GRATIS EVENEMANG I STOCKHOLM

Bloggar om oss

På denna sida samlar vi ett urval av de blogginlägg som gjorts om GRATIS I STOCKHOLM sedan starten. Om du ska blogga om oss och vill synas på denna sida så kontakta oss så kommer vi att länka tillbaka till din blogg. Har du tidigare bloggat om oss och inte hittar din blogg nedan så maila oss en länk till ditt inlägg så kommer den såklart också synas här.

"Smarta semestertips för en prisvärd semester. Har du tunn plånbok eller är du kanske sparsam med semesterkostnaderna? Det är möjligt att få en härlig semester med många fina upplevelser även utan en stor semesterbudget. Semester innebär för många en påkostad utlandsresa. Därför är det lätt att missa vilka kostnadsfria och prisvärda möjligheter som finns i Sommarsverige. Vi har gjort en egen lista med de bästa tipsen. Tänkte du resa med barn? I så fall är det mycket värdefullt att läsa tips av andra barnfamiljer om hur de gjort för att spara pengar. Det kan du göra i olika forum och hemsidor, t.ex. barnsemester.se som erbjuder en omfattande turistguide för dig med barn. Fler tips finns på bl.a. barnensturistguide.se

Om du befinner dig i Stockholmsområdet kan du hitta många bra tips om gratis aktiviteter på gratisistockholm.nu och barnistan.se"

Ni hittar massor att göra på http://www.gratisistockholm.nu"

Länk till bloggen: Viaconto

"Semester med liten budget. Många av oss drömmer om att resa utomlands i sommar. Det kan finnas flera skäl till varför drömmen inte förverkligas, men oftast är det ekonomin som är det avgörande. Det behöver dock inte vara dyrt att resa om man lägger ner lite tid på planering och jämföring. Att resa billigt handlar mycket om just planering och här ger vår familjeekonom Bodil Hallin tre bra tips för hur du reser utomlands med liten budget i sommar:

Välj bort direktflyg. Om du kan tänka dig att mellanlanda så kan du för det mesta få resa lite billigare. Klicka inte i ruta endast direktflyg när du söker.

Välj billigare destinationer. Det bästa sättet att resa på en liten budget är att inte vara inställd på en viss destination.

Byt bostad eller hyr privat. Det finns idag många bra sajter för dig som vill byta bostad eller hyra privat boende på semestern. Om du ändå tycker det blir för dyrt att resa utomlands på semestern, eller helt enkelt vill prova något nytt på hemmaplan så kommer här fler bra tips från Bodil:

Gratis aktiviteter. Du hittar konserter, kurser och andra aktiviteter som är gratis på gratisnöjen.se eller gratisistockholm.nu

Couchsurfa. Genom organisationen couchsurfing.org kan du bo gratis hemma hos någon som upplåter en soffa eller extrasäng.

Enkla små äventyr. Har du barn kan en cykelutflykt med lägereld och tältning vara ett spännande äventyr. En kanotutflykt med fiske och övernattning på vandrarhem kan också vara ett kul och annorlunda alternativ. Kolla med Turistbyrån hemmavid – de brukar ha många bra semestertips som inte kostar så mycket.

– Själv tycker jag att några riktigt bra böcker är ett måste för en lyckad semester. Det får bli ett långt besök på biblioteket, avslutar Bodil sina semestertips med."

Länk till bloggen: Icanobank

"GRATISISTOCKHOLM - Jag älskar Stockholm, jag har älskat Stockholm sedan första stund och ingen stad har någonsin skänkt mig ett sådant lugn. Vi hör ihop. Det är många av er som mailar mig titt som tätt och undrar vad ni ska göra när vi ska besöka Stockholm. Det finns massor att göra här och jag vill faktiskt tipsa om grymma saker man kan göra här gratis.

Hornstulls marknad – Världens mysigaste söndagsnöje fram till September! Här hittar du nytt som gammalt, privatpersoner och företag i en härlig stämning och underbar miljö. God mat och varför inte lite häng på bryggan! Ett måste om du är här en söndag. Börjar 11 slutar 17.

Stand up – Gratis standup är sjukt underskattat och en pärla få har upptäckt. Underbara bar, Maffia comedy club eller Big Ben stand up som kör varje tisdag, torsdag och söndag är väldigt bra och trevligt. Dricka gott och skratta i grupp kan aldrig bli fel!

Yoga – Träna Qi Gong enligt Biyunmetoden i Kungsträdgården tisdagar och torsdagar, klockan 09.00 – 10.00 fram till torsdag den 15 augusti. Inga förkunskaper behövs och alla är lika välkomna att prova på.

Ni hittar massor att göra på http://www.gratisistockholm.nu"

Länk till bloggen: Shervin Torkian

"Smarta sommartips för små plånböcker

Sent ute med sommarplanerna och snålt med kronor på kontot? Inga problem. Shortcut har tipsen för en fantastisk sommar som inte kostar skjortan.  Det är inte för sent att skaffa en spektakulär semester – trots skral kassa. Här får du flera matiga tips på hur du kan göra det här till den bästa sommaren någonsin.

Byt bostad
Det finns flera sajter som hjälper dig att byta boende med någon annan under semestern. Om du ändå ska åka bort ett par veckor, varför inte passa på att låna ut ditt boende till någon annan och samtidigt bo gratis på semestern? Kolla in airbnb.com, intervac.se, bostadsbyte.com och interhome.com.

