GRATIS EVENEMANG I STOCKHOLM

Bloggar om oss

På denna sida samlar vi ett urval av de blogginlägg som gjorts om GRATIS I STOCKHOLM sedan starten. Om du ska blogga om oss och vill synas på denna sida så kontakta oss så kommer vi att länka tillbaka till din blogg. Har du tidigare bloggat om oss och inte hittar din blogg nedan så maila oss en länk till ditt inlägg så kommer den såklart också synas här.

"Smarta semestertips för en prisvärd semester. Har du tunn plånbok eller är du kanske sparsam med semesterkostnaderna? Det är möjligt att få en härlig semester med många fina upplevelser även utan en stor semesterbudget. Semester innebär för många en påkostad utlandsresa. Därför är det lätt att missa vilka kostnadsfria och prisvärda möjligheter som finns i Sommarsverige. Vi har gjort en egen lista med de bästa tipsen. Tänkte du resa med barn? I så fall är det mycket värdefullt att läsa tips av andra barnfamiljer om hur de gjort för att spara pengar. Det kan du göra i olika forum och hemsidor, t.ex. barnsemester.se som erbjuder en omfattande turistguide för dig med barn. Fler tips finns på bl.a. barnensturistguide.se

Om du befinner dig i Stockholmsområdet kan du hitta många bra tips om gratis aktiviteter på gratisistockholm.nu och barnistan.se"

Ni hittar massor att göra på http://www.gratisistockholm.nu"

Länk till bloggen: Viaconto

"Semester med liten budget. Många av oss drömmer om att resa utomlands i sommar. Det kan finnas flera skäl till varför drömmen inte förverkligas, men oftast är det ekonomin som är det avgörande. Det behöver dock inte vara dyrt att resa om man lägger ner lite tid på planering och jämföring. Att resa billigt handlar mycket om just planering och här ger vår familjeekonom Bodil Hallin tre bra tips för hur du reser utomlands med liten budget i sommar:

Välj bort direktflyg. Om du kan tänka dig att mellanlanda så kan du för det mesta få resa lite billigare. Klicka inte i ruta endast direktflyg när du söker.

Välj billigare destinationer. Det bästa sättet att resa på en liten budget är att inte vara inställd på en viss destination.

Byt bostad eller hyr privat. Det finns idag många bra sajter för dig som vill byta bostad eller hyra privat boende på semestern. Om du ändå tycker det blir för dyrt att resa utomlands på semestern, eller helt enkelt vill prova något nytt på hemmaplan så kommer här fler bra tips från Bodil:

Gratis aktiviteter. Du hittar konserter, kurser och andra aktiviteter som är gratis på gratisnöjen.se eller gratisistockholm.nu

Couchsurfa. Genom organisationen couchsurfing.org kan du bo gratis hemma hos någon som upplåter en soffa eller extrasäng.

Enkla små äventyr. Har du barn kan en cykelutflykt med lägereld och tältning vara ett spännande äventyr. En kanotutflykt med fiske och övernattning på vandrarhem kan också vara ett kul och annorlunda alternativ. Kolla med Turistbyrån hemmavid – de brukar ha många bra semestertips som inte kostar så mycket.

– Själv tycker jag att några riktigt bra böcker är ett måste för en lyckad semester. Det får bli ett långt besök på biblioteket, avslutar Bodil sina semestertips med."

Länk till bloggen: Icanobank

"Smarta sommartips för små plånböcker

Sent ute med sommarplanerna och snålt med kronor på kontot? Inga problem. Shortcut har tipsen för en fantastisk sommar som inte kostar skjortan.  Det är inte för sent att skaffa en spektakulär semester – trots skral kassa. Här får du flera matiga tips på hur du kan göra det här till den bästa sommaren någonsin.

Byt bostad
Det finns flera sajter som hjälper dig att byta boende med någon annan under semestern. Om du ändå ska åka bort ett par veckor, varför inte passa på att låna ut ditt boende till någon annan och samtidigt bo gratis på semestern? Kolla in airbnb.com, intervac.se, bostadsbyte.com och interhome.com.

Gratis är gott
Det finns faktiskt massa evenemang som är gratis på sommaren, som Parkteatern till exempel. Kolla in sajter som gratisnojen.se och gratisistockholm.nu, där hittar du massa tips. På turistmal.se kan du även söka specifikt på turistmål som är gratis i Sverige.

Cykelsemester
Kombinera motion med äventyr och ta några dagars cykelsemester. Utnyttja den svenska allemansrätten som innebär att du kan sätta upp ditt tält nästan var du vill ute i naturen. Det finns många olika appar som kan hjälpa dig på vägen. Med Bike-Computer kan du bland annat få vägbeskrivning med gps utan att vara ansluten till internet och på turistmal.se får du tips på äventyr, sevärdheter, boenden och nöjen där du befinner dig.

Betala precis lagom lite
Varför betala mer än nödvändigt? Det finns flera appar som hjälper till att hitta rabatter på nöjen och mat i det område du befinner dig i. Rabble, Let’s deal och Deelo är några exempel.

Extraknäck som fotograf
Gillar du att fota? I så fall kan du ladda ner Foap och extraknäcka som fotograf i sommar. Bilderna du lägger upp där hamnar på foap.com där andra kan köpa dina bilder. Hälften av priset som köparen betalar går direkt till dig. Foap finns att ladda ner till Iphone.

Håll koll på utgifterna
Det är inte de stora inkomsterna utan de små utgifterna som gör dig rik, så håll koll på vad du gör av med på semestern. FOREX Bank har nyligen lanserat en app som kan hjälpa dig med just detta. Gratisappen Splitta håller koll på vem som har betalat vad under semestern, allt ifrån restaurangbesök till hyrbil och bussresor, och sammanställer sedan en utgiftslista för respektive resenär. När resan är avslutad kan användaren enkelt mejla ut en lista över vem som ska betala vad till vem."

Länk till bloggen: Shortcut.nu

"Julaktiviteter i Stockholm - För er som vill ut och hitta på saker här i stan så finns det bra tips på Gratisistockholm.nu och Whatsupsthlm.se. Bland annat kan man dansa kring granen på Skansen eller njuta av asiatiskt julbord på Berns om man är trött på den svenska varianten."

Länk till bloggen: Cityscoop Sthlm