå
och en massa historia sig till livs få
Denna pärla innehåller faktiskt allt en stad kan bära
För varje dag känner jag att mina känslor blir mer
och mer kära...
Susanna Malmsten

Varför jag gillar Stockholm?
JAG ÄLSKAR STOCKHOLM.
Stockholm är hjärtat för allt: Shopping, uteliv, kultur, vacker stadsmiljö, puls och bara känslan av att vara i Stockholm är så unik. Det finns verkligen något för alla, Gamla Stan med sina gamla gator och roliga affärer är ett självklart samlingsställe för turister, men även stockholmare. Södermalm är mitt favoritställe med alla hippa äffärer och ställen att hänga på. Östermalm för de som vill ut och glassa och se den "finare" delen av stan osv. Jag kan snacka hur länge som helst om Stockholm egentligen, men jag kan bara säga att jag kommer leva och jag kommer DÖ i Stockholm.
Iris Mäkitalo

Å, det finns ju hur mycket underbart med Stockholm som helst. Det är fantastiskt vackert, det finns ett enormt utbud av resturanger, cafeér & nöjen av alla möjliga varianter. Det som verkligen gått upp för mig är den fantastiska närheten till allting. Förr tog man alltid bilen dit man skulle och staden kändes ganska krånglig. Från i somras har jag börjat cykla och inser att det öppnar sig en helt annan stad, allting känns nära och logiskt Så numera står bilen i garaget, jag får lite extra motion och så spar jag lite på vår underbara miljö Oj, det kanske inte blev så kort. Men det finns ju så mycket att tycka om :)
Jennie Björkman

När tåget efter några dagar på vift rullar in på Stockholms centralstation fylls jag alltid av en väldigt skön komma-hem-känsla. Det här är min stad. Här hittar jag, jag har mina vänner här, mitt jobb, min fritid. Här går jag på teater, konserter, bio, utställningar, träffar nya vänner och gamla vänner, skaffar nya minnen och minns gamla. Jag älskar utsikten från Slussen, ut över vattnet. Djurgårdsfärjan, Kungsträdgården, Nationalmuseum, Skeppsholmen, Gröna Lund och Skansen. Tågen som rullar in och ut ur stan. Känslan att vara på plats där allt händer.
Nina Olkerud

Jag gillar inte Stockholm, jag älskar Stockholm.
För varje gång jag åker och besöker en annan stad och upptäcker blir jag mer och mer hemkär till Stockholm. Vattnet, byggnaderna, båtarna, människorna, kaféerna - det är så mycket som skapar dess komplexitet. Stockholm är inte bäst på något, men oerhört bra på många sätt vilket skapar en grym helhetskänsla!
Erik Gustavsson

 

Tävling 186
Vi tävlade ut biljetter till ett föredrag om Nelson Mandela på Nobelmuseet.  Tävlingen pågick 13 - 17 februari 2014.

 

Tävling 185
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 12 - 14 januari 2014.

 

Tävling 184
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 5 - 8 januari 2014.

 

Tävling 183
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 29 november - 2 december 2013.

 

Tävling 182
Vi tävlade ut 160 biljetter till De 39 Stegen på Intiman. Tävlingen pågick 19-22 november.

Här är vinnarna:

Alona Kelleblom, Ailin Lee, Anders Figoni, Andrea Porkolab, Ann-Helene Israelsson, Ann Nilsson, Anna Dyer, Anna Gustafsson, Anneli Johansson, Annelie Tykosson, Anette Hamstad, Aron Moberg, Camilla Persson, Carl-Johan Lundström, Carolina Otterdahl, Cathrine Vergara, Cecilia Sylvan Henriksson, Cecilia Wallman, Charles Borthwick, Christina Carinder, Christina Lembke, Conny Jonsson, Dan Byberg, David Andersson, Elisabeth Hagberg, Ellinor Agdahl, Eva Andersson, Eva Persson, Eva Wenman, Frida Öhman, Gunila Hägerkvist, Gunnel Utterud, Hanna Edman, Henrik Heinonen, Honorata Jozkow, Jan Eriksson, Jane Sjödin, Jenny Hector, Johanna Karlsson, Jörgen Vernersson, Julia Baxter, Karin Egerhag, Karina Kampe, Kateryna Bielikova, Kerstin Åkerlund, Kicki Forsberg, Linnea Börjars, Liisa Åkerlund Karlström, Marcela Montoya, Margaretha Boman, Margareta Thyrén, Marie-Louise Svensson, Maud Egeland-Oldelius, Michel Sundell, Mona Jangnäs, Monica Carlsson, Monica Carlsson, Monica Heinonen, Monica Lindström, Monica Ljungblad, Nanny Nilsson, Niklas Trygg, Paula Nyberg, Pernilla Larding, Peter Lindquist, Pia Hänninen, Rosie Adler, Simon Östlund, Susanna Perttula, Susanna Walther, Susanne Fasting, Susanne Hessler, Teresa Hermansson, Thomas Lindfors, Tomas Hägerkvist, Tommy Åberg, Ylva Grandin och Yvette Garper.

 

Tävling 181
Vi tävlade ut 160 biljetter till De 39 Stegen på Intiman. Tävlingen pågick 19-22 november.

Här är vinnarna:

Adam Karlsson, Alexandra Guirguis, Alona Kelleblom, Anders Yvling, Anja Karppi, Anna Magnfors, Anna Olsson, AnnaCarin Blomberg, Annelie Stark, Anneli Öhman, Björn Grape, Bosse Sundberg, Carl-Johan Lundström, Caroline Gottberg, Caroline Lindblad, Cecilia Peyron, Charles Engwall, Charlotte Heiding, Charlotte Olsen, Christina Lanzingh, Dinara Sufijanova, Eja Isgren, Elin Jonzon, Ellinor Edfors, Erkki Karjalainen, Eva Sandberg, Graciela González, Gun Widell, Helén Ahlström, Helena Holgersson, Hodan Abushaar, Håkan Nyzell, Ida Nordfeldt, Isabella Brådhe, Jakob Andersson, Jelena Shafiq, Joakim Pihlstrand-Trulp, Joe Sundelin, Johanna Karlsson, Katarina Johannesson, Katja Falk, Kerstin Mundt Petersen, Krister Lööv, Kristina Lindblad, Laine Holmgren, Lars Innala, Lena Golovina, Lena Gunnarsson, Lena Mellgren, Lena Svensson, Leonardo Diaz-Valdivia, Liene Some, Linda Åkvist, Linnéa Larsson, Louise Lindblad, Ludvig Myrsell, Majsan Walentynowicz, Malin Karlsson, Malin Sandman, Maria Höij, Marie Wiegurd, Meggie Söderfjärd, Mia Häll, Nathalie Lilja, Niclas Nilsson, Noora Siikaluoma, Olle Darmell, Petra Skogsberg, Petter Holm, Pia Fahl Blomqvist, Rebecka Lindvall, Rhea Würtz, Roula Skyman, Sara Holst, Sarah Melin, Siri Jonsson, Sture Olsen, Susanna Silfverberg, Susanne Tjäder, Titti Jatta, Ulf Rask, Ulrica Eriksson, Victoria Tenggren ochYuriy Kim.

 

Tävling 180 – LOVELACE (Sverigepremiär 29 november)
Vi tävlade ut 10 biobiljetter till Lovelace
() med Sverigepremiär 29 november. Tävlingen pågick 12 - 26 november 2013.

Här är de vinnande bidragen:

Inte varje dag man rimmar eller drar den något ovanliga valsen,
om hur nyfiken man är på kvinnan bakom Långt ner i halsen.
Linda Lovelace är inte vad jag skulle kalla för frigid,
det visades tydligt i trailern med den duktiga Amanda Seyfried.
Allt med hela porrvärlden är väldigt äckligt,
som de utnyttjar unga kvinnor vars liv är så bräckligt.
Hoppas bara filmen Lovelace inte är totalt förvanskad,
jag ser fram emot att låta mina egna ögon den granska.
Hanna Råman

Jag vill gärna få en glimt av sjuttiotalet,
det verkar onekligen varit rätt så galet.
Det är i alla fall vad som sägs, när man hör storyn om Linda Lovelace.
Om ni min önskan om biljetter vill hörsamma,
lovar jag att inte ta med min pryda mamma.
Eller det kanske jag ändå skulle,
hon måste ju hört om en mycket känd p-rulle?
Hanna Westman

Långt ner i Halsen med Linda LOVELACE är väl en
av de mest kända filmerna någonsin i den genren.
Skulle vara intressant att se baksidan av myntet,
hur var hennes liv, hur funkade saker på den
tiden i porrbranchen. Det är alltid spännande
att se filmer om andra människors livsöden.
Ann-Kristin Bakken

Som final på den vuxenritualen min storebror tog
mig genom som 12-åring bänkades jag framför TV:n där hemma.
Min storebror satte in en piratkopia av ”Långt ner i halsen”
i videon. Där efter gjorde Lovelace gjorde mig till man
(i mina och min storebrors ögon). 
Jag har burit med mig Lovelace sedan dess.
Jag vill nu få möjligheten att lära känna vuxenlivets moder bättre!
Arvid Nyman

Jag jobbar som polis mot människohandel för sexuella syften.
Träffar dagligen kvinnor som hamnat i "branschen" av olika anledningar.
Jag har läst boken om Linda och vill väldigt gärna se filmen med mina kollegor.
För att lära och för att kunna hjälpa.
Anna K

Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla som skrev så fina bidrag!

Se trailer på Lovelace här!

 

Tävling 179
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 4 - 6 november 2013.

 

Tävling 178
Vi tävlade ut 180 biljetter till De 39 Stegen på Intiman. Tävlingen pågick 4 - 7 november.

Här är vinnarna:

Adam Karlsson, Anders Johansson, Anita Becker, Anki Nordberg, Ann-Lis Thors, Ann-Sofie Lundberg, Anna Axeheim, Anna Bildsten-Törnqvist, Anna Sjöstrand, Anne Hedqvist, Anneli Johansson, Anneli Östberg, Annika Karlsson, Bengt Jansson, Camilla Lindgren, Camilla Almqvist, Carina Wirdahl, Caroline Groop, Caroline Lögdberg, Cecilia Lundquist, Cecilia Sjölund, Cecilia Sylvan Henriksson, Charles Borthwick, Cristin Mouniargi, Diana Thoor Kalén, Elisabeth Gustavsson, Elisabeth Schönning, Emelie Sjöstrand, Erik Bäckström, Erik Gustavsson, Ewa Hagelin, Eva Holmqvist, Eva Ström Forslin, Eva Wenman, Frida Stensmar, Frida Ekman, Gerd Lundberg, Gustaf Bengtsson, Hanna Lönn, Heike Kapp, Iréne Sjöblom, Jakob Lindström, Jane Sjödin, Jeanette Peterberg, Jennie Björkman, Joel Fagerlund, Johan Wreje, Julia Baxter, Karin Lundin, Karin Wimark, Kerstin Bennerstam, Kerstin Viberg, Lars Thorstenson, Lena Grufman, Liene Some, Lillemor Johansson, Linda Avergård, Linda Fredricsdotter, Linda Holmquist, Malin Holmström, Malin Sandman, Maria Högberg, Marie-Louise Svensson, Martina Carlsson, Mats Andersson, Maud Holmberg, Mikael Utterud, Mikaela Lundberg, Mirja Nordin, Mona Ekström, Monica Samuelsson, Monica Witz, Nicole Nylander-Widén, Nina-Marie Vigård, Oliver Schmidt, Paulina Söder, Pia Samuelsson, Pia Öberg, Rebecka Moberg, Renée Axö, Sara Holst, Susanne Lindholm, Thomas Henrikson, Tove Bergqvist, Ulrika Y-Eriksson, Victoria Hawor, Yvonne Friborg, Yvonne Hedlund och Åsa Holmkvist.

 

Tävling 177
Vi tävlade ut 200 biljetter till De 39 Stegen på Intiman. Tävlingen pågick 4 - 6 november.

Här är vinnarna:

Adam Karlsson, Agneta Löhr, Ailin Lee, Alona Kelleblom, Albin Johansson, Alex Blomster, Anders Öhman, Andrea Fredriksson, Andreas Söderling, Angelina Heineman, Anna-Maria Nordin, Anna-Carin Näreskog, Anna Gustafsson, Anna Ingels, Anna Skoglund, Annika Håkansson, Bo Jönsson, Camilla Käller, Carina Bäsen, Céline Marcault, Christina Lembke, Christer Pripp, Daniel Lyrstedt, Dmitry Dosmaev, Ekaterina Själander, Elisabeth Hansen, Elisabeth Schönning, Erik Holmer, Erik Niklasson, Erika Aronsson, Eva Janzon, Fredrika Söder, Gunnel Lundblad, Göran Ekstrand, Honorata Jozkow, Ida Enell, Ida Vestermark, Inger Lindkvist, Isabell Taxell, Iréne Sjöblom, Jane Rosenquist, Jenny Lundgren, Karin Andersson, Karin Egertz, Karin Skeppström, Karolina Falk, Katarina Hessler, Katarina Johannesson, Katja Finkel, Kerstin Viberg, Klara Nilsson, Kristine Mironova, Kristina Welander, Krister Lööv, Lars Holmgren, Lena Asplund, Lena Mannestig, Lena Golovina, Lena Malmström, Lena Höglund, Lena Holmberg, Linn Larsson, Magnus Brattborn, Malin Sandman, Mary Jönsson, Maria Fasth, Maria Höij, Maria Karlsson, Maria Vestberg, Marianne Fihlman, Marita Pilskog, Martin Karlsson, Mia Hall, Michel Sundell, Mikael Hedman, Mikael Hult, Nathalie Igemark, Nathalie Lilja, Oliver Hesselborn, Patrik Boberg, Per Nyström, Petra Gunnmo, Pia Höglund-Hult, Pia Forsström, Piroska Kardos, Rita Schmidt, Robert Liljebäck, Sofia Sörensen, Srivatsa Venk, Sanna Orloff, Susanna Moberg, Susanne Fasting, Susanne Sundqvist, Susanna Malmsten, Susanne Åkerlund, Sven-Erik Ryttermalm, Thomas Creutz, Tomas Hägerkvist, Tina Danielsson, Titti Löf-Pasma, Tove Hensler, Veronica Johansson, Ylva Pettersson, Yvonne Åkerblad och Åsa Älmeby Thorne.

 

Tävling 176 – MIG ÄGER INGEN  (Sverigepremiär 8 november)

Vi tävlade ut 10 biljetter till Mig Äger Ingen från SF med Sverigepremiär den 8 november. Tävlingen pågick 22 oktober - 5 november
 
Här är de vinnande bidragen:

Jag skulle gärna ha en biobiljett till filmen "Mig äger ingen" då jag fullkomligt älskade boken av Åsa Linderborg. Jag kan känna igen mig i huvudkaraktären som lever med en pappa som är alkoholist. Jag kan känna igen mig i flickan som älskar sin egendomliga pappa, som skyddar honom och tar hand om honom samtidigt som man hatar honom för att han dricker. Att leva med en förälder som är alkoholist är inte bara en börda, det är också en lärdom för livet. Man lär sig empati och att "se andra människor". Känslan av att man inte riktigt passar in bär man med sig hela livet och man får ett jävlaranamma och en revanchlusta. Trots att jag har många ärr så är jag glad att jag har en förmåga att se andras perspektiv och ha en förståelse för de "svaga" i samhället. "Mig äger ingen" betyder för mig att ingen kan säga eller bestämma vem jag är. Mitt förflutna bestämmer inte min framtid, det gör bara jag.
Anne-Marie R

Efter att ha cyklat på samma gator som Åsa Linderborg i barndomen och sett "Mig äger ingen" på Västerås stadsteater - så är jag helt såld! Det måste vara den bästa storyn som skrivits i Sverige på många år - och så viktig! Måste självklart se filmen - och Persbrandt är säkert helt lysande i filmen - jag tror att han, med sin bakgrund, kan tolka rollen perfekt!
Annika Nilsson

Motiveringen är självklar för mig, handlingen i MIG ÄGER INGEN (som för övrigt är en stark titel) om 5-åriga Lisas villkorslösa kärlek till sin alkoholiserade pappa är något som griper tag i mig på många sätt. Det påminner mig om min egen barndom, där hoppet och framförallt tron om alla människors godhet var så stark, och förnekelsen om sanningen bakom fasaden var tydlig och framförallt skrämmande. Jag tänker på världens alla barn, och deras oändligt kravlösa kärlek till sina föräldrafigurer. Det är fantastiskt vackert. Att det utspelar sig i Sverige på 70-talet är en intressant tidsperiod och sist men absolut inte minst så är Mikael Persbrandt en av mina favoritskådespelare :)
Frida S

Jag har en väldigt speciell relation till relationer mellan dotter och far. Det är en av de vackraste
relationerna jag vet, men även en av de sorgligaste eftersom det så lätt blir så många känslor som finns som inte vet hur dem ska beskrivas. Jag och min pappa har själva en sådan relation. Min pappa är den bästa jag har. Han har stått ut med mig genom puberteten och alla försök att inte ha en relation med honom. Han har dragit i mig, kämpat för mig och hjälpt mig genom hela mitt liv. Inte förrän jag blev ungefär 19 år gammal kom jag dock till insikt med detta. Jag har jämt tagit min pappa för givet. När jag läste boken mig äger ingen för några ord sen blev jag mycket rörd, men det som rörde mig mest var den sista meningen "min pappa och jag". Jag grät i timmar för bara den meningen är så oerhört laddad. För för mig är det min pappa och jag mot världen, även om jag inte alltid visar det. Och jag skulle så himla gärna vilja gå o se den här fina filmen för att ännu en gång påminnas om att det är min pappa och jag.
Johanna E

Jag var på bio med min kära mamma förra veckan och såg Monica Z. Jag bjöd min mamma på fika på stan och bio för att hon fyllt år. Det var evigheter sen vi var på bio tillsammans och vi hade det så mysigt bara vi två. När vi såg trailern av denna film "Mig äger ingen" så sa vi till varandra att den måste vi gå och se. Jag är själv född på just 70 -talet och jag kan känna igen mig uttrycket "Mig äger ingen" från den tid då jag själv vill bryta mig loss som tonåring. Kände väl som så att "Mig äger ingen" jag kan själv ta ansvar och ingen bestämmer över mig ;) Ja nog hade vi konflikter allt som oftast om allt mellan himmel och jord min mamma och jag... Men nu är jag själv vuxen och har barn och kommer väl också så småningom få uppleva tonårstiden ;) Nu håller jag tummarna Sååååå, hoppas med turen att det blir jag och min mamma som dessa biobiljetter lyckas Fåååå.
Pernilla W

Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla som skrev så fina bidrag!

Se trailer på Mig Äger Ingen här!

Läs mer om filmen & boka biljett här!

 

Tävling 175
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 21 - 23 oktober 2013.

 

Tävling 174 – DON JON (Sverigepremiär 25 oktober)
Vi tävlade ut 10 biobiljetter till Don Jon med Sverigepremiär 25 oktober. Tävlingen pågick 18 - 23 oktober 2013.
 
Här är de vinnande bidragen:
 
Vill gärna se denna krock,
hur verkligheten på drömmar slår knock!
Tjejer och killar,
olika saker gillar!
Men vi trivs ihop ändå,
hoppas det lyckligt kommer gå?
Att Don Jon får den han vill ha,
och att de tillsammans får va'!
Så får jag se ett lyckligt slut,
när man en gång på bio kommer ut!
Åsa Holmkvist

I love Scarlett from the very start of her career.
I am a huge fan of her and watched all her movies.
Me and my wife are also a fan of Joseph Gordon-Levitt and saw his exceptional
performances in Inception and Batman movie.
We would love to go together and watch our loved actors in this new movie.
I thank gratisistockholm for getting such wonderful events out there for free.
Soumya Kanti Chakraborty

Jag skulle vilja vinna eftersom jag verkligen älskar film och Don Jon verkar vara
en riktigt bra och spännande film. Joseph är en fantastisk skådespelare och skulle
vara kul att få se en film han själv gjort. Dessutom är han något av en läckerbit själv,
så extra kul att få sitta och se på något så snyggt. Nu håller jag hårt i minna tummar, för
jag vill så gärna se denna film.
Sanna Alm

När studentlönen inte räcker till för bio och shopping,
ja då kan man tävla och ha en förhoppning.
Vill så gärna vardagslunket en stund komma ifrån,
och se den passionerade filmen Don Jon.
Till en lycklig men fattig högskolestudent,
skulle detta bli en välkomnad present.
Sofie Altuntas

Har på underhållning och film mycket stor aptit,
behöver koppla av med en bra rulle efter sommarens husbygge och allt slit.
Tänk att kunna unna sig på bio få gå,
Joseph Gordon-Levitt är ju proffsig och charmig som få.
Nu stundar den långa och ruggiga hösten,
för mig skulle filmen Don Jon vara den allra bästa trösten!
Elisabeth Hagberg
 
Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla som skrev så fina bidrag!

Se trailer på Don Jon här!

 

Tävling 173
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 14 - 17 oktober 2013.

 

Tävling 172
Vi tävlade ut biljetter till ett samtal mellan Ingvar Carlsson och Aleksander Gabelic på Nobelmuseet. Tävlingen pågick 7 oktober 2013.

 

Tävling 171
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 29 september - 3 oktober 2013.

 

Tävling 170
Vi tävlade ut 8 biljetter till Simone Moreno & vänner från Malmö på Fasching. Tävlingen pågick 25 - 26 september 2013. 
 
Här är vinnarna:
 
Erik Holmer
Robert Liljebäck 
Angelica Ekman
Jakob Lundkvist

 

Tävling 169
Vi tävlade ut 4 biljetter till Afternoon Tea på Nobelmuseet. Tävlingen pågick 23 - 25 september 2013.

 

Tävling 168
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 21 - 25 september 2013.

 

Tävling 167
Vi tävlade ut 3 ex av barnboken Memmo och Mysen bråkar i vinden av Emma Virke som ges ut den 5 september på Alvina Förlag.  Tävlingen pågick 5 - 12 augusti 2013.
 
Här är vinnarna:
  
Carina Wiberg
Christina Kaakinen
Isabelle Granlund

 

Tävling 166
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 25 - 28 augusti 2013.

 

Tävling 165
Vi tävlade ut 3 ex av barnboken Ina och trädandarna av Jessika Berglund och Caroline Röstlund som ges ut den 20 augusti på Alvina Förlag. Tävlingen pågick 20 - 25 augusti 2013.
 
Här är vinnarna:
 
Ann-Kristin Bakken
Therese Isaksson
Irene Larsson

 

Tävling 164
Vi tävlade ut 4 biobiljetter. Tävlingen gick ut på att skriva det roligaste eller bästa minnet från ett evenemang som tipsades om via GRATIS I STOCKHOLM. Tävlingen pågick 10 juli - 11 augusti 2013 .
 