Gratis är gott
Det finns faktiskt massa evenemang som är gratis på sommaren, som Parkteatern till exempel. Kolla in sajter som gratisnojen.se och gratisistockholm.nu, där hittar du massa tips. På turistmal.se kan du även söka specifikt på turistmål som är gratis i Sverige.

Cykelsemester
Kombinera motion med äventyr och ta några dagars cykelsemester. Utnyttja den svenska allemansrätten som innebär att du kan sätta upp ditt tält nästan var du vill ute i naturen. Det finns många olika appar som kan hjälpa dig på vägen. Med Bike-Computer kan du bland annat få vägbeskrivning med gps utan att vara ansluten till internet och på turistmal.se får du tips på äventyr, sevärdheter, boenden och nöjen där du befinner dig.

Betala precis lagom lite
Varför betala mer än nödvändigt? Det finns flera appar som hjälper till att hitta rabatter på nöjen och mat i det område du befinner dig i. Rabble, Let’s deal och Deelo är några exempel.

Extraknäck som fotograf
Gillar du att fota? I så fall kan du ladda ner Foap och extraknäcka som fotograf i sommar. Bilderna du lägger upp där hamnar på foap.com där andra kan köpa dina bilder. Hälften av priset som köparen betalar går direkt till dig. Foap finns att ladda ner till Iphone.

Håll koll på utgifterna
Det är inte de stora inkomsterna utan de små utgifterna som gör dig rik, så håll koll på vad du gör av med på semestern. FOREX Bank har nyligen lanserat en app som kan hjälpa dig med just detta. Gratisappen Splitta håller koll på vem som har betalat vad under semestern, allt ifrån restaurangbesök till hyrbil och bussresor, och sammanställer sedan en utgiftslista för respektive resenär. När resan är avslutad kan användaren enkelt mejla ut en lista över vem som ska betala vad till vem."

Länk till bloggen: Shortcut.nu

"UNDERBARA GRATIS SIDAN - Underbara härliga sida! Fann denna härliga sida i ett letande, om vad man skulle ta sig för med barnen under midsommar! Jag letade igenom, o fann massa roliga aktiviteter men allt kostade dock multum! På sidan Barn i Stan fanns en del, men allt inom pengaområdet (Skansen t ex). Midsommar tycker jag är en tradition och ska firas med glädje, o inte en massa ångest och pusslande för att få ihop den där extra slanten för att överhuvudtaget ha råd att komma in innanför porten! Allt kostar, och allt blir bara dyrare och dyrare! Svårare att hitta ställen som faktiskt är gratis och roligt! Så jag skrev istället i sökmotorn (gratis midsommar firande ) och då äntligen kom jag till denna underbara sida.

Kunde man känna nått annat är ren glädje? Här kan man hitta allt från saker med barnen, ensamaktiviteter, familjesaker! Samt stränder man knappt visste fanns! All info framkommer även, till varje aktivitet så som engagemang, kontakt, öppettider, erbjudande, tel till vald plats osv. Lätt att finna det man söker då sidan är lättläst och inte komplicerad. Rek denna sida starkt till alla gratis älskare ;-) . Från krog/nattlivet till park/djur med barnen! Som idag midsommar åker jag med familj till Huddinge till Sjödalsparken som har allt för en lyckad midsommar! Och denna underbara park (gratis) fann jag just på denna underbara sida! Ni finner denna underbara sida på http://www.gratisistockholm.nu. In och läs, leta er fram till en lyckad dag ute i solen el en lyckad regnig rå dag inomhus! Leta er fram till en nattklubb som passar gänget ert! Eller en avkopplingplats för familj, vänner el varför inte själv? Massa +++++++ för er som står för denna sida (Gratis i Stockholm ) som hjälpte mig att finna en plats för mig och barnen idag på midsommar 2013. Ni räddade dagen!"

Länk till bloggen: Mikkan Procheus

"Gratisnöjen när kassan är skral - Som ej heltidsarbetande människa blir inkomsten inte så fet vissa månader. Det blir liksom inget över till kultur och nöjen. Men jag vet med all säkerhet att när nöden är framme, det är Då vi människor blir som mest kreativa. Jag satt och surfklickade i morse och BLOPP, trillade det in ett mejl i inkorgen: "Du har vunnit två biljetter till stand up comedy". Jey! Sånt gör att humöret stiger. Om du är fattig men ändå sugen på att frottera dig i kultur och nöjen på stan ska du gå in på facebook och söka på GRATIS I STOCKHOLM eller http://www.gratisistockholm.nu

Länk till bloggen: Versatile på Jobbkällan

"Gratis i Stockholm - Gratisistockholm.se är en sajt som är bra både för dig som bor i Stockholm, är på genomresa eller turist här. Här finns gratis tips för både unga och vuxna inom flera områden som konserter, filmer, konst & design, sport & motion och mycket mer. De har också ett område som riktar sig till Barn/Ungdom. Läs mer på: www.gratisistockholm.se."

Länk till bloggen: Din tonåring

"Julaktiviteter i Stockholm - För er som vill ut och hitta på saker här i stan så finns det bra tips på Gratisistockholm.nu och Whatsupsthlm.se. Bland annat kan man dansa kring granen på Skansen eller njuta av asiatiskt julbord på Berns om man är trött på den svenska varianten."

Länk till bloggen: Cityscoop Sthlm