Här är de vinnande bidragen:
 
Det roligaste event jag varit på genom "Gratis i Stockholm" var när jag och sonen fick biljetter till Boulevardteatern och Shakespeare på flera olika sätt (kommer inte i håg titeln riktigt). Vad jag dock kommer ihåg var att jag, som satt en bit in i publiken blev uppdragen på scenen för att gestalta Ofelia. En man i publiken fick gestalta Hamlet och övriga i publiken var indelade i olika "jag" och fick olika repliker att unisont säga högt - som en kanon. Skulle jag vinna en biobiljett blir det uppföljaren av "Hur många lingon finns det i världen?" jag kommer att se.
Katarina Johannesson

En rolig, mysig och en fantastiskt typisk Midsommar firade jag och min familj ute på Färentuna hembygdsgård tack vare att ni tipsade om det på er sida. Jag, min man och 8-åriga dotter tog med oss min mamma & pappa, min bästa vän & hennes familj & hennes mamma och pappa så vi var ett jättegäng som kom och dansade, sjöng, köpte lotter för fulla muggar och red ett antal (vissa av oss) varv på ponnyridningen. Tack för tipset till en toppen Midsommar, nu håller vi även tummarna att få förgylla lite höstmörker i biosalongen :-)
Jennie Björkman

G-LAD är endast en utav alla känslor då jag fick veta att jag ändå fått 2 biljetter till RockOut Festival! :D
R-ik på energi och glädje
A-tt jag tog upp jakten bland alla mina mer än 400 "vänner"
T-ills jag hittade den rätta personen bland dem, tyvärr kunde faktisk ingen just den dagen så
I-stället blev det min kära mamma som inte ens har Facebook!
S-om fick en riktig upplevelse för riktig hårdrock musik LIVE
I-Alviks Gamla Tryckeri, den 1/5-2010
S-tod vi där framme från början tills nästan slutet
T-änk vad mycket roligare man kan få, när saker inte blir som man först tänkt sig
H-ar nog inte haft så kul med kära morsan, STORT tack för ett kärt minne för livet! <3
L-änge leve eran häftiga hemsida
M-åste ni bara fortsätta ert grymma arbete och sprida er utöver Stockholm och så småningom ta över hela Sverige!
Anh-Thu Nguyen

Jag tog med min mamma på Babbens föreställning på Rival i november. Efter många om och men bestämde vi oss att ta bilen in till stan. Vi parkerade i ett parkeringshus och ser att klockan är mer än vad vi trodde. Vi promenerar snabbt och långt, tills vi inser att vi gått åt fel håll så vi fick vända tillbaka, men som tur var hann vi i tid. Babbens föreställning var enormt rolig och vi skrattade under hela showen & hela vägen tillbaka till bilen. Skrattar än idag. Efter showen, när vi körde ut från parkeringshuset tänkte vi ta samma väg som vi kom ifrån, men insåg snabbt att det var enkelriktat så vi försökte hitta en annan väg. Eftersom vi hade dubbdäck på bilen och det stod poliser vid korsningarna på Hornsgatan blev allt ännu krångligare. Vi lyckades i princip bara att köra runt i ringar så tillslut bestämde vi oss för att köra in på Hornsgatan och fråga en polis hur f*n vi kommer hem. Precis när vi kommer fram, får polisen larm och försvinner som en blixt. Det slutade med att vi körde Hornsgatan annars hade vi nog snurrat runt där än idag. Trots allt krångel var det en fantastisk kväll med min kära mamma, men nästa gång vi ska på något evenemang i stan blir det kommunalt.
Alexandra Andersson
 
Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla som skrev så fina bidrag!

 

Tävling 163 – KÄRA PASSAGERARE (Los Amantes Pasajeros) (Sverigepremiär 5 juli)
Vi tävlade ut 10 biljetter till Kära Passagerare (Los Amantes Pasajeros) med Sverigepremiär 5 juli. Tävlingen pågick 18 juni - 3 juli 2013.
 
Här är de vinnande bidragen:
 
Jag vill gärna se humorfilmen Kära Passagerare
som Pedro Almodóvar både skrev och regisserade!
Knasiga idéer, fast tanken så klart är rätt,
är precis vad jag ofta får alltför lätt.
Jag vill se andra som tänker liksom jag
och ställer till med oreda i ett andetag,
hysteriska scener som får mig att skratta
och hur det blev så som ingen kan fatta.
Spänning och skräck att planet ska störta
och mitt i allt hinner de ändå flörta!
Jag skulle älska att gå på bio och få denna kick
samt hoppas på humor som träffar mitt i prick.
Bella Persson

THE GREAT ESCAPE
Buttery scent of popcorn engulf the air
Whispering cease, silence reigns.
As the lights dimmed,
you sink back in the red velvet seat.
Eyes glued to the big screen
face with a wide grin
heart thumping,
thoughts racing,
joy evoking...
A moving picture so mesmerizing
opens doors,
takes you to new places,
takes you back in time,
touches your heart,
provokes your mind.
The magic of a movie
brings great escape.   
This summer, I look forward to "escape" with my daughter and be held captive under the magic spell of "Kära passagerare".
We'll share a bucketful of popcorn and get lost in the film's pulsating story.
Maria Askert

Kära passagerare är en ny spansk rulle,
som jag gärna ser tillsammans med min gulle.
Det verkar som att man inte får vara blyg,
om man hamnar på detta kaotiska flyg.
En blandning av udda karaktärer uppe i skyn,
anar inte att de kommer ha svårt att landa i byn.
Flygvärdinnorna försöker med droger få alla att sova,
en komedi som bjuder på många skratt kan jag lova.
Bra skådespelare i filmen utlovar en rolig stund,
och vinner jag inte får jag inte en blund.
Towe Norén Karas
 
Nu ska vi ut och flyga,
med dessa KÄRA PASSAGERARE kan vi inte vara blyga!
Almodóvar, han kan hitta på,
man vet aldrig vad man kommer att få!
Underhållande brukar det alltid vara,
så jag vill alltid på hans filmer fara!
Undrar om jag vågar flyga en gång till,
eller kanske ett sånt äventyr jag uppleva vill?
Måste slutet få veta,
ni kan verkligen min nyfikenhet reta!
Kommer de landa alls?
Eller kommer de hela vägen ner ge hals?
Jag kommer säkert vara helt slut,
det tror jag absolut!
Åsa Holmkvist
 
Tänk att få se Kära Passagerare av Pedro Almodóvar.
Han är kreativ, väljer bra skådisar, ger allt han har.
Hans filmer är mänskliga, nyskapande, lockar till skratt.
Ibland garvar man så mycket så man blir helt matt.
Hans människokännedom och regi är alltid på topp.
Handlingen ofta kaotisk, tragisk, men inte utan hopp.
Greg Ragsdale

Se trailer på Kära Passagerare här!

Tävling på GRATIS I STOCKHOLM - Vinn biobiljetter

 

Tävling 162 – SCARY MOVIE 5 (Sverigepremiär 14 juni)
Vi tävlade ut 10 biljetter till Scary Movie 5 med Sverigepremiär 14 juni. Tävlingen pågick 6 - 12 juni 2013.

Här är de vinnande bidragen:

Läser i tidningen om krig, våld och elände.
På detta verkar det inte finnas nån ände.
Är så less på det att jag kan spy.
Nej, då vill jag hellre in i biomörkret fly.
Se på Scary Movie 5 som andra filmer parodierar.
Där komedi är ledordet och humorn regerar.
Två timmars lycka som får mig på gott humör.
Detta kan jag tacka Gratis i Stockholm för!
Michael Avidan

Fyra Scary Movie-filmer har jag redan sett,
men på dessa filmer blir jag aldrig mätt.
Nummer fem verkar absolut toppen,
jag kommer att skratta så det värker i kroppen.
Många goda garv ska ju förlänga livet,
efter fem Scary Movies blir jag hundra, det är givet
Men skratta ihjäl mej tänker jag inte än,
för jag vill se många uppföljare än!
Victoria Rönnlid

Blod och splatter vill jag se,
tur att det finns bio till de’.
Lite ofräscht att ha det på stan
och få vada runt i inälvor hela dan.
Och så skulle man få vara rädd
och på att springa, vara beredd.
Nä, jag vill gå på bio ofta
och kura ner mig i en varm kofta.
Eller hänga runt en killes hals
när mördare och skurkar drar en vals.
Kicki Kronborg

Att kila på bio är det bästa jag vet,
spana på både hunk och atlet.
Bli lite lagom rädd och skrämd
släppa adrenalin som är uppdämd.
Scary Movie kommer få mig att vråla,
när de nån stackare kommer att påla.
Och när blodet säkert flödar överallt,
då kommer jag inte ta det kallt.
Men bara allt slutar bra för den gode,
så när ljuset tänds är allt som det borde.
Marie Holmgren
 
Gratis i Stockholm kan förgylla en kväl!
För jag skulle bli så otroligt snäll,
om jag till Scary Moive 5 får skratta.
Och då kan ni lätt fatta,
att jag er sida  kommer hylla,
och mina kompisar kommer också tävlingssvar ifylla...
Gunilla Egelstad

Se trailer på Scary Movie 5 här!

Tävling på GRATIS I STOCKHOLM med biljetter till SCARY MOVIE 5 (Sverigepremiär 14 juni)

 

Tävling 161
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 5 - 7 juni 2013.

 

Tävling 160
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 3 - 5 juni 2013.

 

Tävling 159
Vi tävlade ut 2 biljetter till I'M STOCKHOLM FESTIVAL i Vinterviken. Tävlingen pågick 10 - 15 maj 2013.
 
Här är de vinnande bidragen:
 
Jag vill kämpa emot rasismen.
Jag vill kriga för freden!
Josef Eriksson
 
Jag bor i Huddinge och har hört så mycket bra om Vinterviken, tyvärr har jag aldrig kommit dit, dumt jag vet, det är ju så nära,
och att få chansen att tillbringa en dag med IM i Vinterviken.
Då kan jag även få information om vad jag kan göra för IM och hjälpa till på bästa sätt och få lite musik och sol i samband med detta är ju helt underbart. Annelie Tykosson

 

Tävling 158
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 23 - 24 april 2013.

 

Tävling 157 – SIDE EFFECTS  (Sverigepremiär 19 april)


Vi tävlade ut 10 biljetter till Side Effects från SF med Sverigepremiär den 19 april. Tävlingen pågick 8 - 17 april 2013. 
 
Här är de vinnande  bidragen:
 
...and then, from nowhere, came Jude Laws hand. It was curiously finding it's way from my hip along my side and towards my chest. I felt a rush of sensation running through my body and I wondered: Was this what they call the "side effect"? Then I suddenly woke up. It had all been a dream. What a sorrow.
I guess I will just have to settle for Jude Law in the cinemas...
Rebecca Tyrstrup

Läkaren skrev "Gratis i Stockholm" på mitt recept,
när jag hade näsan täppt.
Nu vill jag andas samma luft som Jude Law,
för i sin psykiater-roll är han hot och raw!
Men som SIDE EFFECT får jag till min gubbe förklara:
Du får beundra både Zeta-Jones och Rooney Mara!
Karin Forsberg

En film om ett piller som förändrar livet.
Att man tycker det låter spännande är ju givet.
Att det sedan resulterar i mord och ond bråd död som sidoeffekter
lär nog bidra ytterligare till att dra in stora biointäkter.
Nyfiken på hur Soderbergh gestaltar en skruvad historia,
där en psykiater riskerar att förlora sin läkande gloria.
Margareta Wickström

En dramatisk thriller på biografen snart spelas,
där piller, ångest och mord får upplevas.
Steven Soderbergh en spännande resa oss visar,
mellan fingrarna vi nervkittlande kisar.
Nedsjunkna i en biostol och på detta titta,
på storbild kastas in och lösningar får hitta.
Film skall på biograf ses såklart,
men ibland är det inte så underbart.
Det finns dock tråkiga Side Effects,
såsom prassel i påsen eller en chokladkaka som knäcks.
Jag trots detta vill in i salongen igen,
få frossa i thrillers och sitta på helspänn.
Ett par biljetter jag nu bara behöver,
så till Er jag nu lägger hoppet framöver.
Helena Häggström
 
Idag vaknade jag på fel sida,
det får effekter på min flickvän Ida.
Hoppas ni mig kan hjälpa,
så inte hela veckan den stjälpa.
En bio vid nio på freda',
jag henne därför vill offerera.
Martin Svensson
 
Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla som skrev så fina bidrag!  

Se trailer på Side Effects här!

 

Tävling 156
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 26 mars 2013.

 

Tävling 155
Vi tävlade ut 2 biljetter till Wrap It In! Röster Om Integration på Bio Rio. Tävlingen pågick 15 - 17 mars 2013.

 

Tävling 154
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 14 - 20 mars 2013.

 

Tävling 153
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 14 - 19 mars 2013.

 

Tävling 152 – THE HOST (Sverigepremiär 27 mars)
Vi tävlade ut 10 biljetter till The Host med Sverigepremiär den 27 mars. Tävlingen pågick 10 - 24 mars 2013.

Här är de vinnande bidragen:
 
Anledningen till att jag vill se Stephanie Meyers nya saga,
är för att det skulle min flickvän behaga,
och att vi slipper efter dyra premiärbiljetter jaga.
Så låt oss därför fribiljetter mottaga,
till denna annorlunda kärlekssaga!
Fredrik Widigs

Det var en Sofia ifrån Söder
vars hjärta för Twiligtsagan blöder.
Filmen The Host skall ju va
nästan minst lika bra.
En kväll med syrran utan lillebröder.
Daniel Lyrstedt

Vad vore bättre för min lilla älskling,
som just nu är en riktig sjukling,
att få ett uppsving,
genom att gå på bio och se en utomjording?
Vi laddar upp med thé och toast,
innan vi slår oss ner i salongen och uppslukas av The Host!
Gunilla Herlin

Hur ska detta gå?
Kommer vi mänsklighetens undergång få?
Människor får ge upp sina kroppar,
för att andra raser ska nå sina toppar!
Snacka om interna strider,
hoppas få se hur de på detta tema vrider!
Med en gratis biljett,
får jag se på vilket sätt,
världen räddas kan.
Eller kanske det var utomjordingarna som vann?
The Host kan nog underhållning ge,
jag vill den filmen gärna se!
Åsa Holmkvist

Om sonen och jag vann
skulle vi se The Host med varann.
Ta en kväll bara vi två,
kvalitetstid kallas det visst då.
Veronica Östlin
 
Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla som skrev så fina bidrag!

Se trailer på The Host här!

 

Tävling 151
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 4 - 7 mars 2013.

 

Tävling 150
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 4 - 5 mars  2013.

 

Tävling 149
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 11-13 februari 2013.

 

Tävling 148 – DU GÖR MIG GALEN (Silver Linings Playbook) (Sverigepremiär 27 februari)
Vi tävlade ut 10 biljetter till Du Gör Mig Galen med Sverigepremiär den 27 februari. Tävlingen pågick 10 - 24 februari  2013.
 
Här är de vinnande bidragen:
 
Bästa sidan som på upplevelser gjort mig rik,
som fattig student kokar man soppa på spik.
Är så oerhört tacksam för allt roligt ni har gett,
massa teater har jag sett.
Utan er hade det aldrig varit möjligt,
och kanske låter det löjligt.
Men jag bockar och bugar för denna rikedom ni ger
och att vi fattiga i Sverige får upplevelser av Er.
Monica Samuelsson

När Pat från den psykiatriska anstalten får gå,
gör han allt för att sin ex-fru nå.
Men vem är Tiffany som dyker upp?
Låter så spännande att jag tror jag får krupp.
Och vad är det för problem de har,
jag blir tokig om jag inte får ett svar.
Jag bara måste filmen få se,
kan inte vänta tills den kommer på teve.
Så snälla ge mig en biljett,
så att jag inte mister mitt vett.
Låt mig få gå in i biosalen,
innan Du gör mig galen!
Michaela Backman

Denna fras är en vanlig grej,
hos oss när ungarna hejar på mig.
- Du gör mig galen, mamma!
Jag vill inte dammsuga och damma!
Bädda sängen är det värsta jag vet!
- Det är minsann ingen hemlighet!
Svårt vara föräldraklok,
när ingen i huset är bättre än en tok.
Jag gärna på bio flyr,
medan tussarna och orden yr.
Kanske jag lite perspektiv får
och så kan jag passa på att slicka mina sår.
För till sist är det ju ändå så,
att bättre barn kan man inte få.
Och min älskade dotter och son,
är ju bara ett kort lån.
Siv Holmqvist

Denna film vill jag se med min kollega,
för nu orkar vi inte bara knega.
Vi måste få göra något kul,
och inte enbart ägna oss åt jobbstrul.
Du gör mig galen! Datorhelv*te hörs ofta,
men nu bestämmer jag att det dags att softa.
En feelgoodfilm är vad vi behöver,
för att orka med framöver.
Karolina Björkstedt
 
Jag skulle gärna sitta i biosalen,
på premiären av "Du gör mig galen".
Åtta Oscars kan den vinna,
och då kommer tårar att rinna.
Men jag kommer skratta och le,
om det är jag som filmen får se!
Towe Norén Karas
 
Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla som skrev så fina bidrag!

Se trailer på Du Gör Mig Galen här!

 

Tävling 147 – CLOUD ATLAS (Sverigepremiär 22 februari)
Vi tävlade ut 10 biljetter till Cloud Atlas med Sverigepremiär den 22 februari. Tävlingen pågick 3 - 17 februari  2013.
 
Här är de vinnande bidragen:
 
Vad passar då bättre att hitta på
än att på en sci-fi film få gå.
Men då jag för tillfället studerar
är ekonomin tyvärr något mager.
Likväl vill man njuta av det goda livet, klä upp sig och vara fager.
Snälla Gratis i Stockholm bota min tristess
och ge min tillvaro lite finess.
Så nu hoppas jag och hustrun på massor av flax
och håller tummarna till max.
Så att jag kan bjuda min kära på bio
och se Tom Hanks senaste alster Cloud Atlas kanske en vardag klockan nio!
Micke Calvo
 
En kväll i februari jag mina frusna fötter styr,
till en biosalong för att se på ett nytt science fiction-äventyr.
Där sex olika historier länkas samman,
låter som en intressant film även för muminmamman.
I rollerna ser vi bland annat Tom Hanks, Halle Berry och Hugh Grant,
vilket på filmen sätter en bastant guldkant.
En postapokalyptisk framtidsaga,
låter som en kryptisk upplevelse som mig stort skulle behaga.
Jag är definitivt en värdig vinnare,
för ingen vill mer än jag Cloud Atlas se.
Michaela Backman
 
Jag vill gärna ta med min flamma,
hustrun min och barnens mamma,
på bio och en film med science fiction se,
kanske kan jag få henne le.
Eller ska äldsta sonen få följa mé,
ja... om jag vinner får vi väl se.
Kanske vi om vinsten ska dra lott,
nog vore det kul att få bjuda flott,
gärna till kalas
vilket det kan bli med Cloud Atlas.
Kenneth Johannesson
 
Matrix en fantastisk serie var,
hoppas att skaparna av den har magin kvar!
Kul när man får tänka till,
och dubbelbottnaden verkar vara deras sigill.
När det nu som kallast är,
det gärna iväg till bion bär!
Mysigt sitta i mörkret där,
med gratis biljett blir det en billig affär!
Så köper jag godis istället,
film är det rätta tillfället!
Så stöd chokladindustrin och gör rätt,
skicka mig en biljett!
Emelie Hassel
 
Tomten har varit givmild i år,
vi därför inga biobesök får!
Plånboken är helt utnött,
jag skulle det bättre ha skött!
Men nu hoppas jag på tur,
så vi kan del av lite finkultur!
Denna film verkar ju intressant,
även om den balanserar på existensialismens kant?
Cloud Atlas vill jag analysera,
och dess handling penetrera!
Hur djupt kan jag gå?
Det vet jag bara om jag en biljett kunde få.
Åsa Holmkvist
 
Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla som skrev så fina bidrag!

Se trailer på Cloud Atlas här!

 

Tävling 146 - Vattengymnastik i Stockholm
Vi tävlade ut 15 biljetter till vattengymnastik på Stockholms Vattengymnastik på Södra Agnegatan 20. Tävlingen pågick 30 januari - 3 februari 2013.
 
Här är vinnarna:
 
Charlotte Olsen, Anna Chronowska, Christina Lembke, Eva Ullén, Anna Dyer, Jennie Backman, Karin Wickström, Gabriella Wallner, Marie Munther, Ann-Lis Thors, Katja Larsson Westergren, Lovisa Bergman, Astrid Lotti Olsson, Maria Wennberg och Iréne Sjöström.

 

Tävling 145 – THE MASTER  (Sverigepremiär 1 februari)
Vi tävlade ut 10 biljetter till The Master med Sverigepremiär den 1 februari. Tävlingen pågick 13 - 27 januari  2013.

Här är de vinnande bidragen:
 
Ett av extramaterialen på DVDn "Punch Drunk Love" (ett annat magnifikt Anderson/Hoffman-samarbete) är en reklamfilm-i-filmen, där mattbutikägaren som spelas av Philip Seymour Hoffman ska hoppa ner på en hög madrasser från ett hustak. I detta roliga extra-klipp studsar dock den korpulente Hoffman från madrasshögen rakt ner på den asfalterade marken, ett fall på flera meter. Detta är med all säkerhet "fake", men varje gång jag hör Hoffmans namn nämnas får jag ändå rysningar för att det måste ha gjort så ont! Jag vill se filmen för att få bort denna bild ur mitt huvud. Jag klarar inte av denna smärta längre! Jag måste se Philip Seymour Hoffman i ett annat sammanhang! (Herr Hoffman är för övrigt en passionerad seglare, och en skonare är en båt med två eller fler MASTER.)
Magnus Aronson
 
Jag en fattig student är
som håller kultur så kär.
Det är så svårt att få till´e
men då kom jag på´t, mitt snille.
Jag går med i Gratis i Stockholm
och genast blev det en storm.
Fribiljetter till evenemang börja hagla,
så mycke att jag nästan ragla.
Därför gör jag ytterligare en testare,
jag vill gärna se filmen om en mästare.
Susanna Malmsten
 
När jag filmtävlingen fann,
tänkte jag denna film vill jag se med min man
som är så grann.
Jag håller alla tummar jag kan
och önskar vi biobiljetter vann
Det vore en disaster
om vi inte fick se The Master
för vi är två filmentusiaster!
Mona Österlind
 
Skulle söta Alex kunna tänka sig
att låta sig bjudas på bio av mig?
Att få se The Master är en stund av lycka,
och i mörkret försiktigt hans hand få trycka.
Ingen kan väl tycka det är fusk
att fly från kyla, slask och rusk.
In i mörker, spänning och mys
för en stund av skratt eller rys.
Emelie Quicker
 
I tidningarna kan man sin blick fästa,
att The Master är en film med de bästa.
Ett innehåll som har många budskap,
om utslagenhet och mycket vänskap.
Mer får man tyvärr inte läsa om den,
nu återstår att se Mästaren i salongen.
Anders Eskilsson
 
Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla som skrev så fina bidrag!

Se trailer på The Master här!

.

 

Tävling 144
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 13 - 17 december 2012.

 

Tävling 143
Vi tävlade ut 400 biljetter till Babbens show på Rival - Vad hände? Ett lyckligt liv i två akter. Tävlingen pågick 12 - 14 november 2012.

Här är vinnarna:
 
Sanna Forslund, Cecilia Henriksson, Tina Backteman, Monica Nielsen, Margareta Thelander, Caroline Burley, Emma Axling, Mia Lundgren, Michel Sundell, Tiina Konu, Susanne Stuebs, Anette Lindor Norén, Annamaria Johansson, Sara Ahlman, Åsa Lamu, Mia Hall, Karin Egertz, Jakob Lindström, Lina Otterdahl, Elin Liss, Ylva Gillberg, Camilla Almqvist, Eva Ullén, Sylvia Ziemski, Carina Åkne, Hanna Thyrén, Ida Vestermark, Karin Hammarskiöld, Karin Lindgren, My Lidholm, Lasse Falkbäck, Maja Hultberg, Artur Kullander, Nadya Norton, Susanne Franzén, Pierre Nordberg, Ingvar Sundén, Kerstin Viberg, Awais Khan, Oliver Hesselborn, Monica Carlsson, Julia Abrahamsson, Madelêne Bogstedt, Mattias Persson, Helena Larsson, Frida Öhlin, Miguel Arratia, Yvonne Friborg, Jenny Bång, Elisabeth Bolin, Marie Eriksson, Anna Chronowska, Stefan Rubenson, Carina Piehl, Linda Biehl, Mervi Aihonen, Helena Holgersson, Karin Lundin, Susann Markussen, Eva Persson, Monica Witz, Bitte Ståhl, Kent Smith, Annika Persson, Robin Porkolab, Tina Pedersen, Eva Ohlsson, Wivan Lindberg, Valeria Knudsen, Lena Grufman, Vickan Holmberg, Magnus Persson, Sofia Blom, Jessica Elmgren, Mona Österlind, Ylva Almqvist, Kina Karström, Suzanne Åsbrink, Mari Brändström, Malin Sundin, Johanna Öman, Susanna Malmsten, Erik Niklasson, Monica Samuelsson, Susanne Peyre, Cecilia Arn, Nicklas Jonsson, Sanna Evbäck, Riha Leskinen, Clara Erlandsson, Erkki Karjalainen, Magnus Johansson, Hanna Jokio, Katarina Bowald, Linda Fredricsdotter, Mikael Alsterblad, Sanna Fröberg Fredén, Yvonne Hedlund, Hasse Hedberg, Helena Halling, Sofie Jacobsson, Niklas Tornberg, Lena Mellgren, Nina Nesset, Anita Björkman, Karin Strinning, Barbro Taube-Bell, Katarina Halvarsson, Christina Bodin, Gunnilla Bergman, Kristina Skilberg, Johan Wreje, Maria Jansson, Susanne Landin, Eva Söderberg, Anna Magnfors, Elin Jansson, Jennie Dudmish, Erica Jonsson, Jessica Engström, Inger Nilsson, Johanna Wester, Heddy Motzfeldt, Laine Holmgren, Thomas Piludd, Viktoria Andersson, Malotte Westman Lönne, Caroline Söderqvist, Nina Blad, Susanne Härfstrand, Cecilia Sylvan Henriksson, Linda Colvér, Rod Wolmsten, Lena Wannberg, Harriet Ekström, Lena Mannestig, Jonathan Herlin, Johan Halling, Camilla Lindgren, Peter Wolmsten, Maria Persson, Isolde Ekström, Josefine Herlin, Gunilla Herlin, Siri Maassen, Theres Björklund, Sofie Andersson, Ebba Landin, Peter Lindquist, Victoria Berglund, Elisabeth Gustavsson, Anders Jansson, Tina Sjöberg, Agnes Hedenström, Stina Vesamäki, Catarina Norman, Anna-Maria Nordin, Susanna Perttula, Emma Holmberg, Agneta Holmberg, Pernilla Rosell, Sofie Jacobsson, Jennie Norberg, Anette Sandström, Annica Ledin, Anna Dyer, Jenny Kolam, Cattarina Andersson, Catharina Östberg, Fredrika Söder, Anna Sjöholm, Emma Fredriksson, Cecilia Zachrisson, Iréne Larsson, Christina Lembke, Marie Linné, Mona Brandels, LiseLotte Divelli, Jakob Nyberg, Anita Nilsson, Stefan Rubenson, Markus Pirskanen, Tommy Sund, Helen Forsström Norén, Annicka Skärbo, Gerd Lundberg, Carita Skildebrant, Ingela Ben Saad, Camilla Brunfeldt, Elisa Huolman, Josefina Skoglund, Titti Löf-Pasma, Rosie Johansson, Heléne Nilsson, Elin Nohlgren, Mårten Wedebrand, Magdalena Engström, Helena Hagberg, Helena Virta, Tatev Melkonyan, Malin Nordberg och Josephine Farah.

 

Tävling 142
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 11 - 13 november 2012..

 

Tävling 141
Vi tävlade ut 300 biljetter till Babbens show på Rival - Vad hände? Ett lyckligt liv i två akter. Tävlingen pågick 7 november 2012.

Här är vinnarna:

Jens Sølvberg, Madzienka Lilja, Louise Edgren, Siri Jonsson, Rebecka Moberg, Pia Eriksen, Nina Gustafsson, Barbro Andersson, Michael Broms, Lisa Hallén Lois, Carina Eriksson, Violeta Saric, Alexandra Hoverhjelm, Pia Pålsson, Susanna Moberg, Sara Emet, Teemu Siuvatti, Jessica Engström, Veronica Östlin, Lotta Ehn, Christine Lindgren, Sten Ring, Jane Rosenquist, Rickard Eriksson, Karin Palmlund, Carl Andersson, Mona Säw, Linnea Folkesson, Nina Uddin, Kerstin Sandin, Anna Fastesson, Joel Valois, Carolina Alaceva, Anders Yvling, Kalle Åkesson, Linn Larsson, Pia Knoke, Bonnie Lillehammer, Gun Hemström, Anders Strömstedt, Anna Sjöstrand, Birgitta Söhr, Andreas Samuelsson, Laine Holmgren, Fanny Josefsson, Sofia Backevall, Anita Becker, Lars-Inge Sundin, Cecilia Green, Anki Nordberg, Åsa Lindbäck, Ailin Lee, Angelica Ekman, Magnus Brattborn, Maria Karlsson, Inger Sundelin, Peter Vuori, Susanna Perttula, Tina Henriksson, Jessica Vieglins, Mervi Aihonen, Ida Enell, Anita Slagbrand, Isabella Råhlén, Erica Jonsson, Lisen Ahlström, Jessica Katarina Eriksson, Annelie Brunfeldt, Anna Ek, Björne Eklund, Ingela Svensson, Elina Mattsson, Malou Ravelin, Susanne Lieberg, Helena Virta, Linda Holmqvist, Anna Borgström, Kristin Ericson, Margareta Thyrén, Erik Holmer, Lise-Lott Jansson, Monika Banach, Petra Richter, Andrea Porkolab, Karin Hulthen, Lars Garberg, Rebecca Tyrstrup, Charlotta Lundqvist, Monica Samuelsson, Yvette Garper, Karin Storm, Marie Larsson Calvo, Micke Calvo, Lena Höglund, Magdalena Kaczmarczyk, Jennie Backman, Heike Kapp, Alexandra Guirguis, Carin Edlund, Tina Sjöberg, Ella Kilim, Eva Wenman, Sarah Melin, Kari Varis, Helena Olmås, Ann-Cathrine Persson, Frida Ekman, Michaela Backman, Birgitta Sandell, Erika Aronsson, Kristina Welander, Lena Blomqvist, Jakob Nyberg, Camilla Almqvist, Hans Hedberg, Håkan Medelberg, Therese Nilsson, Henrik Fahlgren, Jessica Svensson, Pia Fahl Blomqvist, Jenny Lundgren, Louise Sandström, Alexandra Andersson, Lars Innala, Linda Eriksson, Elisabeth Hansen, Håkan Larsson, Inger Lindkvist, Marie Telenius, Jenny Fredricsdotter, Camilla Zarbell, Jessica Lindh , Anna Andersson, Kina Edman, Mia Jansson, Johanna Eriksson, Helene Liberth, Susanne Fasting, Christina Lembke, Linda Avergård, Angelina Heineman, Henrik Scheutz, Thomas Palmqvist, Lotta Larsson, Märit Bjurén, Jerker Eriksson, Iver Steenbuch, Johanna Arnwald, Lillemor Johansson, Oscar Linnér och Gunilla Nietsche.

 

Tävling 140
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 25 oktober - 31 oktober 2012.

 

Tävling 139
Vi tävlade ut 375 biljetter till föreställningen Treater på Intiman. Tävlingen pågick 22 oktober - 2 november 2012.

Här är vinnarna:

Ludvig Linse, Anneli Östberg, Patrik Alstergren, Markus Karlsson, Sarah Tehagen van Darvé, Linnea Börjars, Agneta Axelsson-Berggren, Marcus Hjorth, Anders Pallin, Mikaela Wiking, Leila Akkari, Carina Vänskä, Leif Olsson, Marielle Eriksson, Kajsa Måhl, Jennifter Kananke-Hewage, Magdalena Kaczmarczyk, Emma Johansson, Maria Svensson, Mikael Hällgren, Kristine Mironova, Susanne Wihlborg, Emelie Svensson, Linda Yudego, Emmilie Almlöf, Lars Holm, Lars Innala, Camilla Sandberg, Carola Björnfot, Birgitta Ogenstad, Sara Steneholm, Iver steenbuch, Patrik Boberg, Ylva Almqvist, Tommy Hallin, Kent Smith, Lotta Tengroth, Catarina Norman, Lille-Mo Nylander, Maria Larsson, Gun-Britt Hagafors, Stefan Hedlund, Marie söderholm, Solweig Gunnarsson, Angelica Ekman, Emelie Lindberg, Annika Eklund, Titti Löf-Pasma, Carmen Erala, Teemu Siuvatti, Maxine Kkarletorp, Lena Andersson, Bernadetta Waerner, Nicole Krystek, Monica Samuelsson, Miranda Hedström, Susanne Sundqvist, Rolf Nilsson, Marica Schneider, Jenny Gåling, Eva Billing, Mikael Sundqvist, Marianne Wieslander, Helene Svensson, Ingela Svensson, Heléne Nilsson, Erik Bäckström, Kerstin Viberg, Ida Enell, Martin Karlsson, Elisabeth Carlsson, Mickael Hansson, Anna Edblad, Catharina Davidsson, Oliver Hesselborn, Jessica Lindh, Alexandra Guirguis, Lasse Falkbäck, Helene Sällbert, Elisabeth Holmgren-Lundblad, Lena Höglund, Annika Otterstål, Tobias Westin, Susanne Söderqvist, Erkki Karjalainen, Brigita Butaite, Carolina Silva, Kristina Melin, Camilla Käller, Anna Lind, Sofie Jacobsson, Veronica Larsen, Märit Bjurén, Jannice Sanrell, Johan Sandstedt, Katarina Nilsson, Frej Connolly, Lennart Wakander, Sandra Kappelin, Anna Dyer, Caroline Söderqvist, Anette Lindor Norén, Åsa Lindbäck, Christian Molnar, Lars Strandberg, Sylvia Ziemski, Cecilia von Strokirch, Simon Ikonen, Cristine Berglund, Annika Blom, Anna chronowska, Johanna Lundin, Helena Olmås, Jesper Värendh, Maria Olsson, Johanna Eriksson, Barbro Peiper, Tina Sjöberg, Björn Jalkeby, Cina Linner, Fredrik Widigs, Annica Jansson, Catrine Odell, Erik Niklasson, Fredrika Söder, Jenny Lundgren, Heike Kapp, Mia Jansson, Elin Bygg, Suz Åsbrink, Emelie Sjöstrand, Linda Nestor, Annamaria Johansson, Anna Ek, Wivan Lindberg, Maria Kamlin, Cristine Berglund, Ernst Littmann, Lars Garberg, Susanna Malmsten, Åsa Lamu, Helena Holgersson, Annamaria Johansson, Annelie Tykosson, Anna Sjöstrand, Camilla Zarbell, Sara Kantare, Jerker Eriksson, Nina Kedvik, Tove Kalén Grufman, Magnus Johansson, Emma Shevtzoff, Charlotte Olsen, Tina Danielsson, Camilla Lindgren, Ove Hoverhjelm, Anna Lindström, Anton Karlsson, Anders Sjödin, Maria Rinné, Susan Norström, Hanne Berli, Heidi Nikunen, Johanna Wester, Matilda Sjöberg, Jakob Lindström, Anna Cervin, Hanna Kowalski, Annika Eklund, Christofer Lind, Kari Varis, Malin Sundin, Jens Lanestrand, Ursula Groth, Joel Fagerlund, Lisa Vestin, Carolina Alaceva, Carolina Hamma, Pia Eksell, Hans Hedberg, Thomas Palmqvist, Inger Sundelin och Yvonne Friborg.

 

Tävling 138 – ASTERIX & OBELIX OCH BRITTERNA  (Sverigepremiär 9 november)
Vi tävlade ut 10 biljetter till Asterix & Obelix och britterna med Sverigepremiär den 9 november. Tävlingen pågick 20 oktober - 4 november 2012.
 
Här är de vinnande bidragen:
 
Sonen som haft det lite tungt på sista tiden.
Behöver få umgås med mamman och glömma att världen ibland kan vara lite vriden.
Glömma dumma ungar på skolans gård.
tänka på någon skoj, och inte bara att barns kommentarer kan vara väldigt hård.
Mamman vill överraska sonen med detta.
i mitt hjärta är han alltid etta!
Asterix & Obelix och britterna muntrar upp oss båda.
Ett leende på sonens läppar är vad jag vill skåda.
Frida S.

Min man filmtokig är,
han i bioduken är kär.
Tyvärr blir det inte så ofta vi på bio kan se
eftersom vi har en liten dotter me'.
Skulle vara roligt att dessa biljetter få vinna såklart,
det skulle vara helt underbart!
Att Asterix & Obelix och britterna få se,
skulle få oss att skratta och le.
Dottern hos farfar får va
och jag och mannen en underbar kväll kan ha!
Emma Alstermo

Min brorson har just fyllt tio,
och jag vill bjuda honom på bio.
För han älskar Obelix,
särskilt hans klumpighet och trix.
Vi hoppas på att få skratta,
och äta popcorn som besatta.
Får han se Asterix & Obelix och britterna blir han glad,
det skulle bli en toppen födelsedag!
Karolina Björkstedt

Som ensamstående mamma med en liten sessa
består vardagen mycket av att stressa.
Favoritnöjet för oss båda är att gå på bio och varva ner,
men min dotter önskar nog att vi hade råd att gå mer.
Hon är så tacksam att ge saker till
och jag vet att detta är något hon verkligen vill.
Linn Arnewing

Jag skippar min five o’clock tea,
för att ”Asterix & Obelix och britterna” se!
Till och med min hund som inte kan något tricks,
fick sitt namn av den smarta Idefix!
Gratis på bio i Stockholm is our fate,
god save the queen & cheers mate!
Ciro Vidal 

Se trailer på Asterix & Obelix och Britterna här!

 

Tävling 137
Vi tävlade ut ett antal biljetter till Impro@Boulevard på Boulevardteatern. Tävlingen pågick 5 - 8 oktober 2012.

 

Tävling 136
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 29 september - 2 oktober 2012.

 

Tävling 135 – DREDD 3 D (Sverigepremiär 12 oktober)

Vi tävlade ut 10 biljetter till Dredd 3 D med Sverigepremiär 12 oktober. Tävlingen pågick 29 september - 8 oktober 2012.
 
Här är de vinnande bidragen:

Nu är den hemska framtiden här igen,
allt är mörkt och ingen har nån vän.
Skurkar och banditer överallt,
drogerna har spridits tusenfalt.
Hur ska man stå ut,
det måste få ett slut.
Då kommer en tuff men rättvis man,
som visar vad han kan.
Dredd var namnet denna gång,
han spöar bovar dagen lång.
Efter filmens tagit slut,
kan man andas ut.
Det finns hopp i alla fall,
de elaka försvann i en stor knall!
Peter Borg

För sjutton år sen såg jag premiären av Judge Dredd på den stora duken.
Stallone som min store hjälte Dredd var usel och jag blev besviken.
Om jag nu har turen och vinner ert fina Dredd-pris,
så hjälper ni mig ur min medelålderskris.
Så jag med glädje kan på 3D se den coola filmen om snuten från Mega City.
Och hoppas att Karl Urban gör rollen rättvisa nu på bio i Stockholm City.
Marie Larsson

Senast jag såg en läskig film blev jag rädd,
ja det var till och med så att på natten blötte ner min bädd.
Jag undrar därför vad som skulle hända i min säng med denna sedd,
jag menar, han är ju riktigt läskig den där Judge Dredd!
Olof Forslund

Jag trodde den mest knarkande staden var Rio,
until the masterpiece Dredd 3D was done!
Nu blir jag beroende av Slo-Mo på bio,
Tredimensionellt i Mega City One!
Karin Forsberg

Åh jag vill se
Dredd i 3D
Jag är helt såld
på kriminalitet, droger och våld.
Min motivering kanske inte är helt sann
men, det vore roligt om det var jag som vann.
Eva Albin
 
Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla som skrev så fina bidrag!
 
Se trailer på Dredd 3D här!

 

Tävling 134
Vi tävlade ut 250 biljetter till föreställningen Treater på Intiman. Tävlingen pågick 27 september - 3 oktober 2012.
 
Här är vinnarna:

Agnes Hedenström, Agneta Holmberg, Ailin Lee, Alexandra Guirguis, Anders Figoni, Andreas Karlsson, Anita Becker, Anna Andersson, Anna Bartfai, Anna Borgström, Anna Dellert, Anna Flytström, Anna Hedelin, Annelie Tykosson, Axel Svensson, Beatrice Lundblad, Bengt Sundfelt, Bernt Hammarkvist, Birgitta Fasth, Birgitta Söhr, Björne Eklund, Camilla Almqvist, Cecilia Peyron, Charles Engwall, Christina Jansson, Christina Rubensson, Christine Lindgren, Elin Jansson, Elin Nilsson, Elin Wallroth, Elisabet Belfrage, Elisabeth Hansen, Elisabeth Staaf, Emelie Järvman, Emelie Quicker, Erik Holmer, Erkki Karjalainen, Eva Achtergael, Eva Comicander, Eva Wenman, Filippa Günther, Frida Westberg, Frida Öhlin, Göran Åman, Hanna Egelrudh, Hassan Jawaid, Heléne Hedell, Heléne Nilsson, Henrik Irestig, Hillevi Mild, Ida Enell, Isabella Råhlen, Isabelle Granlund, Jakob Lindström, Jakob Lundkvist, Janne Stenberg, Jeanette Modin, Jenny Dudmish, Jenny Jäderborn, Jenny Shamson, Jesper Karlsson, Jesper Lodén, Joakim Nyström, Johanna Zetterberg, Karen Holmgren, Karine Glapiak, Katarina Fredriksson, Katarina Silén, Kerstin Sandunger, Kina Edman, Kristina Kvellsten, Lars Holm, Lasse Falkbäck, Lena Golovina, Lena Malmström, Lenn Viberg, Leif Schölin, Linda Stjernström, Lise-Lott Jansson, Magnus Aronsson, Magnus Brattborn, Magnus Thor, Malin Ekblom, Malin Holmström, Maria Jansson, Maria Kanellopoulou, Maria Lindblom, Marianne Fihlman, Martin Karlsson, Mattias Persson, Michaela Fihlman, Märit Bjurén, Nicole Schölin, Oliver Hesselborn, Olom Vooan, Patric Cignozzi Nilsson, Pauline Fronczak, Peder Häggström, Pernilla Eriksson, Pia Sporre, Pontus Testad, Samir Bonawiede, Sara Holst, Sara Janzen, Sofia Diring, Sophie Yard, Soufian Berrahmoune, Susanna Perttula, Susanne Härfstrand, Susanne Fasting, Svea Påhlsson, Therese Nilsson, Therese Sandin, Thomas Broman, Thomas Jorsin, Tina Eriksson, Toivo Amnell, Torill Persson, Ulrika Forsman, Veronica Eade, Åsa Fröberg och Åsa Stjernström.

 

Tävling 133
Vi tävlade ut 6 biljetter till konserten Musik För Barns Rättigheter på Södra Teatern som också var Sulo, Mats & Iddes skivrelease och turnépremiär. Tävlingen pågick 22 - 30 september 2012.
 
Här är vinnarna:
Pia Knoke
Michaela Backman
Isabelle Granlund

 

Tävling 132 – SAMMYS ÄVENTYR 2 (Sverigepremiär 28 september)

Vi tävlade ut 10 biljetter till Sammys Äventyr 2 med Sverigepremiär 28 september.
Tävlingen pågick 21 - 28 september 2012.

Här är de vinnande bidragen:

Sköldisarna Sammy & Ray's bestyr
vill jag följa på deras äventyr.
De ser så söta ut på bild,
jag blir nästan gråtmild.
Om jag vinner tar jag med mitt systerbarn.
Eller först till kvarn.
Sara Tidholm

Min sambo är verkligen min livskamrat,
men ibland känner jag att jag önskar vi kunde skaffa en liten krabat.
Men jag vet att det ännu inte är dags,
och barn ska man aldrig skaffa för att göra någon till lags.
Därför är det sån himla tur,
att så många vänner har både barn och djur!
På så sätt kan vi leka med de små,
genom att med barnvaktande bistå!
Filmvalet är det alltid barnen som styr,
Är övertygad om att de inte blir besvikna över att få se Sammys Äventyr.
Alexandra Guirguis

Jag har en nu 3 årig son, han har haft en lite jobbigare start i livet än andra små barn med en imunnedsättning som lett till många besök och behandlingar på sjukhus. Hans första film och som slaviskt följde honom och mig under många övernattningar på sjukhus va Sammy´s äventyr! Vilken lycka när tvåan kommer ut :-) Och verkligen passande för "min lilla hjälte som varit på stora äventyr"! Han skulle bli överlycklig :-)
Jennie D

Sköldpaddor är så söta och små,
jag vill på bio gå!
Perfekt alibi att man sina barn har,
när man själv har barnasinnet kvar!
Vi ska njuta med popcorn i mörkret vi tre,
för Pappa är en svikare!
Åsa Holmkvist

När hösten kommer vill jag gå på bio.
Det är lika roligt nu som när jag var tio.
Jag skulle vilja bjuda med min storebror,
för tecknat passar ju både liten och stor.
Denna film är gjord av Ben Stassen,
Vi kommer ha fullt med popcorn i kassen.
Hoppas att jag får se sammys äventyr,
utan att biljetten behöver vara så dyr.
Vendela Grudd

Se trailer på Sammys Äventyr 2 här!

 

Tävling 131
Vi tävlade ut 200 biljetter till genrepet av Treater på Intiman. Tävlingen pågick 16 - 21 september 2012.

Här är vinnarna:

Mikaela Moberg, Lennart Wakander, Nils-Gustaf Olsson, Jennie Norberg, Alexander Unell, Andreas Samuelson, Linda Holmqvist, Joel Valois, Rebecka Morberg, Jessica Vieglins, Sophie Strömstedt-Segerdahl, Susanna Moberg, Linn Bostedt, Johan Zetterlund, Anna Almlöv, Maria Wiezell, Filippa Günther, Lotta Anestedt, Åsa Nilsson, Tommy Carlsson, Ulrika Eriksson, Jochen Laveno Mangelsdorff, Kina Edman, Roland Borgström, Mary Jönsson, Henrik Fahlgren, Ann-Kristine Nideborn, Clapton Jonsson, Evelina Nevreus, Ida Enell, Sara Wacander, Charlotta Härus, Monica Eklund, Helen Johansson, Sara Holst, My Eriksson, Emil Larsson, Emil Rosenek, Björne Eklund, Maria-Therese Berggren, Peter Lindquist, Katarina Uhlin, Gunilla Borgström, Anna Borgström, Maria Jansson, Peter Vuori, Sofia Backevall, Beatrice Lundblad, Iver Steenbuch, Hanna Lönn, Andra Porkolab, Linnea Sörensen Isaksson, Kristina Lihv, Christina Rubenson, Chister Myhrman, Moni Beuchel, Michaela Backman, Janna Mellby, Lisa Sundell, Carina Tholf, Niklas Briheim, Linda Sjöström, Carin Nettelbladt, Maria Leverén, Karin Hammarskiöld, Isabelle Dannebrant, Oliver Hesselborn, Anneli Sohlin, Malin Ekblom, Belma Suvajac, Frida Lindqvist, Leo Bergman, Rolf Nielsen, Malin Olsson, Erik Holmberg, Tina Eriksson, Torill Persson, Albin Johansson, Päivi Svensson, Emma Axling, Lena Malmström, Jenny Elfving, Johan Holmberg, Sofie Östrand, Barbro Thoreson, Charles Engwall, Annelie Duàn, Josefin Eek, Sara Johansson, Yvonne Hedlund, Malou Ravelin, Marie Jönsson, Michaela Fihlman, Linnea Soläng, Alina Nazarenko, Matilda Ljungkvist, Magnus Aronson, Alexander Jansson, Maria Karlsson, Jesper Lodén, Göran Backman, Pernilla Eriksson, Elin Haremo Myhre, Heléne Nilsson, Jakob Lindström, Annika Forsström, Therese Olsson, Tove Nordqvist och Karin Lundin.

 

Tävling 130
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 10 - 12 september 2012.

 

Tävling 129
Vi tävlade ut 30 biljetter till Babbens nya show på Rival - Vad hände? Ett lyckligt liv i två akter. Tävlingen pågick 7 september - 20 oktober 2012.
 
Här är vinnarna:
Eva Royen, Ulrika Kamlin, Marianne Sjöberg, Isabelle Dannebrant, Malin Hedlund, Anna-Karin Klemets, Bengt Hallberg, Siv Larsson, Eva Kihlström, Anna Berggren, Jannika Backas, Alf Erik Stefhan Högström, Gunilla Herlin, Andreas Östling och Lennart Wakander.

 

Tävling 128
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 3 - 6 september 2012.

 

Tävling 127
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 29 augusti 2012.

 

Tävling 126
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 11 - 15 juni 2012.

 

Tävling 125 - Tippa resultatet i Sveriges EM-matcher
Vi tävlade ut ett presentkort för två på SF Bio. Tävlingen pågick 9 - 11 juni.
 
Här är vinnaren:
 
Christina Kaakinen

 

Tävling 124
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 7 - 13 juni 2012.

 

Tävling 123 – ROSKILDE festival 2012
Vi tävlade ut 5 stycken 8-dagars festivalpass inkl camping till  ROSKILDE Festival 30 juni - 8 juli 2012. Tävlingen pågick 7 - 17 maj.

Här är vinnarna:

 Johan Schönbeck
 Claudia Llanza
 Thomas Creutz
 Eva Acthergael
 Sofia Berg

  Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla andra som deltog!

 

Tävling 122
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 7 - 9 maj 2012.

 

Tävling 121 – ÄLSKA MIG IGEN (Sverigepremiär 4 maj)

Vi tävlade ut 10 biobiljetter till Älska Mig Igen (Sverigepremiär 4 maj), samt 5 ex av boken som filmen är baserad på "The Vow: The Kim & Krickitt Carpenter Story" av Kim Carpenter och John Perry (pocketformat). Tävlingen pågick  4 - 8 maj 2012.
 
Här är de vinnande bidragen:
 
Jag är 30 år fyllda men har gift mig med samma man två ggr! En gång när vi va 18+19 och omgifta efter något år som skiljda. Kärleken övervinner allt och min man säger att jag är en av de sista verkliga romantikerna på jorden. I mitt tal till honom när vi gifte om oss sa jag "I now know that I would choose you over and over again", så denna film är som klippt och skuren för mig!
Jennie Dudmish

Finns ingen jag vill bjuda på bio som dig,
men du vet nog inte ens att jag tänker på dig.
Var år sen vi var små,
höll hand och höll på.
Min kompis, min vän,
älska mig igen!
Så vi två
tillsammans på bio kan gå.
Miranda Hedström

Ett krossat hjärta
med mycket smärta,
kan behöva få se
vad kärlek kan ge.
Att återfå tro
på att kärlek kan bygga bo.
Vinner jag biljetter till Älska Mig Igen,
så kommer det kännas lättare att gå ensam hem.
Linda Feldt

Ibland vi glömmer bort hur stor kärleken kan vara,
eller väljer bort allt det njutningsfulla underbara.
Jag vill att min väninna kärleken igen ska våga och finna,
återerövra hoppet och kanske mannen i sitt hjärta vinna.
Så jag henne kärleken via bioduken vill plussa och prisa,
“Älska mig igen” kan kanske hennes rädsla överbevisa!
Yvonne Hedlund
 
Övertala mig om nåt jag borde veta
val av namn som våra barn skulle heta.
Skönt att mina misstag raderas till noll
men mitt hjärtas melodi går numera i moll.
Min sorg tvingas bort av listen jag har
jag ska återskapa alla våra finaste dar.
Jag ska hålla mig på avstånd, men leda dig hem
finns inga andra val, du ska älska mig igen.
Frida Lindqvist

Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla som skrev så fina bidrag!

Se trailer på Älska Mig Igen här!

 

Tävling 120
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 27 april - 2 maj 2012.

 

Tävling 119
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 23 - 25 april 2012.

 

Tävling 118 – SIESTA!-festivalen i Hässleholm 31 maj – 2 juni
Vi tävlade ut 5 stycken 3-dagars festivalpass inkl camping till  SIESTA!-festivalen i Hässleholm 31 maj – 2 juni 2012. Tävlingen pågick
 22 april - 17 maj.

 Här är vinnarna:

 Monica Samuelsson
 Angelica Lindh
 Linda M Månsson
 Susanne Lindh
 Michaela Lindh

 Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla andra som deltog!

 

Tävling 117
Vi tävlade ut 20 biljetter till En Jojobantares Bekännelser med Cecilia von Strokirch på Kafé Klavér. Tävlingen pågick 16 april 2012.

 

Tävling 116
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 10 - 12 april 2012.

 

Tävling 115
Vi tävlade ut biljetter till Treatermaraton på Intiman. Tävlingen pågick 4 - 6 april 2012.

 

Tävling 114
Vi tävlade ut biljetter till Avenida Corrientes på Dansens Hus. Tävlingen pågick 3 - 10 april 2012.

 

Tävling 113 – LAXFISKE I JEMEN (Sverigepremiär 4 april)


Vi tävlade ut 20 biljetter till Laxfiske i Jemen Sverigepremiär 4 april). Tävlingen pågick 30 mars - 3 april 2012.

Här är de vinnande bidragen:
 
Jag vill se Laxfiske i Jemen
för enligt er beskrivning verkar den angenäm, den.
Sen gillar jag regissören Lasse Hallström,
som brukar överföra böcker till film med beröm.
Så nu hoppas jag på lite flax
så att jag gratis kan se film om lax!
Michael Avidan

Få ett litet brejk,
gå och titta på en shejk.
Bjuder med mig syster-yster,
i hennes ögonen ser jag lyster,
varje gång man säger lax.
Håller nu tummarna till max,
och hoppas vi har flax!
Gunilla Herlin

Lasse Hallström kan nog konsten att fånga
intresset från mig och många.
Då "Laxfiske i Jemen" på vita duken slår ut,
med skildrad tristess som till sist får sitt slut
Då kommer jag i magen kunna känna,
att livet är underbart magiskt, ett levande väsen.
Som kan ta oss till upplevelser av alla de slag.
Och det fantastiska är, det kan börja idag.
Anna Hamren

Vill gärna se Lasse Hallströms senaste produktion
då både bio och fiske är min stora passion!
Vill nu vinna biljetter till "Laxfiske i Jemen" då tiden är knapp,
hoppas jag här hos Gratis i Stockholm får napp!
Micke Lindholm

Laxfiske i Jemen låter som ett aprilskämt för mig.
Undrar om inte Paul Tordays förivrade sig,
när han hittade på något så vrickat.
Lasse Hallström måste av utmaning ha hickat,
när han tog sig an att regissera denna historia,
får han ihop det är han värd en gloria.
Jag måste bara på denna film få glo,
för att man kan göra en film med denna titel kan jag inte tro.
Karolina Karlsson

Visst är han väl bra, allas våran Lasse Hallström?
I mitt tycke förtjänar han all ära och beröm.
Många bra filmer har han levererat,
och varje film har i sin tur briljerat.
Nu tyckte väl gamle Lasse att det var dax,
att göra en film om svenskarnas favvofisk lax!
Vem vet? Kanske blir det en uppföljare om sill?
Bara fantasin sätter gränser där man själv vill!
Hoppas att jag på filmen nu får närvara,
skådisarna som är med är ju oslagbara.
Gratis i Stockholm likaså är ni,
för denna tävling glad får mig att bli!
Alexandra Guirguis

Jag får sällan napp, men ett "Laxfiske i Jemen" av Lasse Hallström vore kul att få håva in!
Inger Eriksson

Lasse Hallström heter en svensk regissör
som åkte västerut för att känna sig för.
Kunde han lyckas att i Hollywood göra sig ett namn,
skulle hans filmer ratas eller tas emot med öppen famn?
Många år senare med facit i hand
kan man konstatera att han gjorde succe även i fjärran land.
Laxfiske i Jemen heter hans senaste produktion,
kommer säkert att även den dra in en och annan miljon!
Margareta Wickström

Jag måste bara få säga pax
till biljetter à la bio & lax,
En föreställning bjuden av Hallström
bidrar fullkomligt till min ljuva sanndröm.
Ann-Sofie Lundberg

Är en nyinflyttad tankesultan ifrån Borås som numer lever det goda livet vid Fruängens breddgrad tillsammans med min fantastiska kvinna Therese! Jag klickade på tävlingsbilden på "fejjan" bara för att bilden på omslaget gjorde ett superduperintryck! Ett gott intryck då jag och min kära brinner för orientens färgglada kultur och på så sätt lever ut det igenom att skapa konst, maträtter och att möblera vårt hem med orientens vackra färger. Vi är också två varelser nära i kontakt med naturen och genom filmtiteln att bedöma så får han en känsla av det enkla vackra livet i Jemen. Motiveringen för att just vi ska vinna, är av den enkla orsaken till vem som än läser detta genom sina vackra, nyfikna ögon kommer vi skänka en tyst minuts uppskattning, full med positiv anda när föreställningen har nått sitt slut. "jag svär på min älskade mammas grav att det ska bli den finaste minuten i mig och min älskades tankar".
Tim Håkansson
 
Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla som skrev så fina bidrag!

 

Tävling 112
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 30 mars - 5 april 2012.

 

Tävling 111
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 26 - 28 mars 2012.

 

Tävling 110
Vi tävlade ut biljetter till Impro@Boulevard på Boulevardteatern. Tävlingen pågick 21 - 23 mars 2012.

 

Tävling 109 - The Lady med Sverigepremiär 4 april
Vi tävlade ut 10 biljetter till The Lady (Sverigepremiär 4 april). samt1 ex av boken En kamp för frihet - Aung San Suu Kyi av Jesper Bengtsson som förstapristagaren får. Tävlingen pågick 18 mars - 2 april 2012

Här är de vinnande bidragen: 
Att få styra och ställa är det många som vill,
att få yttra sin åsikt och bli lyssnad till.
Då detta sker med respekt mot andra,
kan man komma närmare varandra.
När människors storhetsvansinne tar över,
är det sådana som Aung San Kyi vi behöver.
Som vågar kämpa för folkets rättighet,
demokrati och yttrandefrihet.
Att få se en film eller läsa en bok,
om "The Lady" som är så otroligt klok.
Skulle jag med glädje vilja få göra,
och berättelsen om frihetshjälten få höra.
Maria Jansson

The Lady heter filmen om en högst exceptionell kvinna,
som satt sin egen lycka åt sidan för att åt Burma frihet vinna.
Tjugo års kamp mot en sluten militärdiktatur,
nog är det mäkta imponerande, eller hur?
Och efter många år uti husarrest
har landet just haft sina första val, precis som i väst.
Demokratin har dock ännu en lång väg att gå,
men inga steg i rätt riktning kan vara för små.
Luc Besson har porträtterat denna Aung San Suu Kyi
i en film jag ser fram emot att få försjunka i!
Annakarin Karlquist

Ibland kan jag känna att politik,
ger mig en känsla av panik.
Jag tycker att jag har dålig koll,
det jag vet om ämnet är typ noll.
Men vill gärna lära mig mer,
om det jag runt omkring mig ser.
Det är viktigt att vara smart,
kanske denna film kan vara en start,
för visst är fantasi otroligt kul,
medan verkligheten kan vara riktigt ful.
Fler verklighetsbaserade filmer tycker jag,
jag tror att Luc Besson gör detta väldigt bra!
Alexandra Guirguis

Jag vill ta med min syster för att uppleva historien om den okuvliga Aung San Suu Kyi. Hoppas att filmen The Lady med regissören Luc Besson bidrar till att stärka hennes chanser vinna valet i Burma och att regimen inte ska lyckas hejda hennes kamp längre.
Iréne Sjöblom

Michelle Yeoh är en duktig aktris
som har regisserats av Besson på bästa vis.
Hon gestaltar en fånge i arrest
som för Burma offrat sig mest.
Att på bio få uppleva detta drama
skulle göra vardagsbekymren tama.
Eva Carling

Ett stort GRATIS tillvinnarna och tack till alla som skrev så fina bidrag!

 

Tävling 108
Vi tävlade ut 10 biljetter till En Jojobantares Bekännelser med Cecilia von Strokirch på Kafé Klavér. Tävlingen pågick 13-14 mars 2012.

 

Tävling 107
Vi tävlade ut biljetter till Alan Ayckbourn's Relatively Speaking på MaximTeatern. Tävlingen pågick 13 - 16 mars 2012.

 

Tävling 106
Vi tävlade ut biljetter till Impro@Boulevard på Boulevardteatern. Tävlingen pågick 12 - 15 mars 2012.

 

Tävling 105
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 9 - 14 mars 2012.

 

Tävling 104
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 6 - 8 mars 2012.

 

Tävling 103 – W.E. (Sverigepremiär 16 mars)

Vi tävlade ut 10 biljetter till W.E. med Sverigepremiär 16 mars. Tävlingen pågick 5 - 14 mars.
 
Här är de vinnande bidragen:
 
Jag behöver inte som skådisarna i W.E. längre leta efter den rätta,
för i sommar får jag en ring på hennes vänstra ringfinger sätta.
Men mitt i allt bröllopsplanerande känner jag att vi behöver krypa in i bions mörker,
för att kunna slappna av och sedan koncentrera oss på vad vi söker.
Det ska fixas blommor och kläder så vi blir lika snygga som Madonna till vår stora dag,
efter en film som handlar om kärnan i äktenskapet tror jag vi är redo att ta nya tag.
Nu hoppas jag att jag får överraska min älskling med en biokväll,
För hon är både generös, omtänksam och snäll.
Eric Björkstedt

Madonna är regissör,
även grym musik hon gör!
En upplevelse det är vad bio är,
och denna film handlar om någon som blir kär.
Jag önskar att jag vore där,
när W.E har premiär!
Gratisistockholm.nu det skulle vara fett,
om jag och min man fick varsin biljett!
Erika Skalman

Popdrottningen regisserar ett kungligt kärleksdrama,
Madonna har vanan att sin publik utmana...
Jag bjuder gärna sambon på denna masterpiece.
Wallis och Edward fick för sin kärlek betala högsta pris.
Madonna fortsätter att nya generationer förföra,
med W.E kommer hon filmvärlden beröra!
Joakim Ekström

Jag har dansat till Madonna sedan tidigt 80-tal.
Då var jag ung, snygg och smal som en linjal.
Men idag gör jag alldeles för lite roligheter.
Ett biobesök skulle få mitt leende att växa flera meter.
Så denna vår vill jag luta mig tillbaka i en salong
och uppleva Madonna som mer än bara sång.
Catherine Fehrm

Kärleken kommer och kärleken går,
men kärleksfilmer dock för alltid i minnet består.
Madonnas film jag hoppas få se,
om än blott en film, den mycket kan ge.
En krydda, en twist i tillvaron trista,
den första om W.E. men troligen inte den sista.
Petra Skogsberg

Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla som skrev så fina bidrag!

 

Tävling 102 – Margin Call (Sverigepremiär 16 mars)

Vi tävlade ut 20 biljetter till Margin Call  med Sverigepremiär 16 mars. Tävlingen pågick 29 februari - 11 mars.
 
Här är de vinnande bidragen:
 
Margin Call - says it all!
Såklart jag vill gå på bio med en popcornskål!
När vårregnen smattra och omvärlden tjattra
vill jag mig i biomörkret gömma,
med en spännande rulle,
någon att smyghålla i handen och omvärlden glömma.
Sarah Wennerström

För en analytiker som tar snabba beslut,
hamnar världen snart på lut.
I Margin Call får vi veta vad de tål.
I finanskrisens spår blir det tuffa år.
I Margin Call får vi veta vad en analytiker tål.
Margin Call, underhållning som inte slutar i lyx och flärd,
men som vi kollegor på SEB är mer än väl värd.
Daniel A

Helst en bankman denna film skulle se
för att få se vad som kan ske.
Ssom av filmen kanske skulle skrämmas,
eller vem vet om han skulle skämmas.
Men jag vill hellre överraska min tjej
som skulle tycka att det var en rolig grej
att tillsammans på bio gå
som vi idag knappt lyckas få.
Urban Hollström

Jag är själv daytrader och äääälskar såna här filmer. När börsen rusar, upp, eller ner, ökar krav på den summa man måste ha vilandes på sitt tradingkonto som säkerhet, medans en annan portion av pengarna kan vara uppbundet i en aktie eller annan trade. När den här vilande säkerhetssumman får plötsligt stora krav på att vara större och större, om börsen t ex dyker. Då hamnar många i att till slut ha för lite cash på sitt konto. Då hamnar man i tvångsförsäljning av sin aktie, oftast till sämsta tidpunkt och pris. Alla traders är oroliga för att hamna i detta. Nu förtiden sköts allt via datorer men för några år sen så fick man ett sk "Margin Call" från sin aktiemäklare som ringde med den olycksbådande informationen att det inte finnns tillräckligt med pengar på kontot. Ett sånt samtal man bävar för som trader... och kan ligga vaken om nätterna för om börsen svänger väldigt mycket några dagar.
Mia Lorentzson

Fem långa år utan kärleksmys i biosalongen,
så hände det plötsligt, han va där, jag blev fången.
Mitt liv förvandlades snabbt till en romantisk komedi,
med röd vin på en torsdag tillsammans med brie.
Igår kväll bläddrade vi i tidningen till biotablån,
hur nykära vi än är, inse, vi måste hemifrån.
Vad vill du se min älskling sa min kära Paul,
Lite action/thriller kanske sa jag och pekade på Margin Call.
Så vad sägs om att hjälpa oss att bli lite mer sociala,
och jag som är student kanske kan få slippa betala...
Cora Watson

Jag är så snäll, så ge mig en kväll, för mig och de två, som jag älskar så.
Min kille och ja, är så himla bra och snart blir vi tre - hur coolt är inte de´?
Men nu vill vi va bara vi två ett tag, och därför är bio en toppenidé!
Marie Bertilsson

Min älskling Kalle våndas över världens finanser.
Filmen ger en chans att förstå ekonomiska balanser.
Skådespelare och manus av högsta kvalitet.
Vi vill gärna se den när den är färsk och het.
Ann-Kristine Nideborn

Vi är två trötta småbarnsföräldrar i behov av egentid,
två timmar på bio i lugn o ro med min älskling bredvid.
Två biljetter till Margin Call skulle göra oss gott.
Det blir en perfekt årsdagspresent lite i förskott.
Rebecca Andersson

Min sambo fick i bowling spö,
Nu känner han sig trött och slö.
En gratis bio från Stockholms bästa gratissida
kanske kan få honom att sluta kvida.
Anna Ahlgren

Filmbeskrivningen låter inte mycket olikt den verklighet vi läser om och upplever idag,
nyheterna skapar ju faktiskt en känsla av obehag.
Det pratas mycket om katastrofer och kriser,
många människor vi förbiser.
Därför ska man vara glad,
att vi har det ganska så bra!
Alexandra Guirguis

Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla som skrev så fina bidrag!

 

Tävling 101
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 22 februari - 1 mars 2012.

 

Tävling 100
Vi tävlade ut 10 biljetter till Nobels Testamente.
Tävlingen pågick 15 februari – 2 mars.

Här är de vinnande bidragen:

Att vara småbarnsförälder kostar energi,
därför skulle jag vilja ta mannen ut en dag när mormor är här förbi,
Äta gott och se Nobels Testamente på den stora duken,
samla krafter tillsammans och med godheter fylla hjärtat och buken.
Åsa Bågenklint

Byt ut det småtrista vardagsgrå
låt mig nu på Nobelfesten få gå -
dramatiken med Nobels Testamente uppleva
från biofåtöljen - önskar spänningstörstande Eva.
Eva Ranner

Har nyss läst om Alfred Nobel och hans historia
och vem hade kunnat anat att det är så mycket
spänning i en vetenskapsmans liv. Jag tycker om
filmer som har action i sig fast inte för mycket.
Ibland verkar det helt ologiskt när en bil exploderar.
Men denna filmen gäller liv och död men med
logiska förklaringar. Film i min stil.
Sophia Pham

Säg mig, finns det något bättre än en tävling?
Måste ju tävla, jag förlorar ju ingenting!
Vore skoj att biljetter vinna
och få se Nobels testamente någon timma.
Extra kul är att filmen är svensk för visst älskar vi vårt land?
Engelsk film är också skoj, men man känner inte samma band!
Filmen verkar vara fylld av gåtor, mystik och spänning,
hoppas jag att jag vinner och får spara en liten penning!
Alexandra Guirguis

Nobels uppfinning och arv
kom ej till genom slarv,
men boken blev en thriller därav
och nu är jag en Marklund-slav.
Jag måste se Nobles testamente, kan inte sluta
måste av spänning få full valuta.
Elisabeth Bergström

Min fru så mycket underbara gärningar för alla nära och kära gör.
Hon förtjänas att uppskattas så som sig bör.
En kväll med Nobel jag henne vill förära.
på bio vi inte varit sen vi för 12 år sen var nykära.
Thomas Nilsson

Jag har spanat på killen i flera månader nu,
tror det börjar närma sig sju.
Kanske han på bio vill gå,
tänk om jag en extra biljett kunde få.
Nobels Testamente kanske skrämmer mej,
och då ska jag bli en rädd liten tjej!
Vill hålla handen lite grann,
kanske vi finner varann!?
Emelie Hassel

Den här filmen är ett måste på alla sätt
spänning snygga bilder, allt känns rätt.
Boken var en bladvändare signerad Liza
om Flinth gör historien bättre får filmen bevisa.
Ser fram emot en kväll i biomörkret med en väninna
om jag nu tävlingen med detta rim kan vinna!
Lena Höglund

Att se en film på bio är alltid skoj
vinterns mörker har nämligen gjort mig lite loj
Nnobels Testamente är kanske en läskig thriller
många skulle kanske kalla den en killer
men när JAG sen kommer hem ska jag nog lugnt kunna krypa till kojs.
Susanne Bakken

Nobel var en klurig kille,
som på uppfinningar hade dille.
Han tänkte till,
nu vet vi vad han vill.
Sponsra idéer för människans väl,
han hade nog sin randiga skäl.
Dynamit i all ära,
men pengar är lättare att bära.
Siv Holmqvist

Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla som skrev så fina bidrag!

 

Tävling 99
Vi tävlade ut 10 biljetter till Isdraken. Tävlingen pågick 7 - 20 februari.
 
 Här är de vinnande bidragen:

Som tonårskille med alkoholiserad farsa & psykiskt instabil morsa
kan man känna sig rätt sårbar & naken.
Vill därför bjuda med min 24 år yngre brorsa
att se Isdraken,
den borde ge honom hopp och hålla honom vaken.
Monica Achioyamen

När vi i familjen tittar på film brukar jag ha svårt att hålla mig vaken,
men det kommer inte vara några problem om jag vinner en biljett till Isdraken.
Den verkar spännande och barnen kommer jubla för de vill gå på bio,
hoppas jag blir en av de tio!
Karolina Karlsson

Isdraken innehåller allt,
en kille som tar det kallt,
kärlek och drama,
underbar natur med panorama!
Det är bara hoppas,
att kärleken får knoppas,
att pojken blir glad till sist,
efter alla bybors list!
Siv Holmqvist

Verkar vara en film man vill se,
fort innan den kommer på DVD!
Kanske känner man igen sig nån gång,
Isdraken är hyfsat lång!
Inspelad på kalla platser precis som här,
Blir säkert en riktigt varm biosfär!
Åsa Holmkvist

Jag kommer inte ta med mig maken
till den underbara filmen om Isdraken,
utan förstås min 10-årige son
vilket är en stor förmån.
Marianne Kempe

Tänk att Isdraken få se,
och lille sonen ta med.
På äventyr så stort,
skynda er ....fort!
Ge mig en vinst,
det kan man väl få önska som minst?
Veronica Östlin

Isdraken hade varit bästa biljett
Nu gäller det att rimma rätt
För moster vill vinna detta
Och absolut med den rätta
Ta syrrans tjej till stan
Så hon snabbt blir bio-van!
Kerstin Jonsson

Isdraken verkar vara ett gripande äventyr,
förhoppningsfullt vi färden mot biosalongen styr.
Med mig tar jag min systerdotter,
hon kan behöva se något annat än Harry Potter!
Anna Rundqvist

Simon min son ville så gärna fått rollen, provspelningen för Isdraken för Maggie var kul, men icke så denna gången. Intresset för boken och storyn blev bra, och filmen vi gärna vill se tillsammans en dag :-)
Thomas Creutz

Hmm – levande ljus i staken,
hon dansar framför mig helt naken!
Nu gäller det att vara alert och vaken,
tror nog hon menar att vi ska slå ner baken
i biosalongen för att se Isdraken.
Visst måste jag vara den perfekta maken?
Peter Wolmsten

Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla som skrev så fina bidrag!

 

Tävling 98
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 6 - 8 februari 2012.

 

Tävling 97
Vi tävlade ut 10 biljetter till Shoo Bre. Tävlingen pågick 4 - 20 februari.
 
Här är de vinnande bidragen:
 
Oscar gillar kvalité,
Han tänder på lärare.
Elias han är mer sne,
En kriminell typ men vill ändå gå i moské.
Kör vi allt i en resumé,
då får vi Shoo Bre!
Dessa två grabbar är uppväxta i samma kvarter,
När filmen snart har premiär ja då får vi veta mer!
Jacob Andreasson

Såg en reklamsnutt av Shoo Bre sist jag var på bio häromdagen,
det verkar vara en historia som känns ända ner i magen,
hoppas kärleken vinner, att karaktärerna för varandra brinner,
jag går gärna och ser detta drama,
och får jag en biljett kan jag gå på bio och älsklingen krama!
Carina Eriksson

Shoo bree är en bok som fastnade i mitt hjärta.
Den fick mig att skratta och att känna smärta.
Blev så glad när jag såg att den skulle bli filmad,
längtar efter att få se boken o filmens skillnad.
Om jag vinner så kommer jag att le, 
för det här är en film jag verkligen vill se!
Vendela Grudd

Glädjen står högt i tak,
en film helt i min smak.
Jag trycker nu på skicka,
vill snart till biografen sticka!
Popcorn och läsk och en stund av magi,
filmkonst i Djengo Esmers regi.
Lena Höglund

Jag vill så klart se
filmen Shoo Bre,
som handlar om livets olika spår.
Där budskapet kommer och får
mig att fundera på relationer,
och livets oväntade situationer.
Kerstin Jonsson

Som mamma till två snart tonåriga förortskillar som växer upp med flera språk, kulturer och religioner så tycks detta angeläget att se...
Nina Uddin

Brr, Jag vill värma mig i en biosalong,
slippa dra på mig en tråkig långkalsong.
Skulle vara spännande att se vad denna svenska film har att ge
Shoo Bre - den vill jag gärna se!
Sara Tidholm

"Shoo bre dumskalle, välkommen till ******e" har man hört mycket under sin barndom. I mitt fall har det varit Huddinge. Jag har läst ut denna bok 2-3 ggr så när jag hörde att filmen skulle komma ut blev jag grovt intresserad.
Muhammed Basoda

Shoo Bre vill jag se,
för min kära vän Simon är me.
Men sanningen är den
att jag är helvetes pank.
Ge mig mera studiebidrag tack
så att det finns pengar på bank.
Då kan jag betala själv
Inget värdigt rimmar på själv
Jag skulle få ett sammanbrott av lycka
om jag vinner och det vill jag gärna ha.
Alva Lindau

Dagtid - Blåställ
Kväll - Mat, disk och lite gnäll
Så jag frågade min kompis Kjell
Kan du inte vara snäll och ta hand om ungarna en kväll?
För jag vill gå på bio och se en kriminell!
Gunilla Herlin

Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla som skrev så fina bidrag!

 

Tävling 96
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 1 - 2 februari 2012.

 

Tävling 95
Vi tävlade ut 10 biljetter till Avalon. Tävlingen pågick 1 - 20 februari.
 
Här är de vinnande bidragen:
 
I denna vinterkyla vill man mysa,
vara inomhus och inte frysa.
Vad passar väl bättre att hitta på då,
än att en biograf hälsa på.
Avalon är en film jag gärna vill se,
och en biljett till bästa kompis få ge.
Film och popcorn med bästa kamrat,
kommer bli en kväll med trevligt klimat.
Maria Jansson

Att få se kungen av svensk film - Johannes Brost, vore en helt MAGISK överraskning, som skulle vara vårens största höjdpunkt! Ända sedan hans tid som "Joker" har man ju älskat han! Avalon, here we come!!! :)
Jesper Ringblom

För Janne har fotbojan har bytts ut 
mot nytt liv som krogkung drickandes rödtjut.
Tennisveckan är på g med kändisar och ståhej.
I Båstad verkar det dock hända någon konstig grej...
Avalon verkar vara innehållsrik,
jag hoppas få uppleva den som biopublik!
Sara Tidholm

Film kan vara både si och så
men Avalon vill jag verkligen gå på.
Med Johannes Brost så galen och käck
blir det för mig ett vardagligt avbräck.
Lars Eriksson

Johannes Brost är en gammal favorit jag gillar,
vi är två jämnåriga killar.
Hans rollfigur i filmen Avalon verkar vara en klant,
med ett människoöde som känns intressant.
Hoppas på att få bänka mig i en salong,
om jag bara hos "gratisistockholm" har framgång!
Per Wardhammar

Johannes Brost har jag upplevt i många skepnader under åren - att se honom i ytterligare en vore en trevlig uppiggning i väntan på våren!
Paola Allegrini

Janne var kung. Skulle fixa festen så lätt,
men något gick snett.
I Avalon var det det hände,
hans liv det vände.
Från tronen han föll,
nu får vi se om han höll?
Christofer Lind

Till att börja med är jag en jävel på Wordfeud (och kanske lite av en dålig förlorare). Jag och killen jag smådejtar började för ett par veckor sedan spela om saker - vi spelade om en middag en gång (jag vann) och att jag skulle sova naken om jag förlorade en annan (jag vann - thank god), MEN när vi spelade om biobiljetter vann han! Inte helt okej kände jag, så när jag såg er tävling tyckte jag att en vinst i denna tävlingen hade gjort alla parter glada - han får sina biljetter och jag får äntligen vinna något som har med ett biobesök att göra. Hoppas på biljetterna, annars kanske vi måste spela igen och jag vill inte sova naken!
Stina Franzén

Jag vill gå på bio för att se Johannes Brost.
Mitt i denna kyla hoppas jag att Avalon kan värma upp denna frost.
Jag vill gå på bio för att drömma mig bort
till Båstad, solen och äventyr av tveksam sort.
Victoria Gomez

Måste jag gå helt alone,
och se Avalon?
En film jag inte kommer dissa,
Johannes Brost vill jag inte missa.
Han är min favorit
bland Sveriges skådespelarelit.
Harriet Ekström

Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla som skrev så fina bidrag!


 

Tävling 94
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 24 - 26 januari.

 

Tävling 93
Vi tävlade ut 10 biljetter till En Gång I Phuket. Tävlingen pågick 15 - 31 januari.
 
Här är de vinnande bidragen:
 
Filmens titel "En gång i Phuket" får mig att börja längta dit,
vintern i Sverige är bara skit,
att för några timmar drömma mig bort härifrån,
att låtsat att jag har sand mellan tån,
Peter Magnusson har samma humor som jag,
hoppas på tur hos "Gratis i Stockholm" idag!
Carina Eriksson

"En gång i Phuket" verkar vara en typisk romantisk komedi,
efter att ha sett “Sommaren med Göran” kan jag nog inte låta bli.
Frågan är om man kommer att skämmas för Sven
när han letar ny livsvän?
Med ett par thailändska sprit-hinkar i sig kan allt hända.
Värme, yoga, brudar och djungler - kommer livet vända?
Sara Tidholm

Vår lilla familj är en filmglad trio
som tycker om att gå på bio.
En gång i Phuket vill vi gärna se,
tyvärr kan vi inte vinna alla tre.
Men vinner jag går vi alla ändå
för jag betalar för de andra två!
Victoria Rönnlid

Vem vill inte i biomörkret mysa
när vinterkylan får oss att rysa.
Drömma sig bort till varmare platser
med kärlek och andra strapatser.
Det verkar rätt troligt
att Phuket är platsen för roligt.
Anna-Lisa Mårtensson

När vardagen känns kall och grå,
kryper jag gärna ner i biomörkrets mysiga vrå.
Vill en värmande film som En Gång i Phuket se,
där både handlingen och miljön får mej att le.
Peter Magnusson är dessutom min favorit,
har på hans påhitt och filmer omåttlig aptit!
AnnaMaria Lindholm

Jag har popcorn, dricka och kompisar nio -
vi vill alla hemskt gärna se En gång i Phuket på bio.
Måndag till fredag släpar sig fram -
känner att mina filmupplevelser börjar samla damm.
Står vid bilen, redo att springa -
nu väntar vi bara på att ni, Gratis i Stockholm, ska ringa!
Catarina Wahlqvist

Jag önskar att få åka utomlands, gärna till Thailand.
Jag vill känna värmen, äta den goda maten och slappna av under solen på en himmelsk strand.
Men min ekonomi tillåter inte detta,
därför hoppas jag att mitt svar är det rätta
så att jag på bio kan få gå.
Och lite glädje få.
Elin Skrufve

I Phuket kan allting hända,
här ska tydligen livet vända!
Kan vara intressant att se,
hur det går med de'!
Roliga figurer kan skådisarna gestalta,
de är bra på att karaktärerna salta!
Hoppas nu på lite tur,
så man får njuta av filmkultur!
Efter jul är kassan tom förstås,
men med fribiljett kan jag kasta loss!
Emelie Hassel

Morsan har försökt finna meningen med livet,
och att då först hitta sig själv är givet.
En gång i Phuket fick hon gratis hotellsvit,
den tyckte hon bara var lyxig skit.
Hon ville hellre tälta på nån strand
och ligga både natt och dag i sand.
I denna film skulle hon nog känna igen sig och skratta
trots att hon nu är glömsk och har svårt att fatta.
Kenneth Persson

En gång i Phuket vore kul att se,
en gratis biljett till min sambo jag vill ge.
Han har på sista tiden varit lite trött
fast han förstås är den finaste jag mött.
En resa till Thailand blir lite för dyr,
så nu vi till värmen i biosalongen färden styr.
Där vi säkert lockas till många skratt,
resten av vintern vi värms av filmen glatt :)
Anna Rundqvist
 
Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla som skrev så fina bidrag!


 

Tävling 92
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen avslutades 12 januari 2012.

 

Tävling 91
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn Tävlingen avslutades 4 januari 2012.

 

Tävling 90
Vi tävlade ut 10 biljetter till New Years Bonanza 2011 på Clustret och Skyddsrummet. Tävlingen avslutades 30 december.
 
Här är vinnarna:
 
Natalia Varlan
Ann-Mari MacBride
Lotta Mattsson Fröjd
Mikael Blommé
Frej Connolly

 

Tävling 89
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen avslutades 21 december 2011. 

 

Tävling 88
Vi tävlade ut 10 biljetter till Simon Och Ekarna. Tävlingen pågick 18 november – 5 december.

Här är de vinnande bidragen:

"Tony och plommonträdet", en filmtitel för min make,
han vårdar, beskär, göder men det finns en hake.
Vi får bara två plommon varje höst,
därför behöver vi någon form av tröst!
Simon Och Ekarna, minns att den boken var mycket bra
och gratisistockholm är en suverän hemsida som fyller år, hurra hurra!
Britt-Marie Rosbäck

Inget kan ju slå Gratis i Stockholms femårsfest,
men det nöje som jag önskar mig därnäst
är att få uppleva filmatiseringen av en mycket stark roman
kanske jag hinner med både bio och er härliga fest på stan!
Sally Karlquist

Folk utan pengar ska också ha kul
Ett motto de flesta anammar på jul
Men Gratis i Stockholm gör det året om
varje år i fem år - så grymma är dom
Klart det ska firas på Grand Central med fest
Vem vill inte bli deras gäst?
Grädde på moset vore en biljett
till ett drama jag ej ännu sett!
Britta Teleman

Tänk vad åren har gått fort,
5 år och Gratis Stockholm har blivit så stort!
Detta måste firas med bravur,
och om du på festen kommer,
kanske du har tur!
Fina saker lottas ut,
på Scandic den 5 december tar kvällen aldrig slut!
Sara Pärleros

Här ska partajas i finaste stassen
när Gratis i Stockholm fyller 5 och bjuder på glassen.
Och när man firat sig trött med pompa & ståt,
ja då blir det skönt att softa med en bio dagen efteråt.
Sarah Wennerström

Att gå till Gratis i Stockholm i Scandic på fest,
det är nånting jag gillar allra mest.
Ett stort plus i kanten är att det är gratis,
för pengarna som blir över köper jag potatis.
Av potatisen gör jag chips att ta mé
när jag Simon Och Ekarna på bio får se!
Anna Rundqvist

Jag är en liten juriststudent
som en hel termin på paragrafer vänt.
En dag jag hörde om en gest,
Gratis i Stockholm arrangerar 5-årsfest
Så glad att jag nästan gick itu,
jag skriver detta rimmet nu.
Bio är det bästa jag vet,
Simon Och Ekarna är säkert jävligt fet!
Ellinor Wilow

Simon Och Ekarna verkar som en bra rulle,
den kan nog handla om både träd och en kulle.
För att få reda på dé,
behöver jag såklart filmen se.
Så var snälla att skicka mig en biljett eller två,
så kan jag även på 5-årsfesten gå.
Det har jag hört lär bli en riktig fest,
undrar vem av underhållarna som är bäst?
Jag antar att det återstå att se, väl där,
jag kan ju gissa att min favorit är "Everywhere".
Ann-Mari MacBride

Stadens skönaste femåring nu 5 år ska fylla.
Gratis i Stockholm vi alla såklart vill hylla!
Bästa sidan i mina bokmärkta favoriter
alltid full med tips och roliga inviter.
Dagligen jag in på sidan tittar
smått och gott jag alltid hos er hittar.
Grattis och ps jag hoppas på att vinna
jag är ju en bioälskande kvinna!
Lena Höglund

Turen borde vara till min favör,
men att smöra har man väl inget för?
Jag kan iallafall inte vara med på festen,
även om jag skulle vara bästa gästen!
Eftersom festdeltagande inte är aktuellt,
hoppas jag på att ni behandlar mej speciellt!
Stockholm ligger lite ocentralt,
hoppas istället att vinsten går helt diametralt.
Ska roa mej på bio i så fall,
om biljetterna dimper ner i min hall !
Åsa Holmkvist

Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla som skrev så fina bidrag!

Ett tips:
Vi på redaktionen arrangerar flera tävlingar i månaden. För att först få reda på vad som händer - "gilla" oss på Facebook eller följ oss på Twitter.

 

Tävling 87
Vi tävlade ut 2 biljetter till Simone Moreno på Fasching. Tävlingen pågick 9 - 11 november 2011.

Här är vinnaren:
 
Jesper Lodén

Ett stort GRATIS till vinnaren och tack till alla andra som deltog i tävlingen! 

 

Tävling 86
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 8 - 9 november 2011.

 

Tävling 85
Vi tävlade ut biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 19 - 25 oktober 2011.

 

Tävling 84
Vi tävlade ut 10 biljetter till Huvudjägarna.
Tävlingen pågick 14 oktober - 2 november 2011
 
Här är vinnarna: 

Michael Frank
Marie Johansson
Lars-Inge Sundin
Monika Persz
Victoria Brännström
Rose-Marie Danielsson
Helena Welander
Cattarina Andersson
Marie Larsson Calvo
Ann-Kristine Nideborn

Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla andra som deltog i tävlingen! 

Tävling 83
Vi tävlade ut 10 biljetter till Impro & Boulevard på Boulevardteatern. Tävlingen pågick 9 - 10 oktober 2011.

 

Tävling 82
Vi tävlade ut 10 biljetter till Svensson Svensson - I nöd och lust.
Tävlingen pågick 4 - 15 oktober 2011

Här är de vinnande bidragen:

Gustav är precis som Nalle Puh rund, naiv och bara för go som ger så mycket kärlek till alla. 
Han är också snäll månntro och man vill bara ge honom en stor kram för att han är sig själv.
För vem skulle inte vilja ha en riktig Svensson pappa som slappar med korvmackor. 
För som han brukar säga är magen glad, så är människan glad! 
Det känns som jag har känt honom i evigheter och han är den enda som alltid får mig att skratta,
om det blir en biljett man får tacka!
Jenny Wiberg

När dagen är mulen och grå
skulle det vara skönt att få
krypa in i biosalens mörka sal
och se mitt bästa av val.
För av alla filmer som på bioduken går,
är det nog ingen som slår
Svensson Svensson i version som på film!
Såklart med min bästaste Jim!
Mättat med nostalgi, humor och skratt.
Till "Gratis i Stockholm" säger jag TACK!
Anna Hamrén

Detta blir återseendets stund,
av en rolig man, lagom rund.
Det är min pappa förstås,
det är helt klart för oss.
Svensson heter han ju inte dock,
men han är lika dålig kock.
Inte heller är han ödmjuk,
och när han är sjuk, är han SJUUK!
Andra pappor i all ära,
men från Allan Svensson kan man honom ej sära!
Emelie Hassel

Jag tycker far i huset är ganska skoj,
även om han mest är lat och loj.
Han spelar Allan varje dag,
eller nån annan av stöddigare slag.
Frun är snabb i repliken,
särskilt när herr Svensson är rätt sniken.
Klart man filmen vill se,
om det är lika kul som på TV!
Siv Holmqvist

Jag älskar att gå och se filmer,
spelar ingen roll om det är Dalle eller Kilmer.
Bara filmen är bra och rolig,
och handlingen relativt trolig.
Jag ser gärna en film om ett typiskt hushåll,
då har ju "Svensson, Svensson" en perfekt roll.
Var snälla och skicka över en biljett,
alla andra filmer har jag ju redan sett.
Ann-Mari MacBride

Länge sedan jag på bio gick,
tänk om jag biljetterna fick.
Då vet jag en som skulle få följa med,
Hon heter Towe och skulle bli väldigt glad över
ett sånt besked.
Bättre dotter kan man inte önska,
vill faktiskt bli skådespelerska.
Så vi vill gärna vinna,
fast jag knappast kan rimma.
Marie Ring

Svensson Svensson det är jag,
jag vill gå på film idag,
känna mig igen såklart.
Skratt i halsen, popcornfart,
sedan krama tjejen min,
hon är jätte jättefin.
Tack och hej från lilla mig
hoppas vinna denna grej :)
Tobias Drejby

Lever ett Svensson Svensson-liv,
dags att ta nya kliv.
Men först Gustav, Lena och Max 
er vill jag träffa strax.
Ni kan konsten att mig roa,
ni är ju bara för goa!
Maria Bergh

Denna roliga familj har vi många gånger tittat på,
vi har följt familjen Svensson Svensson sen deras barn var små.
Jag skulle gärna ta med min pappa,
köpa popcorn och i en biostol kunna slappa.
Jag tror bestämt att ni kan hjälpa oss att få se,
Gustav och Lena Svensson och alla andra som är mé.
Frida Örkegård

Likt Svensson Svensson bor sambon och jag numera i radhus och kan därför behöva få se denna film så att vi inte faller i samma relationsfälla som filmparet i framtiden, med tristess och ensam tvåsamhet. Ett gott skratt tillsammans är det bästa klistret i ett förhållande.
Jessica Gjorshevski

Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla som skrev så fina bidrag 

Tävling 81
Vi tävlade ut 100 biljetter till Spymonkey's Swedish LOVEin  på Boulevardteatern. Tävlingen pågick 4 - 6 oktober 2011. 

Tävling 80
Vi tävlade ut 10 biljetter till Abduction. Tävlingen pågick 24 september - 5 oktober 2011.
 
Här är de vinnande bidragen:
 
Jag vill gärna se vårt senaste internationella stjärnskott göra sin premiärinsats i en Hollywoodfilm och få möjlighet att gå på filmen Abduction som verkar vara en spännande film med ett aktuellt tema, efter de senaste årens flera avslöjanden om bortförda barn som kommer till rätta.
Anna Österlund

Vill bidra till applåders dån
när vi ser på "Abduction".
Kanske blir jag rövad bort,
då blir filmen väldigt kort.
Ann Ringart

Höstkyla ute, spänning inne
är en biokväll efter mitt sinne.
Med makens starka arm kring min rygg
känner jag mig varm och trygg.
Abduction får mig säkert att rysa
men de iskalla kårarna får mig inte att frysa!
Pernilla Rönnlid

Taylor Lautner är den hetaste på vår jord så han skulle gärna kunna vara bredvid mitt bord.
Det finns alltid något bra med en film som gör den sevärd och Taylor Lautner gör filmen sevärd på grund av sin snygghet, charm - allt. Jag tackar för att Abduction finns och att man får se mycket av Taylor Lautner för han gör mig till världens lyckligaste tjej. Jag strålar som en sol när jag ser honom på filmer.
Därför är det så roligt att kunna vinna en biljett till denna film.
Hao Tran

En kille från Sverige med stor talang
kämpade för att få till en amerikansk klang.
Fick roll i Abduction som psykopat,
snart var det kö i varenda biomat.
Nu hör vi alla till Nyqvists falang.
Elisabeth Bergström

Jag vill självklart vinna biljetter till filmen om kidnappning,
även om det här har en svensk person i engelsk tappning.
Det är bra att titeln inte är översatt till svenska,
och ännu bättre att det inte är på rumänska.
Det verkar vara en spännande rulle,
som skulle passa att ses med en bulle.
Man måste ju äta nåt gott när man går på bio,
vare sig man går själv eller i en trio.
Skicka mig gärna en biljett eller två,
så lovar jag att på Abduction gå.
Ann-Mari MacBride

Micke Nyqvist och Abduction vore årets mest magiska grej,
lite på grund av att jag är en enkel tjej.
Men att ta med mig min sambo på bio,
vore en kväll med poäng tio! 
Åsa Johansson

Abduction är i min värld en fras på medicinsk latin
men kanske blir det nu en film som hjälper mot höstmelankolin!
Det kan bli intressant att ge det ordet en ny innebörd
kanske är det en story som gör mig glad, spänd eller rörd?
Mia Fernando

En biofilm är alltid kul att se.
Mycket bättre än vad som helst på TV!
Lite action vore skoj en gång.
Helst en som är lagom lång!
Höstmörkret kommer över en nu,
och då är det mysigt med bio ju!
Åsa Holmkvist

Nu kommer hösten, det blir kallt, regn och blåsigt. Då kan ett bra substitut till den heta soppan och nybakade brödet vara popcorn och biomörkret i den mjuka plyschfåtöljen. Som student i Stockholm blir biobesök ofta bortprioriterat till förmån för till exempel toalettpapper och kurslitteratur. Denna biljett skulle göra mig mycket glad!
Simon Smårs

Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla som skrev så fina bidrag

 

Tävling 79
Vi tävlade ut 10 biljetter till Happy End. Tävlingen pågick 24 september - 2 oktober 2011.
 
Här är vinnarna: 

Bo Pettersson
Elisabeth Reich
Karin Wickström
Michael Avidan
Sindre Langaas
Pernilla Furuström
Piroska Kardos
Kalle Enström
Michael Frank
Lena M Janson

Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla andra som deltog i tävlingen!

Ett tips:
Vi på redaktionen arrangerar flera tävlingar i månaden. För att först få reda på vad som händer - följ oss på vår officiella fan page på Facebook eller på Twitter. 

Tävling 78
Vi tävlade ut 2 biljetter till Shy's konsert på Fasching den 26 augusti. Tävlingen pågick 19-24 augusti 2011.

Här är vinnaren:
 
Birgitta Hansson 

Tävling 77
Vi tävlade ut 3 festivalpass till festivalpass till Uppsala Reggae Festival. Tävlingen pågick 26-31 juli 2011.
 
Här är de vinnande bidragen:

Om du har rytmen i blodet är det inte ett val,
utan ett måste med Uppsala Reggae Festival!
Sköna människor som tillsammans gunga,
i en stämning av kärlek och gemenskap alla sjunga,
till ska-toner och baktaktsbas,
vi upp till dans av danchehallvibbarna dras.
Ja sommarens skönaste helg är här,
så skaka ut dina dreads och se till att vara där!
Sarah Wennerström

Som mamma till sju och mormor till sju små
är det inte lätt att någon "egen lyxtid" få.
Prioritering på alla andra ligger som nummer ett,
allt för en kväll på tu man hand jag skulle gett.
Reggae oss båda ligger varmt i hjärta och själ sen vi var unga,
att få sjunga eller bara i dans till dess rytmer få gunga.
Att för en kväll i reggaens tecken få med andra vara
gör så att vi sedan "alla andra måsten " i vardagen orkar avklara.
Nikki Nilsson

Att tjäna pengar och bli rik,
det är inte vad som eftersträvas av den som älskar musik.
Det är rytmen och budskapets melodi,
genom vilka många uttrycker "människan skall vara fri".
Det är den fria människan som skapar och berör,
och musiken är deras instrument som sig bör.
Att samlas genommusik,
det är den sanna betydelsen av att vara rik.
Uppsala Reggae Festival är en plats att samlas på,
där flödar musik och kärlek som alla kan få.
Therese Zätterqvist

Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla som skrev så fina bidrag.

Vi på GRATIS I STOCKHOLM har det stora nöjet att tävla ut 3 st festivalpass till Uppsala Reggae Festival i Uppsala den 4-6 augusti 2011. 3 personer kan vinna varsitt festivalpass som gäller i 3 dagar (värde ca 1450 kr/pass).

 

Tävling 76
Vi tävlade ut 3 st festivalpass + camping till GetAway Rock Festival i Gävle.
Tävlingen pågick 30 juni-3 juli 2011.
 
Här är vinnarna:

Janne Mattsson
Jennie Hansson
Anette Eriksson

 

Tävling 75
Vi tävlade ut 3 festivalpass inkl camping till Peace & Love i Borlänge.
Tävlingen pågick 9-19 juni 2011.
 
Här är de vinnande bidragen:

Nu när jag skriver detta viktiga brev,
går mitt huvud runt, runt, precis som skaftet på mormors slev.
För imorgon är en stor dag,
då ska det sannerligen bli drag.
Jag fyller äntligen arton vårar,
jag må se upp, så att jag inte spårar.
I sommar vill jag på festival,
inte gå på någon äcklig sommarbal.
Det finns bara ett problem,
jag måste skriva ett tillräckligt fint poem.
Ty jag har inte fått tag på någon biljett,
åh jag får ångest, det kommer bli så sjukt fett.
Min passion över allt annat är musik,
jag är i alla fall bättre på toner än lyrik.
Spelat instrument har jag gjort sen jag var fem,
musiken är för mig precis som ett andra hem.
Bakom horisonten ser jag ett liv fyllt av toner,
jag vill berika alltifrån drängar till baroner.
Jag vill behövas, beröra och bedöva,
jag vill få människor att våga pröva.
Peace and Love kunde vara ett steg på vägen,
ni får förlåta mig för att jag är så enträgen.
Men festivalen ger inspiration och lust,
utan det har man som musiker redan lidit en stor förlust.
Jag vill verkligen till festivalen fara,
skänk mig en biljett, snälla rara!
Anders Pettersson, Stockholm

Håkan Hellström, Kings of Leon, Mando Diao, Veronica Maggio,
Oskar Linnros, Daniel Adams-Ray, Rebecca och Fiona,
Jag som skulle av mina föräldrar pengar få låna.
Men festivalpassen de tog slut,
samtidigt stod mina vänner med en biljett i handen och såg glada ut.
Detta året var första gången jag till Peace and Love fick åka,
och så ska allt med mig bråka.
Fem dagar av kärlek svett och lyckotårar,
folk påstår att vi är någon form utav dårar.
Men det är bara struntprat,
Peace and Love är en underbar musikgranat.
Jag hoppas verkligen att jag detta kan vinna
så att jag med mina vänner kan i musikens värld få försvinna.
Tilda Larsson, Habo

Vissa organisatörer känns högaktuella,
de som främjar det kreativa och det kulturella.
”Gratis i Stockholm” med evenemang för fattig som rik,
konceptet känns onekligen som framtidens politik,
”Peace and Love" - Borlänges stolthet och välgörare,
kämpar mot tjuvar, banditer, hycklare och förstörare.
Tänk om "Sveriges bästa sajt" kan ta mig till "Sveriges bästa festival",
vilken lycka att få njuta av musik, föreläsningar, budskap och tal!
Ulrica Malmesjö, Sandviken

Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla som skrev så fina bidrag.

Vi på redaktionen har det stora nöjet att tävla ut 3 st festivalpass + camping till Peace & Love i Borlänge den 28 juni - 2 juli 2011. 3 personer kan vinna varsitt festivalpass som gäller i  5 dagar inkl camping (värde ca 1795 kr/pass). Tävlingen pågår fram till den 19 juni.

 

Tävling 74
Vi tävlade ut 10 biljetter till Kyss Mig. Tävlingen pågick 7 juni - 27 juli 2011.
 
Här är vinnarna:
 
Marie Holmgren
Kina Edman
Rickard Eriksson
Jessica Johansson
Anita Jacobson
Nico Kerdun
Svetlana Zolotovskaya
Christina Lembke
Henrik Lundgren
Christina Jansson
 
Ett stort GRATIS till vinnarna och tack till alla andra som deltog i tävlingen! 

Tävling 73
Vi tävlade ut 10 biljetter till Kronjuvelerna. Tävlingen pågick 7-27 juni 2011.
 
Här är vinnarna:
 
Marie Holmgren
Karin Ekstrand
Lotta Dahlin
Kina Edman
Yasmina Tanttu
Bella Persson
Sara Ekman
Mia Ekman
Rickard Eriksson
Anna Lindeblad

 

Tävling 72
Vi tävlade ut 40 biljetter till Stand Up på Norra Brunn. Tävlingen pågick 29-31 maj 2011.

Här är vinnarna:

Petra Gunnmo
Linda Alvergård
Joel Valois
Daniel Strandberg
Norström
Marie Munther
Irene Larsson
Lena Rahim
Bina Jansson
Sarah Melin
Carina Siegfried
Ewa Hagelin
Anna Hedelin
Anne Haavisto
Mona Österlind
Jessica Risshall
Seth Norberg
Jessica Helmersson
Linn Stengård
Joel Eriksson
Jennie Norberg

 

Tävling 71
Vi tävlade ut ett presentkort på en tvåtimmars båttur med Anqi Ms. Sweduck - Sveriges största Bastuanka som körs av Aktiviteter Stockholm. Tävlingen pågick 17 - 29 maj 2011.
 
Här är det vinnande bidraget:

För min bästa vän vore det en dröm,
att få åka bastuanka på Stockholms ström.
Och på samma gång få svettas i lag,
på hennes speciella möhippedag.
Hon skulle bli så lycklig att hon skulle sprida, 
Gratis i Stockholms fantastiska sida.
Sofia Paulsson 
 
Mer info om BASTUANKAN:
Swe-duck har en aktersnurra. Förarens plats finns uppe i ankhuvudet där en stol kan vikas ut. På ”ankans” rygg kan man dyka, sola och bada. Åtta personer sitter bekvämt runt spisen inuti och i bastun ryms fyra personer samtidigt. I pentryt kan ni förvara kall dryck och på spisen kan ni värma kaffe. Båten är besiktad för max. 8 personer (7+kapten). För stora sällskap har vi så klart bra idéer och genomförandetips så att alla får uppleva ”världens största Anka”. Det finns en enda bastuanka att hyra i hela Sverige och den har du nu möjlighet att boka för en unik upplevelse på Stockholms vatten.
 
Kolla gärna in deras Facebookgrupp för mer info! 

Tävling 70
Vi tävlade ut 20 biobiljetter till Melancholia. Tävlingen pågick 12 - 25 maj 2011.
 
Här är vinnarna:
Elisabeth Lundmark
Johan Thorsell
Mariana Ehn
Marika Henriksson
Janette Dontcheva
Ulrika Forsman
Susanna Moberg
Jonas Boberg
Christina Persson
Dan Wahlstrand 

Tävling 69
Vi tävlade ut en egen liten "loungeplätt" med matta, brassestolar, minipalm, kylväska och förfriskningar på komikerfestivalen Skrattstock. Tävlingen pågick 9-25 maj.
 
Här är det vinnande bidraget:
Jag var på Skrattstock för 3 år sen med min bästa vän Camilla, det var första året vi hade hört talas om det och hade ingen aning om att detta var en sådan underbar och rolig folkfest. Så vi tänkte "Va fan vi åker å kollar vad det är, vi tar med oss lite vin och annat gott och e det inge bra så har vi åtminstone fått ut en picknick av det hela". Men ack så fel vi hade, det var ju nåt av det roligaste vi hade gjort. Dagen gick i skrattens tecken som man kanske kan förstå, men även lite i vinets tecken och mot kvällen hade det nog blivit en del för alla på Långholmen för det var kö hela tiden när man skulle gå och kissa, så då såg ju den närliggande skogen väldigt frestande ut. Så jag och min kära vän bestämmer oss för att kissa i skogen, dock är ju Långholmen lite backig, samt att det är vatten runt hela för det är ju typ en ö... Jag hittar ett ställe som känns väldigt bra, drar ner kjolen och mina leggings och kryper ihop för att sätta mej ner och lätta på blåsan. Dock var inte balansen den bästa vid just detta tillfälle och jag ramlar framåt. Alla som gått på gymnastiklektioner i svenska lågstadiet vet vad som händer när man kryper ihop som en boll och rullar framåt... man gör en kullerbytta... Och en kullerbytta i en backe leder ofta till fler kullerbyttor. Så med kjolen runt anklarna rullar jag ner mot vattnet och när jag kommer runt kanske en 3-4:e gång ser jag att vattnet kommer allt närmare, känner hur paniken kommer över mej..."Hur fan ska jag stanna?". Tänk Elin tänk... kommer på vad är motsatsen till boll är, platt och utsträckt... Å det är precis det jag gör, jag sträcker på mej, och så rätt så rätt jag stannar. Ungefär 30cm från vattenkanten....röta... Så där ligger jag utsträckt vid vattenkanten med kjolen runt anklarna, när det kommer en kille som sett hela min kullerbytterullning och allt, och som skyndat sig fram för att se om jag överlevt, han frågar hur jag mår, och jag skriker det e ingen fara du behöver inte komma fram, jag klarar mej. Snäll som han e drar han sig tillbaka. Min kära väninna som sett allt från 1:a parkett där hon kissade håller på att dö av skratt när hon kommer fram. Jag själv håller även på och skratta så jag knappt kommer upp. Jag har aldrig varit så tacksam som denna dag att jag e grym på att knipa ihop, hann inte börja kissa innan jag började rulla, men hade jag gjort det hade jag nog fortsatt rulla ner i vattnet. Jag kom upp för backen tillslut och satte mig å kissa, men hädanefter på en plan yta. Det bästa är nästan att så gymnastisk som jag var under dessa kullerbyttor var jag aldrig när jag gick i lågstadiet, om ändå min gamla gympalärare sett mej då....eller kanske inte! Elin Leback, Stockholm
 
GRATIS I STOCKHOLM i samarbete med SKRATTSTOCK 

Tävling 68
Vi tävlade ut 20 biobiljetter till Limitless. Tävlingen pågick 14 - 27 april 2011.

Här är vinnarna:
 
Lovisa Alehagen
Tomas Söderlund
Peter Johnsson
Emelie Hassel
Carina Stoor
Hillevi Mild
Mattias Pettersson
Ilgar Abdullayev
Oskar Brattström
Andreas Samuelsson
Monia Sundgren
Mona C. A. Johansson
Magnus Nordell
Jan Andersson
Tina Welander
Ulrika Rigbäck
Åsa Johansson
Esma Olander Yildizhan
Pekka Pajala
Annica Elgstam
 
Ett stort GRATIS till er som vann och ett stort tack till alla andra som deltog!
 
Om filmen:
I denna spännande thriller spelar Bradley Cooper huvudrollen som den misslyckade författaren Eddie Morra. En dag springer Eddie på en gammal vän som förser honom med en topphemlig drog och drogen visar sig snart förändra hans liv fullständigt. Drogen tillåter nämligen Eddie att använda 100% av sin hjärna och han blir den perfekta versionen av sig själv. Hans förbättrade förmågor lockar dock snart till sig fiender och han börjar känna sig förföljd. Han tvingas undersöka varifrån drogen kommer allt medan en grupp mördare följer varje steg han tar. 

Tävling 67
Vi tävlade ut 20 biobiljetter till The Fighter. Tävlingen pågick 9 - 13 april 2011.
 
Här är vinnarna:
 
Ann-Thu Nguyen
Anna Lord
Therese Andersson
Moritz Haneklaus
Jonas Lindblom
Elin Jansson
Anna Jutevik
Jörgen Sjölander
Vivian Gerdau
Richard Fagan
Sara Emet
Linn Stengård
Emma Loberg
Sarah Melin
Per Nyström
Joel Valois
Lena Chau
Gastón Oróstica
Linda Fors
Meri Mäkkylä

 

Tävling 66
Vi tävlade ut 20 biljetter till Mim - En stand up med Lasse Nilsen på Boulevardteatern. Tävlingen pågick den 4 - 6 april 2011.

 

Tävling 65
Vi tävlade ut 10 biljetter till releasefesten med Simone MorenoStrand. Tävlingen pågick 5 april 2011.
 
Här är vinnarna:
 
Linda Avergård
Myra Hemmingsson
Fredrik Karlsson
Louise Dane
Malin Hammar

 

Tävling 64
Vi tävlade ut 10 biljetter till den extrainsatta monologen "Smutsiga Ögon" med Stefan Sauk på Boulevardteatern. Tävlingen pågick 3 - 4 mars 2011.
 
Här är vinnarna:
 
Anna Hoberg
Cickie Lindholm
Annika Håkansson
Valeria Gallardo
Jan Brissman

 

Tävling 63
Vi tävlade ut 6 ex av Impulsias cd ”Expressions”. Tävlingen pågick 5 – 12 februari 2011.
 
Här är vinnarna:
 
Hillevi Nylander, Örnsköldsvik
Lena Andersson, Järlåsa
Tiina Kandre, Spånga
Alva Lindau, Stockholm
Joakim Jonsson, Ljusdal
Susanne Lindqvist Gigourtaki, Klintehamn

 

Tävling 62
Vi tävlade ut 50 biljetter till Stand Up Comedy på Norra Brunn. Tävlingen pågick den 12 januari 2011.

Här är vinnarna:

Renée Lindqvist
Anne Tuomela
Anja Åkerman
Sofie Löthén
Caroline Sandberg
Joel Valois
Susanne Björnhöfde
Noor Siahpoosh
Diana Lorenzon
Madelene Bodstedt
Andrea Olguin
Regina Kristiansson
Antoaneta Nikolaeva
Andreas Borg
Linda Ericson
Malin Wolin
Agneta Flodström
Tina Nilsson
Christian Thomander
Ove Hessling
Robert Åkerlind
Monica Achioyamen
Jimmy Andersson
Angelica Hagblom
Christina Persson

 

Tävling 61
Vi tävlade ut 10 biljetter till konserten med Martha Reeves & The Vandellas på Berns den 8 januari. Tävlingen pågick 30 december 2010.
 
Här är vinnarna:
 
Karin Lindblom
Petra Karlsson
Valeria Gallardo
Anneli Persson
Tove Nordqvist

 

Tävling 60
Vi tävlade ut 4 biljetter till finalen av Poetry GangBang på Snookerbaren, Biljardpalatset. Tävlingen pågick 19 december 2010.
 
Här är vinnarna:
 
Linda Björk
Anna Lundahl

 

Tävling 59
Vi tävlade ut 2 spabiljetter till Selma Cityspa+ på Clarion Hotel Sign. Tävlingen pågick 1 - 15 december 2010.
 
Här är det vinnande bidraget:
Snön ligger vit och vacker kring husen,
men jag är tröttkörd, spänd och frusen
Till Tomten har jag skrivit en lapp,
min hetaste dröm om en ljuvlig klapp.
Låt mej få åka någonstans
där jag får en riktig chans.
Att vila, bli ompysslad och serverad,
träna på gym och bli masserad,
bada och basta, få spa-behandling
och med mig ska ske en fantastisk förvandling.
Vital och fräsch går jag mot en ny vår.
Heter Tomten Gratis i Stockholm i år?
Pernilla Rönnlid, Stockholm 

Tävling 58
Vi tävlade ut 4 biljetter till World Aids-galan på Kolingsborg den 1 december. Tävlingen pågick 11-12 och 29 november 2010.
 
Här är vinnarna:

Susanne Skoglund
Mårten Wedebrand
 

 

Tävling 57
Vi tävlade ut 10 biljetter till föreställningen Guts & Glory på Stockholms Improvisationsteater. Tävlingen pågick 20 - 21 oktober 2010.
 
Här är vinnarna:

Charlotta Åberg
Elisabeth Lundmark
Jessica Lindskog
Felicia Högnelid
Jennie Backman

 

Tävling 56
Vi tävlade ut 200 biljetter till förhandsvisningen av Vinter-R.E.A på Hamburger Börs. Tävlingen pågick 17 - 21 oktober 2010.
 
Här är vinnarna:
Frances Nyborg, Daniel Mott, Sara Soulignac, Bo Liberg, Camilla Roos Sjöberg, Chatrin Svensson, Yvonne Eriksson, Fredrik Kinnman, Jargalan Gerelsaikhan, Dunia Shahad, Tommy Nilsson, Catja Hautamäki, Ellen Agné, John Olsson, Annelie Ivansson, Anette Meliane, Sara Lundqvist, Lilian Holm, Anna Stjernlöf, Catarina Hultmo, Therese Baudin, Camilla Waern, Per-Arne Idenfors, Viljo-Abbas Tammelin, Annette Blomberg, Maria Andersen, Sandra Katiska, Hanna Fiskesjö, Anders Sjödin, Erika Groth, Marcus Andersson, Jenny Ulmert, Agneta Bern, Rolf Nielsen, Anne Tuomela, Johan Schönbeck, Anna Ring, Kalle Enström, Yvonn Berglund, Thomas Johansson, Petronella Persson, Lars Garberg, Karin Johansson, Åsa Nilsson, Monica Carlsson, Katarina Fagerström, Mia Wahlström, Eva Isaksson, Anita Englund, Beatrice Lundmark, Eva-Lena Rosencrantz, Josephine Farah, Susanne Öhlund, Louise Ljunggren, Annkarin Saar, Birgitta Didrikson, Olof Rosengren, Åsa Jarsén, Semir Aydin, Rufus Murray, Johanna Andersson, Samuel Trygger, Kristina Otterstål, Isabel Gutierrez, Milla Hanson, Vanessa Alfaro, Pekka Pajala, Sara Emet, Kersin Lundborg, Golli Pirzadeh, Pia Wiklund, Sara Bremfors, Satu Valkama, Jessica Valverde, Anna Jutevik, Annel Backman, Christine Gradin, Marie Munther, Christina Lindquist, Christine Carlsson, Michael Wall, Conny Wikman, Maria Edman, Jessica Helmersson, Jette Christiansen, Lise-Lotte Nyman, Elena Korol Osser, Anita Lundberg, Anton Olsson, Erika Fredgård, Peter Brogstam, Sara Johansson, Christian Thomander, Monika Keniausyte, Erika Nyberg, Magdalena Pelizzoli, Tove Svedemo, Petra Sintorn, Stephan Wallentin, Åsa Broander, Johanna Backman, Maryam Mostafalou, Jens Rörland, Lena Elgan, Heléne Knutsdotter, Lise-Lotte Lindgren, Carlos La Torre, Karin Fagerlund, Erkki Karjalainen, Thomas Mikrut, Victoria Brännström, Jennie Dreyfert, Jasemin Kasarigilak, Kristina Olsson, Inger Sundelin, Mårten Wedebrand, Birgitta Wågby, Annika Nilsson, Kari Åhlander, Ylva Olausson, Mia Lorentzon, Jan Ainali, Kristina Johansson, Nicolette Johansson, Norea Olli, Anette Thörnqvist, Sara Lang, Jonas Georgsson, Alma Segerbank, Lena Ströberg, Johan Lundstedt, Katarina Johansson, Cristina Mehrens, Carina Klang, Ann-Cathrine Persson, Lena Steene, Ann-Sofi Johansson, Christer Fridolfsson, Anneli Odenstad, Malin Löfstedt, Daniel Särnqvist, Elin Harring, Kristi Tasa, Lena Chau, Jannica Lindmark, Magnus Cox, Vivian Holmgren, Karolina Bärjed, Karin Edstrand, Hanne Ramstedt, Kajsa Ekström, Christina Eriksson, Linda Lumsby, Mian Persson, Annette Silberman, Matz Andersson, Astrid Blomberg, Sara Wennersten, Björn Ellestad, Pernilla Johansson, Lillan Otter, Seth Norberg, Britt-Marie Eriksson, Andrea Brännström, Åsa Nordberg, Arslan Golic, Ann-Marie Svärd, Margareta Sandin, Inger Lindkvist, Linda Andersson, Katarina Bowald, Jaana Valkonen, Jorun Nikander, Carina Nilsson, Petra Hübinette, Lars Örback, Micke Johansson, Jennifer Lind, Denita Landegren, Eva Hynninen, Gunilla Olsson, Kicki Engholm, Marie Wik, Agneta Eriksson, Anders Sikström, Ulrica Norrby, Denise Lundberg, Sofie Carlsson, Andreas Bergsman, Camilla Frick Svahn, Susanne Bjälkenfalk, Therese Leijon, Erika Ingemarsson, Panthea Keshavarz och Ellen Cecilia Schnackenburg Ström. 

Tävling 55
Vi tävlade ut 10 biljetter till föreställningen Bröllopsfeber som spelades på Holmqvistbutiken. Tävlingen pågick 14 oktober - 30 november 2010.

Här är vinnarna:
Madelene Bogstedt
Erica Grahn
Gunilla Nietsche
Therese Zätterqvist
Jennie Backman

 

Tävling 54
Vi tävlade ut 40 biljetter till Stand Up Comedy på Norra Brunn. Tävlingen pågick den 8 oktober 2010.

Här är vinnarna:
Emmy Jokinen
Natali Fikas
Janne Gunnarsson
Johan Lundstedt
Mona Österlind
Kristina Eriksson
Elin Fura
Astrid Blomberg
Mian Persson
Erica Groth
Mia Lorenzon
Martina Carlsson
Jenny Kennermark
Marie Munther
Cecilia Holmström
Sarah Melin
Michael Salemsson
Sofia Palm Stenroth
Erika Loman
Christian Kettunen
Jennie Backman

 

Tävling 53
Vi tävlade ut 10 biljetter till filmen Himlen Är Oskyldigt Blå som har biopremiär den 15 oktober. Tävlingen pågick 11 september - 10 oktober 2010.

Här är de vinnande bidragen:

Tänk om jag skulle vinna, om jag finge gå
och titta på Himlen Är Oskyldigt Blå.
En sann historia i en egen sorts genre,
om narkotikabrott på lyxrestauranger.
Tänk att få njuta av skärgårdens skvalpande bölj-
or, nedsänkt i sammetsmjuk biofåtölj
och få uppleva allt med min härliga fru.
Tack vare Gratis i Stockholm punkt nu.
Ingvar Sundén, Enskede

Himlen Är Oskyldigt Blå,
mina ögon är förmodligen likaså.
Men nu hoppas jag ändå på,
att jag dessa biobiljetter ska få!
Ty ingen kan känna min starka åtrå,
till svenska filmer som drar det vassaste strå´.
De brukar alla utländska filmer med hästlängder slå,
och komedi, drama & romantik brukar på min önskelista stå.
Så Gratis i Stockholm överraska mig nu hej & hå,
självklart ska jag & min gulliga tjej på filmen få gå!
Peter  Karlsson, Kårböle

I verkligheten är himlen mest grå,
jag vill se en film där den är blå.
Tusen år är det nog sen jag var på bio,
visst kan jag väl få biljetter när ni delar ut tio.
Tänk få sitta där och njuta med min man
som rart håller om mej som bara han kan.
Om ni bara låter mej vinna
blir jag världens lyckligaste kvinna!
Ingegerd Rönnlid, Simrishamn

Var man än reser, jobbar eller bor
är tillvaron inte alltid som man tror.
Ser man vem som är den fula fisken
eller leder nya mötet till värsta risken?
Jag vill uppleva året 1975 ur Martins perspektiv,
se hur denna sommar förändrar hans liv.
Är han av rätta virket och står pall
när slutligen Sandhamnsligan fås på fall?
Anna Lindholm, Huddinge

Att få se Himlen Är Oskyldigt Blå,
det skulle vara en dröm för oss två.
Vanligtvis skrik, vyssning och byta blöjor,
städa, sopa och tvätta tröjor.
En kväll med bara jag och min tjej,
det skulle vara världens toppengrej.
Urban Hollström, Stockholm

 

Tävling 52
Vi tävlade ut 10 biljetter till filmen Ond Tro som har biopremiär den 10 september. Tävlingen pågick 1 - 8 september 2010.
 
Här är de vinnande bidragen: 
 
Gratis i Stockholm - klart jag vill va´ me´!
I hopp om att filmen Ond Tro sen få se.
Spatserar in på SF - biljetten i högsta hugg.
Köper mig en dryck och annat gott tilltugg.
Det e´ idag ett faktum att alla älskar bio -
i Stockholm, runt jorden och ända ner till Rio.
Jag vill mysa där i mörkret och succéfilmen se.
Schhhh… nu börjar filmen 1, 2, 3.
Therese Zätterqvist, Gröndal

Nyfikenheten, spänningen går från huvudet ner till tå´na.
När jag läser om huvudpersonen Mona.
Hon är både besatt av ett mord och kärlekskrank.
Så lockande, tjusig han är den där Frank.
Jag förnimmer, trots åldern, het åtrå och begär.
Finns ingen hejd på mina känslor, ingen kontroll på vart det bär.
Min kropp, min själ får ingen ro.
Förrän jag har njutit av filmen Ond Tro.
Allt kan hända om jag vinner två biobiljetter.
Fantiserar redan om lustfyllda kärleksnätter.
Christina Bergström, Stockholm

Då jag och tjejen haft det tufft flera veckor i rad
vill jag erbjuda en filmkväll för att göra henne glad
Och fördelen här är att hon blir rädd och lite skrajsen
och bland läsken, godiset och den poppade majsen
därför nog gärna lutar sitt huvud och håller min hand
Det bör bli nystarten som framöver knyter våra band.
Staffan Hullström, Hägersten

Nu när jag 42 år i nästa vecka ska fylla
skulle jag gärna vilja med ett biobesök vardagen förgylla.  
Få sitta i höstmörkret men min man och mysa,
hålla handen och att få av filmen spänning rysa.
Jag skulle hylla Gratis i Stockholm meddetsamma
och komma hem som en gladare mamma!
Gunilla Egelstad, Haninge

Äntligen en thriller som inte heter Beck,
med hög spänning och lagom mycket skräck.
Från mordgåtor kan jag mig inte slita,
även om jag på naglarna måste bita.
Ond Tro vill jag se i den mörka salongen,
och hoppas att jag inte gör i kalsongen!
Isabelle Pålsson, Göteborg

 

Tävling 51
Vi tävlade ut 10 biljetter till konserten Stockholm Gospel Goes Young den 12 augusti i Filadelfiakyrkan. Konserten är en del av Stockholm Gospelkör Festival. Tävlingen pågick 6 juli - 8 augusti 2010.
 
Här är de vinnande bidragen:
 
Gratis i Stockholm, kan ni  Keep The Dream Alive? 
Jamen härligt, kom då hit så gör vi high-five!
För Gospel är ju helt klart min favoritmusik,
den är ju så underhållande, fascinerande och unik!
Till Filadelfia vill jag bjuda den jag håller kär,
njuta av Stockholm Gospel Goes Young, den bästa konsert!
Kristina Svedlund, Trångsund

Gospel är inspirerande, glädjefyllt, ger hopp.
Musiken spirar från fot till huvudknopp.
Stockholm bjuder i augusti upp till sång i dagarna sju.
"Gospel håller i framtiden"-anmäl dig genast nu!
Jenny Kullnes Lidström, Stockholm

Vi trista, stela svenska folk
har i gospeln fått en tolk.
För att visa vad vi innerst känner
och genom gospeln får man nya vänner.
Har själv sjungit i flera år
- så mycket lycka man genom den får!
Cecilia Sylvan Henriksson, Bromma
 
Allsång på Skansen i all ära,
men Anders borde av Gospel i Stockholm lära.
En vecka med underbart gung,
kom dit, var med och sjung!
Liten eller stor, alla får plats,
se bara till att med rösten ta sats!
Sjung, dansa, le och ha kul,
spela in det på film så du minns det vid jul. 
Mathilda Eriksson, Härnösand

Gospelmusiken har varit mitt allt genom livets gång.
Nu har jag chans att få lyssna till denna underbara sång.
Dessutom i min favoritstad Stockholm, världens vackraste stad.
Att få bo här och gå på gospelkonsert, det kan göra vem som helst glad.
Vinner jag kommer jag att hoppa av glädje, kanske vid Strömkajen ta mig ett bad...
Christina Lembke, Lidingö
 

 

Tävling 50
Vi tävlade ut 5 tredagarsbiljetter inkl camping till Get Away Rock Festival i Gävle den 8-10 juli 2010. Tävlingen pågick 9 juni - 4 juli 2010.
 
Här är de vinnande bidragen:
 
Got a beast in my stomach,
it will eat me alive.
It's growling and banging,
won't settle for jive.
It hates pop and country,
only rock makes it thrive.
I must feed it with metal,
heavy music played live.
From the stages of Getaway
my monster will dive!
Petra Wiklander, Sollentuna
 
Detta är ett rim om en festival,
spelar ingen roll... sur, glad, tjock eller smal.
Vi festar, vi sjunger, vi rockar loss...
om du är på så kom och headbanga med oss.
Vi festar hela natten lång,
även gryning, även skymning, tar det slut nångång?
Det är upp till dig att bestämma så gör ditt val,
stanna hemma eller joina Get Away Rock Festival!
Alexandros Pagoulatos, Jordbro

 
I min ungdom fann jag på lerig festival
världens mest fantastiska karl.
Tältflörten var ingen vanlig fling
utan ledde så småningom till en ring.
Nu lever vi präktigt barnfamiljsliv,
men kärleken till varandra och musiken är lika intensiv.
Tänk att få fira vårt 14-årsjubileum utan krav och kval
bara jag och finaste maken på Get Away Rock Festival!
Linda Ekström, Uppsala
 
Trött på sommartorp och midsommarstänger,
familjefar vill bli headbanger!
Trött på grill, på vin i kartong,
trött på blommor och fågelsång.
Längtar till festivalliv och bärs,
till ös med Megadeth och Slash,
nostalgi med Europe och Motörhead.
Getaway Rock... jag står beredd!
Anders Rydén, Falun
 
"I want to get away!" sjunger Lenny Krawitz för mig
...men nej!
Jag sitter på min kammare och gråter,
när festivalerna runt om i Svea rike låter,
sjuder, sprudlar och omfamnar.
Frusna nordbor som krupit fram ur sina idén,
för att njuta av den ljusa, korta sommartiden.
Motörhead i symbios med mygg och solvarm öl,
mig mest av allt locka.
Säg vem kan tro, att jag gärna spenderar nästa helg
under en gammal gasklocka?
Linda Danielsson, Dals Långed

 

Tävling 49
Vi tävlade ut 20 biljetter till Amy Lou Black aka Queeny's konsert på Musikvalvet Baggen i Gamla Stan. Tävlingen pågick 6 - 22 juni 2010.
 
Här är vinnarna:

Erik Engström, Enskede
Cecile Jourdain, Göteborg
Johanna Harderud, Värmdö
Felicia Skifs, Stockholm
Hans Ewerby, Nacka
Rose-Marie Nordfeldt, Malmbäck
Alva Lindau, Stockholm
Johanna Nordling
Anna Hedelin
Tobias Drejby

 

Tävling 48
Vi tävlade ut 2 biljetter vardera till 10 vinnare till filmen Terror På Elm Street som har biopremiär den 7 maj. Tävlingen pågick 26 april - 4 maj 2010.

Här är de vinnande bidragen:

Ingen vågar längre sova,
det smyger runt en casanova.
De måste smyga runt och tassa,
ty Freddys knivar är vassa.
Ingen går längre säker,
det blir sår som aldrig läker.
Orkar du springa, orkar du fly?
Eller kommer du ligga i en blodpöl och gny?
Hanna Råman, Vittangi

Jag ser ett bränt ansikte, en tröja röd & grön.
Jag skriker av rädsla, men ingen hör min bön.
Jag hatar honom med den bruna hatten,
jag hatar att sova ensam på natten!
Varför kan jag inte sluta drömma,
och den odödliga seriemördaren bara få glömma?
Jag känner den otäcka doften av läder,
och en glimmande metallklo i mörkret framträder.
På fingrarna syns knivar vassa som rakblad,
min rädsla når nu sin högsta grad...
Pulsen är på topp och svetten lackar,
jag blir stum och blicken panikartat flackar!
Jag vänder mig om och springer allt jag kan,
längs den mörka Elm Street och bort från denna man...
Kristian Jonsson, Ljusdal

Han besöker dig när du sover,
med vassa knivar och rödgrön pullover.
Jagar dig runt i din dröm,
ger dig t.o.m beröm.
Du dig gömmer
och tror att han dig glömmer.
Dock han dig hittar
och din hals snittar.
Du trodde du skulle klara dig,
men ack, nej.
Freddy visste redan slutet,
ditt liv avbrutet.
Johan Lindfors Larsson, Ursviken

Var inte ensam i natt
- för det är inte en katt.
Som klöser sin väg in,
tränger sig in i sömnen din.
Nej, i natt ska du huset vakta,
med en vän, som rör sig sakta
över golvet och smyger på
det okända ovanpå.
Då du står och vakar
över din bädd och skakar.
Gör dig beredd att hugga först,
annars släcker du någon annans törst.
Åsa Älmeby Thorne, Älvsjö

Tiden är knapp, jag måste mig gömma,
innan jag somnar och börjar drömma.
Ser framför mig handsken med knivar fyra,
kan knappt min oro och ängslan styra.
Förfasar mig över "Terror på Elm Street"
Hjäälp... snart kommer Freddy Kreuger hit!
Christina Bergström, Stockholm

Filmen Terror på Elm Street,
handlar om både hands och feet.
Det är en läskig film att se,
var förberedd att din hand till någon ge.
Dock en hand som är utan knivar,
så du inte något skivar.
Att gå på bio är alltid spännande,
även om det i detta fall kan vara hämmande.
Ibland är det ändå kul att se nåt läskigt,
eller bara bjuda med en vän lite fjäskigt.
Ann-Mari MacBride, Vallentuna

Mardrömmen är här, 
Freddys knivar i den skär.
Fall inte i sömn,
det finns risk för att du dör i din dröm.
Så se till att hålla dig vaken,
även när du i badet ligger naken.
tro inte knivarna är inte kassa,
för de är riktigt jävla vassa.
Så spring när du ser en kille med knivar,
för de är jävlar på att rivas.
Endast när du är vaken har du chans att mot jäveln slå tillbaks.
Mardrömmen är här, när du vaknar är den där.
Miranda Hedström, Stockholm

Mardröm, skräck eller elak list...
Det okända hinner alltid ifatt dig till sist.
När nygammal skräck nu åter gör succé,
är det självklart att vi rysaren vill se.
Några timmar med spänning och med otäck fantasi.
Bättre kan det knappast bli.
Ann-Kristine Nideborn, Stockholm

I stora salen, i mörkrets vrå,
skräms jag av en ondska rå.
Då Fredrik Kreuger i ny version,
erövrar natten med sin mission.
Mörda, jaga, skrämma, ta död.
För den som drabbas råder ingen nöd.
Men snälla, Gratis i Stockholm, låt mig få gå,
för jag hörde att biljetterna räcker till två.
Anna Hamren, Lidingö

Ett, två, Freddy Kreuger är skräck på toppnivå!
Tre, fyra, på Elm Street vill jag ingen lägenhet hyra!
Fem, sex, hoppas jag ur mardrömmen väcks!
Sju, åtta, låt oss alla i gastkramningar gotta!
Nio, tio, vågar jag verkligen se Terror på Elm Street på bio?
Jenny Sjöberg, Fagersanna

 

Tävling 47
Vi tävlade ut 2 biljetter vardera till 5 vinnare till festivalen Stockholm Rock Out Festival. Tävlingen pågick 26 mars - 22 april 2010.

Här är de vinnande bidragen:

I höst ska Palatset arrangera en musikfestival
för barn och unga – vi behöver uppleva och
studera en annan innomhusfestival!
Jag skulle dessutom vilja ha med mig
2 av våra VIP-ungdomar (hårdrockare 11 och 14 år)
som är med i ledningsgruppen för festivalen.
Vi söker band och samarbeten med olika festivaler!
Och den här är i Stockholm!
Lotta Nilsson, Stockholm

Jag vill gå på Stockholms festival,
helst utomhus, men går även bra i sal.
Skicka mig gärna ett par biljetter,
så kommer en riktig trendsetter.
Jag vill dansa, sjunga och rocka loss,
precis som jag gjorde år 2000 på Kos.
Vi ses förhoppningsvis i april,
om den här tävlingen går rätt till.
Ann-Mari MacBride, Vallentuna
  
Klart att jag på rockfest måste gå,
har inte kunnat medan ungarna var små.
Nu är det åter dags att rocka och rolla,
och med smågrabbarna skojfriskt trolla.
Bäst att ta med en väninna som assistans,
så att så många som möjligt får en chans.
Rose-Marie Nordfeldt

Jag tipsade rätt nyligen min käraste bästa vän
om billig rockmusik i Köpenhamn,
och gissa vart jag hittade den?
Jo, det var faktisk direkt i min heta hotmail,
blev så glad att jag nästan kunnat lätta segel!
Det var tack vare medlemskapet i Metro,
vilka fler spännande evenemang 
kan de ha på lager mån tro?
Så vi chattade långt och länge,
tänk vilken rolig upplevelse,
och som vi nog aldrig skulle förtränge.
Vi blev båda mammor samtidigt vi "to"
och på den vägen började en unik och evig vänskap gro.
Så att resa tillsammans har vi nog bara kunnat
drömma om varlig.
This far we haven´t been able to discuss anymo´
But I hope, as soon as school/jobs are pretty so and so.
Så slutligen vill jag bara säga, att med tanke på att
rockmusik är vår gemensamma passion,
borde det inte vara något snack om att överväga
att dessa biljetter borde vara "in our possession"!
Anh-Thu Nguyen, Stockholm

 

Tävling 46
Vi tävlade ut 2 biljetter vardera till 2 vinnare till festivalen Rockstad Falun. Tävlingen pågick 26 mars - 10 april 2010.
 
Här är de vinnande bidragen:

Ensam mamma med två rockande tonårskillar,
vill överraska sönerna med något de gillar.
Drömmer om att få se deras glädjechock,
när dom inser att dom blir bjudna på massa skön rock
Glada ungar är det bästa som finns,
glada stunder är sådana man minns.....
Kerstin Hedlund, Leksand
 
Att få åka till rockstaden Falun
skulle va' guld och gröna ängar.
Att få se Alestorm hissa segel
och massakrera sina strängar.
När Raubtier drar igång
är inget öga torrt.
Glädjens tårar faller
och allt annat glöms bort.
När jag vill låna pengar,
då svarar alla NEJ!
De inser ej hur gärna
jag vill se Gamma Ray.
Jag frågar då mig själv.
Vad ska jag ta mig till?
Att röja till Corroded
är det enda som jag vill.
Allt förutom detta
är droppar i ett hav.
Vid scenen ska jag skrika
tills stämbanden går av.
Om någon kunde hjälpa mig,
I would feel so much better.
Därför ber jag er nu
SKICKA HIT NÅGRA BILJETTER!
Henrik Ekdahl, Sundsvall

 

Tävling 45
Vi tävlade ut 10 gästlisteplatser till festivalen Sunny Side Up  på Kolingsborg. Tävlingen pågick 17-18 december 2009.
 
Här är vinnarna:

Magnus Eriksson, Stockholm
Aron Pettersson, Stockholm
Nina Imboden, Tumba
Gunilla Nietsche, Norsborg
Susanne Li, Tullinge

 

Tävling 44
Vi tävlade ut 8 gästlisteplatser till Real Emotions konsert på Southside Cavern. Tävlingen pågick 16 - 17 december 2009.
 
Här är vinnarna:
 
Anette Rydberg, Stockholm
Anne Bäckgården, Falköping
Giulio Fratantonio, Farsta
Viveka Kronlilja, Täby

 

Tävling 43
Vi tävlade ut 10 presentkort á 100 kr på SF Bio. Tävlingen pågick 30 november 2009 - 10 januari 2010.
 
Här är de vinnande bidragen:

Julnattspromenad
En stilla promenad över vita gator,
jag ser Stadshusets spira i gyllene sken.
Kinden är biten av frostens kyla.
I Slussens karusell snurrar en ensam bil.
Jag skyndar på stegen mot värme och vila.
Där förut var buller vid Mälarstrands kaj,
står julgransförsäljarens övergivna lya.
Staden är tystad av vinterns kyss.
Det är ödsligt men vilsamt,
mitt hem här på jorden.
Alla människor firar
att året är slut.
Karina Kampe, Stockholm

En dikt om julen i Stockholm
Då medias nyheter slår larm
om svininfluensa, ljusbrist och kaos.
Vill vi mest kura in oss med glögg, ljus och pepparkaka
för att ta en mental paus i vår julvaka!
Vi drömmer om rimfrost, tomtar och snö.
Men när Stockholm vaknar upp med yrväder
och kaos i trafiken, vill vi bara dö.
Det är därför Stockholm har sin charm…
Ty Gratis i Stockholm öppnar dörren till musik, nöjen och drama
- av Stockholms kultur blir vi varma och levande!
Dansa loss i Stockholmsnatten och dela med dig av din glädje,
för det är sällan i storstan som du kan åka häst och släde…
Ulrika Hellberg, Stockholm

Jag älskar vintern i stockholm
De trasiga ljusslingorna och att jag träffade min
största kärlek på Debaser på julafton förra året.
Skrivet på snöflingor insvävandes genom fönstret
störtar insikterna om mitt förflutna om ett planerat
avbrott och en framtidsväntan.
Att möta dig och berätta om
ditt blivande syfte; att klä natten
jag önskar mig kärlek på julafton igen.
Färgerna i hans lägenhet är precis som
i filmen där hustaket är solrosor
och varenda en säger att
det är han som är vacker.
Minusgrader
jag fryser
mina kinder är röda
mina läppar har spruckit
det kan jag tala högt om.
Natalie Shojadoost, Stockholm

Stockholm
En helt fantastisk stad utan dess like,
är Kungliga huvudstaden i Sveriges rike.
Lovar underhållning av högsta klass,
och en sväng om i din bästa partystass.
Roa dig med shopping hela dagen.
Skansens julmarknad gör dig nog visst betagen.
Julskyltningen på NK är alltid en framgång,
gör så att man vill dit gång på gång på gång.
Stockholm är så vackert pyntat i juletid,
det är något man nog aldrig vänjer sig vid.
Njut av skönhet, musik och mysiga stunder i dagar,
timmar, minuter och sekunder.
Efter detta önskar du dig nog att kungligt få sova,
Det kan man på många bra hotell vill jag lova.
En tur till Stockholm om så blott för en da´,
är värt resan för Chokladfabrikens varma chokla´.
Emma, Haninge

Staden är pyntad på gator och i gränder
julstämning och glädje den till oss sänder.
Marschallerna fladdrar i den mörka natten,
husens siluetter speglas i mörka vatten.
I ett fönster sitter en katt bland tomtar och ris av en.
Någon skyndar hem, timmen är sen.
Frusna händer runt en kopp på ett café
på restaurangerna intages kvällens supé.
Någonstans dunkar musiken, de som orkar festar en stund till
Stockholm har lite till alla, det vi önskar, allt vi vill.
Lena Höglund, Stockholm

När snön i Stockholm faller,
hamnar folk som innanför galler.
Allt blir kaos på gatan,
men i stugorna myser folk som satan.
Med starkvinsglögg och levande ljus,
skrattas och älskas det i varje hus.
Ellen Agné, Stockholm

Nu är det vinter med snö på tak och mark,
i Stockholm trivs jag bäst i stad och park.
Julen i Gamla Stan där tomten i skorstenen kanar ner,
barnen sedan klapparna öppnar och ler.
Nyår firas sedan med bomber och granater,
på Stureplan festar stadens alla divalater.
Snön sveper in vår fina stad,
detta gör mig varm och glad.
Peter Holm, Kungsgården

På julen jag handlar till vardag och fest,
här hittar jag allt det jag gillar bäst.
Till hem och mig själv, till nära och kära,
vad mer kan man begära?
Höstmörkret över landet lägrar,
upplevelser i Stockholm hägrar.
Alla "måsten" som ständigt pockar,
en vinterweekend i staden rockar.
Byter gärna vardagens trista prövning,
mot skojig uppfriskande Stockholmsövning.
Veronica Sandström, Söråker

Glittrigt sken i fönsterglas
och snö på blanka stenar.
Små skyltar som varnar för snömassors ras,
prytts med tomtar och granar och renar.
För vintern har kommit, vintern är här.
Med julgransljus och fester,
med marknad, med klockor, med en konsert.
Med kök fyllda av julmatens rester.
Med nyårsraketer som strålar ikapp.
Med ljusen i vart litet fönster.
Med marschaller som flammar på var och en trapp,
blir staden ett gnistrande mönster.
Johannes Jörgensen, Lund

Nu ska jag på mitt hjärta lätta
och det bästa med julen för er berätta.
Julen är en tid av eftertänksamhet,
att sippa glögg och öppna paket.
Då bordet dignar av inlagd sill och griljerad skinka,
då du bälgar i dig must tills du på toan måste pinka.
Då snön utanför fönstret sakta singlar ner
och tjuren Ferdinand på teven mot dig ler.
Och granen ska kläs och fisken ska lutas.
Ja, julen är en högtid som sannerligen bör avnjutas!
Michael Avidan, Stockholm

 

Tävling 42
Vi tävlade ut 2 gästlisteplatser vardera till 2 vinnare till IVA's konsert på Alcazar. Tävlingen pågick 21 - 28 oktober 2009.
 
Här är vinnarna:
 
Jeanette Gustafsson, Vällingby
Myra Hemmingsson, Stockholm

 

Tävling 41
Vi tävlade ut 2 gästlisteplatser vardera till 2 vinnare till P3 Live på Radiohuset med Birgit Bidder + Ison & Fille. Tävlingen pågick 22 september 2009.
 
Här är vinnarna:
 
Hanna Behr, Stockholm
Tommy Nilsson, Gävle

 

Tävling 40
Vi tävlade ut 2 gästlisteplatser vardera till 5 vinnare till den nya klubben Sthlm Woody CentralMosebacke Etablissemang. Tävlingen pågick 28 augusti - 1 september 2009.
 
Här är vinnarna:
 
Janne Spetz, Stockholm
Trine Jörgensen, Stockholm
Jens Rörland, Välllingby
Cornelia Tranlander, Stockholm
 

 

Tävling 39
Vi tävlade ut en bannerplats (250x120 px) i en månads tid samt 2 Gröna Kort + Åkband till Gröna Lund till den arrangör eller privatperson som la in flest gratisevenemang under en viss period. Tävlingen pågick 20 - 30 augusti 2009.

Här är vinnaren:
 
Bengt Packalén från Finlandsinstitutet som la in 15 evenemang under tävlingsperioden.

 

Tävling 38
Vi tävlade ut 7 Gröna Kort + Åkband till Gröna Lund. Tävlingen pågick 10 - 23 augusti 2009.
 
Här är vinnarna:
 
Jennie Backman, Enskede
Johanna Harderud, Gustavsberg
Lina Eriksson, Bollebygd
Gunilla Nietsche, Norsborg
Annelie Skogsberg, Kalmar
Pia Waldenmark, Tullinge
Tobias Nordmark, Norsborg

 

Tävling 37
Vi tävlade ut 2 biljetter vardera till 3 vinnare, till Blacknuss Hair'n'Cares Summerparty + MJ Tribute den lördagen 1 augusti på Grev Turegatan 44. Tävlingen pågick 4 - 26 juli 2009.
 
Här är vinnarna:
 
Mikael Alsterblad
Carina Edebäck Nordund
Johan Pettersson

 

Tävling 36
Vi tävlade ut 2 presentkort på Paintertainment Couple Painting hos Art Corner Sthlm (värde 300+600 kr), samt 2 biobiljetter till valfri film. Tävlingen pågick 25 april - 10 maj 2009.
 
Här är vinnarna:

Titti Karppi, Skogås
June Hammervald, Enskede
Lina Eriksson, Bollebygd
Mia Kjellström, Norrköping 
 

 

Tävling 35
Vi tävlade ut 10 biljetter till den filmen THE HAUNTING IN CONNECTICUT från Noble Entertainment. 5 vinnare vann 2 biljetter vardera till filmen som har premiär den 24 april. Tävlingen pågick 13 - 22 april 2009.
 
Här är vinnarna:

Björn Olsson, Malmö
Dajana Rankovic, Malmö
Amanda Andersson, Möklinta
Liju Ahsan Abdul, Bromma
Annika Johansson, Malmö

 

Tävling 34
Vi tävlade ut 10 signerade ex av Anyone For Tennis senaste skiva "Orion's Belt EP". Tävlingen pågick 13 - 26 april 2009.

Här är vinnarna:

Martin Wallentin, Huddinge
Daniel Almqvist, Bålsta
Anders Hansen, Karlskoga
André Christiansen, Smedstorp
Johanna Rydberg, Kalmar
Emma Linby, Eslöv
Janne Danielsson, Kumla
Erik Sandström, Stockholm
Emmeli Grandell, Solna
Lotta Johansson, Malmö

 

Tävling 33
Vi tävlade ut 20 biljetter till den brittiska filmen BOY A från Noble Entertainment. 10 vinnare vann 2 biljetter vardera till filmen som har premiär den 27 mars. Tävlingen pågick 18 - 25 mars 2009.
 
Här är de vinnande bidragen:

En yngling bosatt i Norsborg
sa med illa dold undertryckt sorg.
- Får jag inte se Boy A´s premiär
då tänker jag leva som den lär.
Jag börjar med att jaga lillebror över Stockholms gator och torg.
Sanna Berggren, Norsborg

Behöver lite film i mitt liv, efter en avkopplande kväll blir jag jättepositiv.
Se Boy A på bio vore topp, därför till er på Gratis i Stockholm står mitt hopp.
Jessica Hellström, Åshammar
 
Mitt namn är Alex och hoppas vinna
biobiljetter så jag provar rimma.
Länge sedan på bio jag gick,
för som student man är en fattig prick.
Jag ser på film så ofta jag kan,
jag skulle bjudit tjejen om jag vann.
Kanske ni finner rimmet bra,
jag vill ju så gärna se BOY A.
Alexander Källman, Stockholm
 
Det kliar så i mina muskler.
Det måste vara något biologiskt.
Men det surrar så otäckt i mina öron.
Det måste vara något bi-ologiskt.
Lösningen måste vara att koppla av
med en bra film på bio. Helt bio-logiskt!
Göran Åman, Farsta

Det är skönt att ett par timmar lämna sitt eget liv
och få möjligheten att uppleva tillvaron från ett annat perspektiv.
Se nya platser och möta spännande porträtt,     
med dessutom trevligt sällskap och popcorn blir biobesöket komplett!
AnnaMaria Lindholm, Huddinge

När man behöver koppla av efter vardagens jäkt,
passar ett biobesök perfekt,
BOY A är ingen film som som kommer att roa,
utan snarare om samhällets utveckling oroa.
Carina Eriksson, Norrtälje

Min filmpassion tar mig till bion, spenderar mina pengar som Stockholms turistinvasion.
Att få tillbaka en gratis film som ett tack, skulle kunna hjälpa mig i finnandet av Zodiac.
Farell, Caine, Blanchett har Crowley med i sin bokföringsblankett, så snälla kan jag få en biljett?
Noémi Fabian, Skogås

Jag har en stor last; jag är en filmfantast.
Så låt mig vinna biljetter två, så att jag gratis på bio kan gå!
Michael Avidan, Stockholm

Att överraska min älskling med en bio,
ligger verkligen på önskelistans topp tio.
Och vad vore bättre på en Friday,
om inte filmen BOY A?
Cissi Bengtsson, Hässelby

På tunnelbanan på väg till jobbet.
Två unga män stiger på.
Äldre än mig och väldigt slitna.
Den ena...narkoman...den andra...svårt att säga.
Dom tar stegen mot mig och slår sig ner.
Ingen rädsla. Det luktar illa.
Stor respekt, vad har hänt dessa slitna själar?
Dom pratar om samhället och jag lyssnar noga.
Samhället kämpar för att göra dom fria
Dom kämpar och sliter, men vad händer sen?
När dom äntligen ska bli en del av oss.
Fulla av längtan, fulla av hopp.
Efter att samhället har kämpat, efter att dom har kämpat
Dom kliver ut i friheten, men bromsas av samhällets kalla hand.
Ingen vill ta emot dem.
Ingen vill ha dem.
Ingen vill hjälpa dem "efter" att de har fått hjälp.
Det är ledsamt och tragiskt.
Dom frågar vad jag tycker.
Samhället borde stötta, inte stjälpa.
Vi diskuterar.
Jag säger att dom borde bli politiker och förändra.
Jag menar det. Jag tycker det.
Den som inte såg påtänd ut säger: Ja, men det är ett stort steg att gå från ett 15 årigt heroin-missbruk till att bli politiker.
Det är sant.
Min hållplats kom och jag gick av.
De önskade mig en trevlig dag.
Det var skönt att slippa lukten. Men jag ville höra mer.
Dom har så mycket att säga.
Dom bär på så mycket kunskap.
Vad är en andra chans?
Har dom fått sin andra chans?
Anna Hamren, Lidingö

 

Tävling 32
Vi tävlade ut 1 middag för 2 personer på Big Ben Standup på Folkungagatan.
Tävlingen pågick 9 - 31 mars.
 
Här är det vinnande bidraget:
 
Med sambon till show vi i glada miner tåga
Ska vi på scenen uppträda våga?
Kanske hjula eller stå på händer
Men nu är det bäst att ta en sak i sänder
För först blir det middag på puben för två
Då vi om varandra kan njutningsfullt rå
Hålla i handen, njuta och le
Kanske en puss över middagen ge
Sen blir det underhållning med goda skratt
Energin i rummet stiger några watt
Så "gratis-i-stockholm" -med detta vill jag rimma
Och hoppas att jag kvällen får vinna
Anna Hamren, Lidingö
 
Det fanns ytterligare ett bidrag som var riktigt bra och det belönar vi med en biobiljett:
 
Vill hitta på något annorlunda, med min underbara tjej.
Tävlingen fick mig att undra, om stand up-skola är vår grej.
Att lära oss att roa, och äta något gott på Big Ben.
Att skratta och tjoa, och snacka skämt på vägen hem.
Så det skulle vara underbart, om Gratis I Stockholm ville.
Ge söndagkvällen fart, åt denna underbara tjej och kille.
Niclas Ulfeldt, Enskede

 

Tävling 31
Vi tävlade ut 10 paket av den svenska kroppsvårdsserien Skin Coach innehållande Hair & Body, Shower & Shave samt Allround Lotion - värde 300 kr/paket. Tävlingen pågick 17 februari - 15 mars 2009.

Här är vinnarna:
 
Andreas Roth, Sköndal
Helena Nygrund, Solna
Lisa Karlsson, Göteborg
Liju Ahsan Abdul, Bromma
Per Hallberg, Helsingborg
Lina Eriksson, Bollebygd
A-K Jonsson, Ljusdal
Per Westerlund, Luleå
Peter Berglund, Bandhagen
 

 

Tävling 30
Vi tävlade ut 2 st middagar för 2 personer på Stockholms minsta nöjespalats - Thorells Syndrom på Bullie Bar, Hornsgatan vid Zinkensdamm. Tävlingen pågick 6 februari - 6 mars 2009.
 
Här är de vinnande bidragen:

Vintertrött och deppad,
behöver bli pigg och peppad.
Höja ett glas, slippa bli nobbad,
för på Bullie Bar blir man väl inte mobbad?
Cecilia Linde
 
På Stockholms minsta nöjespalats
ser jag fram emot att få en plats.
Där vill jag njuta av kockens mat
som bärs fram på vackra fat.
Ett glas vin eller två av bästa sort,
vill jag njuta av när jag väl kommit bort.
Nöjen hör ju Thorells Syndrom till,
och det är just därför jag till er vill.
Jag vill gärna ta med min älskade man,
för annars vet man inte vad som hända kan...
Man kan ju bli lite glad och sné,
då kan det kännas tryggt att ha någon brevé.
Inger Bjelkemyr, Varberg

 

Tävling 29
Vi tävlade ut 3 st presentkort á 100 kr på SF Bio. Tävlingen pågick 13 januari - 3 februari 2009.
 
Här är de vinnande bidragen:
 
Besök Sveriges hjärta,
Stockholm är det med rätta!
Otroligt rik på kultur,
finns alltid något oavsett sol eller skur!
Mängder av gratisevenemang,
allt från små till stora arrangemang!
Upplev huvudstadens kvalitet,
rikligt med gourmet!
Både för öga, näsa och mun.
Eller kanske en upplevelse som gör dig stum!
Peter Sveber, Skövde
 
Är du sugen på lite kultur,
men vet inte när och hur.
Hur hittar du ett bra evenemang
utan trassel och mankemang?
Med gratisistockholm.nu som ditt självklara val,
så blir du av med alla dina frågor och kval.
Där finns ett utbud som är stort och  brett,
här har du allt i Stockholm som är nytt och hett.
Lena Höglund, Stockholm
 
Det var ju en kille från Kisa
som sa han kultur ville spisa.
Till Stockholm han for... han tog med sig sin bror, 
för det var nåt de ville bevisa.
De ville gå på ett evenemang,
men biljetten var dyr och från platsen de sprang
I ett hörn stod en kille och spelade flöjt
- det här var ju bra, sa bröderna nöjt.
De gav bort en tjuga...och killen han buga.
När de var hemma och satt i hallen,
sa brodern...det e nåt jag inte får in i skallen
- det där var ju bättre än Berwaldhallen!
Jenny Hansson

 

Tävling 28
Vi tävlade ut 5 st biobiljetter. Tävlingen pågick 7 - 28 december 2008.
 
Här är de vinnande bidragen:
 
För att julestressen bedöva,
koppla av med film kan du behöva.
Slippa tänka och logik,
glömma finanskris och politik.
Spänning, komedi eller historisk miljö,
till alla problem för en stund säga adjö.
Ja på en endaste sekund,
på bio förvandlas allt till en njutningsfull stund.
Helena Stenbeck, Järfälla
 
Kanske ensam, kanske ni är fler.
Sugna på popcorn, Cola och Mer.
Drama, thriller eller romantik?
Det får bli en skräckis och en massa skrik.
Strax tätnar spänningen, du är förväntansfull,
vem ska dö, vem bli skadad och vem ska ramla omkull?
Vem är mördaren, vart kan han va?
Vem ska han besöka näst, vem ska han ta?
Pulsen börjar skena, ögonen blir stora.
Nej nu är det för läskigt, du behöver besöka toa.
Du kommer tillbaka lagom tills filmen är slut,
nästa gång får det bli en komedi med lyckligt slut.
Stephanie Warman, Eskilstuna
 
När världen är full av stress och kriser
och du inte vill se på repriser.
Ta med dig denna och låt dig omslutas
av mörker, ser folk som ska skjutas.
Eller kysser varann, eller lockar till skratt.
Några timmar du upplever då,
en stund befriad från världen den grå.
Harriet Norberg, Ersmark

Nu vill jag att du följer med på bio,
föreställningen börjar klockan nio.
Ta med dig mig så vi kan hålla hand,
det kan vara lite spännande ibland,
men också en hel del romantik.
Det handlar om en kille som blir rik,
sen trasslar det till sig som sig bör,
men det är i alla fall ingen som dör.
Slutet lyckligt med andra ord,
sen blir det paj hos mig en hemmagjord.
Gunilla Andersson, Borås

 

Tävling 27
Vi tävlade ut 2 VIP-inbjudningar till Moleskins releasefest på Scandic Anglais Hotel.
Tävlingen pågick 18 november - 6 december 2008.
 
Vinnarna är:
Angelo Vanasio och Cecilia Henriksson som får ta med sig varsin vän.

 

Tävling 26
Vi tävlade ut 2 biljetter till "The Dad - en barnförbjuden igenkänningskomedi" på Maximteatern i Stockholm. Tävlingen pågick mellan 15-25 oktober 2008.

Här är det vinnande bidraget:

Skådespelaren heter: Bjarni Thorsson

Man kan tro att det skulle bli ett dilemma
om vem som ska stanna hemma
men jag skulle aldrig tveka
att lämna mannen och barnen hemma så de kan leka
om jag biljetter fick vinna
för att på teater gå med en väninna!

Camilla Roos Sjöberg

 

Tävling 25
Vi tävlade ut 4 presentkort på Paintertainment på Art Corner Sthlm. 2 vinnare vann 2 presentkort vardera till ett värde av 250 kr/presentkort. Tävlingen pågick mellan 3 -31 oktober 2008.
 
Rätt svar: 8 st olika storlekar på målardukar/canvas. (4 st queen size och 4 st king size).
 
Här är de 2 vinnarnas motiveringar:
 
Om jag vinner vill jag ta med mig min 19-åriga dotter som läser konstvetenskap på universitetet och målar och ritar på kvällskurser. Hon är klart konstnärligt begåvad, men jag skulle vilja kolla om jag också är det och även gratta mig själv eftersom jag nyligen fyllt 50 år. Sedan är det ju alltid mysigt med "mamma-dotter-aktiviteter"!
Cecilia Henriksson, Bromma
 
Levande verkstad var min favorit,
då fick vi skapa på eget vis.
Fantasidjur, tavlor, tofflor och bak.
Kreativiteten fick flöda i ungdomens courage.
Idag kan jag drömma om skapandets kraft,
den är magisk och kraftfull, som en oförstålig makt.
Men trots att Paintentertainment är för mig en ny grej,
så passar den som handen i handsken för mig!
Anna Hamren, Järfälla

 

Tävling 24
Vi tävlade ut 2 presentkort till Paintball mellan 7-28 september 2008. Tävlingen gick ut på att skriva en dikt på max 100 ord vad som är bäst med Stockholm. Tre bidrag tyckte vi var lika bra så vi fick dra lott om vem som skulle vinna. De två som inte vann Paintball-presentkorten fick istället några CD-singlar och GRATISISTOCKHOLM´s mobil- nyckelband som tröstpris.
 
Här är det vinnande bidraget:
 
Kära, vackra huvudstad!
Med mälarens djup du blänker mig om morgonen glad
d
in styrka ligger i din skönhet och skald
Men för mig är det i din fabulösa mångfald
Allt finns här att finna
Även för oss inte så pengastinna
Utställningar, evenemang, konserter
för turister, SOFO-kids och pensionärer
Av vatten och höjder du består så parant
fast ibland vill man göra saker utan en slant
För att ta reda på var och när, hur gör du?!
Surfar in på gratisistockholm.nu
Frida Siversen Ljung, Stockholm

Två bidrag som vann tröstpriser:

Stockholm har fått mig att falla,
här finns något för alla,
Gammal som ung, fattig som rik.
Jag älskar alla mysiga fik,
där man kan fika och äta en fralla.
Gratisistockholm.nu är informationsportalen,
för invånarna den bästa gratiskanalen,
mångsidig, intressant och lättnavigerad,
en Stockholms-turist blir mäkta imponerad!
Solveig Pérez, Täby

Fördelarna med Stockholm är många
Alltid finns det något som ditt intresse kan fånga
Först och främst är det en vacker stad
En fördel är vatten och platser för bad
Kultur i massor lockar och drar
Mitt intresse till det ena från det andra far
Men bäst av allt är det som är fritt
Därför är gratis-i-stockholm en hit!
Anna Hamrén, Järfälla

 

Tävling 23
Vinnaren i Ladies Night-tävlingen den 27 augusti-6 september: 
Mia Kjellström, Norrköping

 

Tävling 22
Vi tävlade ut 5 Gröna Kort + åkband till Gröna Lund mellan 7-24 augusti. Tävlingen gick ut på att skriva ett rim, en slogan eller en limerick på max 50 ord där orden GRATIS och STOCKHOLM skulle ingå.

Här är de vinnande bidragen:

Med ett enda litet klick,
du får en fantastisk överblick
av Stockholms alla evenemang.
På det som är gratis har vi talang.
Nu kan du göra staden utan plånbokshål,
här hittar du allt från party till utflyktsmål.
Lena Höglund, Stockholm

Om du är sparsam och smart, tittar du in på "Gratis i Stockholm" så klart.
Innan du och dina vänner gör stan
och innan du planerar hela dan.
Anna Andersson, Strängnäs

En morgon i Stockholm du vaknar pigg och nöjd.
Funderar på vad Stockholm kan erbjuda dig för fröjd.
Går in på www.gratisistockholm.nu, OCH SE!
Vilka olika gratis möjligheter dagen har att ge!
Åsa Boljang, Bromma

När nöje och sparsamhet är det centrala, är Gratis i Stockholm det helt geniala.
När plånboken är tom och jag saknar klöver, går jag till hemsidan som vet vad jag behöver.
Maria Tulek, Göteborg

Nöjen och krogliv är inte gratis,
därför lever jag på nudlar, burktomater och till fest - potatis!
Men mitt liv förändrades över en natt,
hittade gratisistockholm.nu när jag vid datorn satt!
Så mycket att göra utan en endaste krona, tror att jag mig själv kan behöva klona!
Britt-marie Rosbäck, Västerås

Ett bidrag till i tävlingen får ett tröstpris för att vi tyckte det var så fyndigt:

Hellre gratis i Stockholm, än att få betalt i Göteborg!
Gunnar Heinemann, Västerås

 

Tävling 21
Vinnaren i videotävlingen var gruppen Caro & el Club Vigil som uppträdde i Kungsträdgården den 28 juni och filmade en låt från sin spelning. Det vinnande bidraget ser du här. De belönas med en panorama bannerplats värde 6000 kr.

 

Tävling 20
De 4 vinnarna i Folke-tävlingen 21 maj-6 juni: Mats Nilsson, Lasse Ottosson, Jan Brissman och Micael Rombin. Eftersom inte alla skivorna gick åt i denna tävlingen så använder vi dem till annan tävling eller aktivitet längre fram.

 

Tävling 19
De 3 vinnarna i Diipak-tävlingen 21 maj-6 juni: Mats Nilsson, Lasse Ottosson och Jan Brissman. Eftersom inte alla skivorna gick åt i denna tävlingen så använder vi dem till annan tävling eller aktivitet längre fram.

 

Tävling 18
De 8 vinnarna i Gnistrande Spår-tävlingen 19 april-20 maj:  Maria Taubert, Christina Jansson, Ann-Sofie Duvander, Emelie Agnesson, Kicki Vuorenmaa, Lillemor Berglund, Mikael Hollsten och Rebecca Andersson.

 

Tävling 17
De 5 vinnarna i Phanatos-tävlingen 5 maj-12 maj: Leena Jakobsson, Karl Axel Svahnström, Ola Janhall, Karin Westerlund och Katja Jakobsson

 

Tävling 16
De 5 vinnarna i Wonderland Records skivpaket-tävling 21 januari-17 februari: Carola Granberg, Hjördis Hassler, Karl Axel Svahnström, Stina Dahlberg och Sandra Johnson.

 

Tävling 15
De 10 vinnarna i t-shirtbutikens presentkortstävling 20 december-20 januari: Christina Mattsson, Mattias Hagerlund, catharina berglöf, Weronica Jahnfors, Rikard Wikström, Britt Eklund, Lotte Wallskog, Johanna Björkqvist, Dennis Cvetkovic och Malin Karlsson

 
Tävling 14
De 3 vinnarna i banner-tävlingen 5 december - 5 januari:
1:a pris – Cissi Bengtsson i Sunlight Chorus
2:a pris - Marie Strömberg på Hågelbyparken
3:e pris – Claes Feldt på Restaurang Rabarber

 
Tävling 13
De 4 vinnarna i Glenda-tävlingen 1 december-19 december: Micael Rombin, Jonas Rupertsson, Lena Eriksson, Jesper Norkko. Eftersom inte alla skivorna gick åt i denna tävlingen så använder vi dem till annan tävling eller aktivitet längre fram.

 
Tävling 12
De 3 vinnarna i Pro Forma Spa-tävlingen 12-28 november:
Maria Svensson, Andrea Tardell, Eva Sanner.
 
Vi fick många fina motiveringar och i samråd med Vd:n på Pro Forma valdes följande 3 ut:
 
Motivering 1:
Tänk om jag hade en sådan tur,
att få prova Eko ansiktskur.
Lystern på kinden
som nu är narig av vinden
skulle ge hela mig ett ljuvt utseende
och jag skulle fortsätta höst och vinter med ett leende

Motivering 2:
17 år och har redan magsår. Mellan att plugga, jobba, vara en bra kompis, dotter, flickvän och syster finns ingen tid att vila. Ingen tid för mig. Nu när vintern är på väg behöver jag en ljuspunkt att se fram emot. Jag har varken råd eller tid att unna mig en spa-behandling, men det skulle verkligen hjälpa mig att ta mig igenom ännu en vinter av stress och plugg. Det skulle verkligen uppskattas!

Motivering 3:
Jag skriver det här å min mammas vägnar. Hon är världens underbaraste mamma och jobbar så hårt för att vi barn ska vara nöjda och ha det bra. Som ensamstående är det självklart tungt ibland och eftersom hon alltid sätter oss barn i första hand är hon ofta trött och utsliten. Det skulle vara underbart om hon fick chansen att få gå på spa och göra något bara för sin egen skull. Det har hon verkligen förtjänat!

 
Tack även ni andra som tävlade. Vi har några tävlingar på gång den närmaste månaden, så välkommen tillbaka!

 
Tävling 11
De 3 vinnarna i Pavarotti SoppOpera-tävlingen 2-13 november: Annelie Ivansson, Arja Karlsson, Hildur Thorarins

 
Tävling 10
De 7 vinnarna i Immanuel Gospel-tävlingen
27 oktober-10 november: Eva-Britt Riström, Helen Lindman, Jörgen Bergström, Per Hallberg, Berith Nilsson, Noomi Linnros, Kerstin Hedlund.

Bonus-CD:n "Go tell it - A Joyful Christmas Celebration LIVE" med Immanuel Gospel vann Kerstin Hedlund med denna motivering:
 
Jag tror jag blir allra gladast av alla om jag vinner.
Ibland är livet hårt, ensam mamma är ganska svårt...
Mycket är härligt, och rätt mycket besvärligt!
Gospelmusiken får taket att lyfta, och allting går mera lätt...
Sköna toner, om livet och allt....gospel är alltid rätt!
En ny platta önskar jag mej, och som bonus "massa jul"!
Det skulle ge mej kraft och ork, det tycker både barnen och jag är kul!

 
Tävling 9
De 12 vinnarna i Cinemateket-tävlingen 1-31 oktober:
Johan Brynolf, Emelie Johansson, Daniel Ek, Robin Samuelsson, Mattias Andersson, Kristoffer Rautio, Oscar Krüger, Andrea Tardell, Fredrik Ollas, Hanna Pauli, Mathias Gruffman och Berith Nilsson.

 
Tävling 8
De 9 vinnarna i Riddare Mys-tävlingen
6 september-11 oktober:
Eva-Britt Riström, Felicia Skifs, Gabriel Kotowski, Stefan Grahn, Myrthel Brander, Anna Johansson, Ove Blom, Olle Ericsson, Micael Rombin.

Eftersom inte alla skivorna gick åt i denna tävlingen så använder vi dem till annan tävling eller aktivitet längre fram.

 
Tävling 7
De 7 vinnarna i Linda Svärdh-tävlingen 21 juli-10 september:
Micael Rombin, Eva-Britt Riström, Johan Hjelm, Madden Ellfolk, Olle Ericsson, Per-Håkan Högmark, Felicia Skifs.

Eftersom inte alla skivorna gick åt i denna tävlingen så använder vi dem till annan tävling eller aktivitet längre fram.

 
Tävling 6
De 10 vinnarna i Emmon-tävlingen 4-19 juli:
Göran Tällberg, Sofia Petersen, Nicklas Åkerlund,
Dan Fjällman, Erik Hasselberg,Julia Boström, Peter Johansson, Caisa Smith, Gabriel Kotowski, Helena Riihiaho

 
Tävling 5
De 15 vinnarna i Tristan-tävlingen perioden 1-24 juni:

17-24 juni: André Vifot Haas, Jesper Norkko,
Per Westerlund, Gabriel Kotowski, Fredrik Karlström

9-16 juni: Peter Degn, Ann Ek, Micael Rombin, Nina Hanson, Mia Kjellström

1-8 juni: Katja Jakobsson, Therese Arbinge,
Elin Broddesson, Leena Jakobsson, Emilie Hermansson

 
Tävling 4
De 5 vinnarna i Emrik-tävlingen 6-13 juni:
Lena Blomén, Mia Kjellström, Paul E Johnson, Mikael Mattsson, Katja Jakobsson

 
Tävling 3
De 7 vinnarna i Christina Gustafsson-tävlingen
12-27 maj 2007: Malin Karlsson, Hans Björkman,
Anne-Sophie Petrini, Jenny Beijar, Hans Ewerby,
Carl-Gunnar Bengtsson, Micael Rombin

 
Tävling 2
De 7 vinnarna i Ernesto-tävlingen 8-23 maj 2007:
Frida-Stina Johansson, Philip MacInnes, Eric Styffe,
André Vifot Haas, Pontus Bylund, Micael Rombin,
Daniel Persson

 
Tävling 1
De 10 vinnarna i biobiljetts-tävlingen 6-31 december 2006:
Karin Kampe, Cora Watson, Katarina Huss, Johannes Pinter, Mats Halden, Anette Åskag, Micke Cullgert, Johan Thorin, Lotte Jacobsen, Marianne Berndt Stange